vrijdag, februari 23, 2024
HomeBekerDoCoS wint met meer pijn dan moeite van Lugdunum

DoCoS wint met meer pijn dan moeite van Lugdunum

-

Districtsbeker- SVS of HOVDJSCR is de volgende tegenstander van DoCoS in de districtsbeker, categorie 2. De ploeg van Nico van der Salm plaatste zich voor de achtste finale ten koste van Lugdunum (2-3). Het bekersucces werd echter overschaduwd door vier opgelopen blessures aan de kant van de cupfighters.

In de Kikkerpolder werd uitgeweken naar kunstgras, omdat het hoofdveld weer eens onbespeelbaar bleek. Beide ploegen wilden per se spelen en kregen van de KNVB permissie om uit te wijken naar een bijveld, ondanks het gegeven dat niet aan alle gestelde normen kon worden voldaan. Zo werden er op provisorische wijze twee dug-outs opgebouwd voorzien van een doel, een dekzeil en wat kantinestoelen.

We zitten in elk geval droog..
We zitten in elk geval droog..

Het deerde de stadsgenoten van geen kant. De staf van Lugdunum zat veel meer in de maag met het spel zelf van de thuisploeg. In de eerste helft werden de groenwitten aan alle kanten overlopen en toonde zich een onsamenhangend geheel. Dat had ook wel te maken met de kracht van Docos, dat ook in de competitie zo zoetjes aan wordt gezien als de voornaamste kandidaat voor een ticket naar de tweede klasse.

Van der Salm kon genieten van combinatiespel, diepgang en de wil om het gros van de persoonlijke duels te winnen. In de eerste vijfenveertig minuten kwam Lugdunum slechts eenmaal tot een gepland schot op het vijandelijke doel, waarbij de inzet veelzeggend over de zijlijn ging.

Leroy Brooks en Rowin Peet duelleren. DoCoS won vooral in de eerste helft menig onderling duel.
Leroy Brooks en Rowin Peet duelleren. DoCoS won vooral in de eerste helft menig onderling duel.

 

Het duurde ruim een kwartier voordat DoCoS profiteerde van de wanorde bij de competitiegenoot. Melvin van Gent kapte zijn tegenstander uit en haalde droog uit. De 0-1 was een feit en dat juist op het moment dat de ‘dug-out’ van DoCoS door de wind gedragen door de lucht vloog.

Melvin van Gent gaat aanleggen voor de 0-3..
Melvin van Gent gaat aanleggen voor de 0-3..

De ontmanteling op het veld van Lugdunum kreeg ook een spoedig vervolg. Sven Ravensbergen werd diep gestuurd en had geen enkele moeite om de bal over Kevin Wassenaar te liften. Na een halfuur werd het ook nog 0-3 door een overtuigend genomen vrije trap van weer Van Gent. Lugdunum mocht zich niet beklagen dat de marge halverwege niet verder was opgelopen.

Na de pauze kreeg Van Gent nog enkele grote kansen, waaronder een strafschop. Wassenaar keerde de inzet van de aanvaller en vanaf dat moment kreeg Lugdunum eindelijk meer vat op het treffen. Met een forse uithaal deed Said Ajar wat terug en geleidelijk aan stapelden de problemen voor Docos zich alsnog op.

Van Gent komt even buurten bij Cem Isitir. De verdediger kon door. De aanvaller later niet..
Van Gent komt even buurten bij Cem Isitir. De verdediger kon door. De aanvaller later niet..

Halverwege was aanvalsleider Chris van Empel al geblesseerd uitgevallen. Rowin Peet en Rico Bouwmans konden de stadsderby ook niet uitspelen, maar de meeste zorg ging uiteindelijk uit naar Van Gent. De tweevoudig doelpuntenmaker ging per brancard van het veld met vrees voor beide enkels vanwege beroerd neerkomen bij een luchtduel, wat hem ook nog hoofdpijn opleverde. Van der Salm kende al met al meer kopzorg dan vreugde na afloop.

Vlak voor tijd verkleinde Ozan Isitir de score nog tot 2-3, maar ondanks de negen man waar DoCoS mee eindigde, in een overigens niet unfair Leids onderonsje, bleef het daarbij. Daarmee kreeg DoCoS ook niet te weinig gezien de krachtsverhouding in de eerste helft. De zorgelijke gezichten na afloop spraken echter boekdelen. Lugdunum herkende de situatie. Voorafgaand aan de tweestrijd werden aan die kant al drie vormgevende spelers gemist.

Lugdunum-DoCoS 2-3 (0-3). 17. Van Gent 0-1, 20. Ravensbergen 0-2, 31. Van Gent 0-3, 70. Ajar 1-3, 87.O.Isitir 2-3. Scheidsrechter: Brouwer. Toeschouwers: 80.

Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Van den Berg (48.Matahelumual), Serray, Vrede, Harleman, Ajar, O.Isitir, Brooks, Schaafstra.

Docos: Van Abswoude, Overvliet, Gonlag, Maaskant, Peet (70.Van Voorthuizen), Zweistra (46. De Bolster), Ravensbergen, Bouwmans, Slingerland, Van Empel (46.Van der Pot), Van Gent.

Bron: LD/HK

DoCoS-feestje na de derde treffer van de middag
DoCoS-feestje na de derde treffer van de middag
Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read