Tweede klasse C (zaterdag)- Voor hen die er niet bij waren: de 0-4 nederlaag betekent niet dat GHC kansloos is weggespeeld door het bezoekende SVC’08. In de eerste helft waren de ploegen min of meer gelijkwaardig en pas laat in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist.

,,Ik vond ons de eerste helft zelfs beter”, vertelde Girma Segaar na afloop. ,,Dat was ook de mening van mijn directe tegenstander. Maar er moet wel gescoord worden, anders heb je een probleem. Dat deden wij niet en zij profiteerden optimaal van twee foutjes bij ons. Jammer, want we voetbalden gewoon prima.”

Mediaterplaatse_ghc_svc_19092015_Image00003

Ook  trainer Roberto Escudero keek in de rust met een goed gevoel terug op de eerste helft en dat was terecht. Zijn team voetbalde gedegen en gevarieerd. Het makke was dat serieuze dreiging uitbleef. De verdediging van fusieclub SVC weigerde fouten te maken, iets waar de thuisploeg zich wel aan bezondigde. Eerst was het Martijn van Leeuwen die een uittrap van de keeper verkeerd beoordeelde. In plaats van de bal weg te koppen, kopte hij het leer juist door. De spitsen van de bezoekers reageerden alert en Michael de Niet kon eenvoudig afronden. Amper een kwartier later liep Steve de Ruiter simpel weg uit de GHC-verdediging  en liftte de bal langs de uitgelopen keeper Michael Verhoef. Een gemakkelijk verkregen voorsprong die de verhoudingen in het veld niet goed weergaf.

SVC bleef in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en de definitieve beslissing hing in de lucht. GHC kwam niet verder dan speldenprikjes via Tolga Karpuz en Ozan Demirbas. SVC pakte het serieuzer aan. Het was aan Segaar te danken dat de 0-3 nog even uitbleef. Doelman Verhoef was al gepasseerd en een der SVC voorwaartsen leek eenvoudig in te tikken tot daar opeens Segaar verscheen.

GHC zakte wat weg en nam grotere risico’s achterin. De ploeg uit Scheveningen strafte dat een kwartier voor tijd af. Met de 0-3 was de strijd over. De 0-4 kort daarop was er een voor de statistieken. Ondanks de nederlaag lijkt er volop perspectief te zijn voor de Vlietclub. In de basis stonden maar liefst zeven nieuwe spelers in vergelijking met vorig jaar. Het is dus duidelijk een  team in opbouw. Nog een positief punt is de mix van jeugdig talent en ervaring die de selectie herbergt. Spelers als Segaar en Ahmed ,,Achie” Faridi Blazquez brengen individuele kwaliteiten met zich mee. Kortom; van GHC mogen we dit seizoen nog het een en ander verwachten. ,,Klopt”,  concludeerde Segaar. ,,Het blijft natuurlijk koffiedik kijken. Maar als ik zie wat wij vandaag voetballend kunnen denk ik dat we een plek bij de top vijf niet kunnen uitsluiten. Het klinkt misschien gek na vandaag, maar het kan wel.”

Een van de talenten bij de Vlietclub is de pas zeventienjarige Sami Mouchih. Fysiek (nog) niet de sterkste maar hij kon terugkijken op een ijzersterke pot. Ook hij betreurde de persoonlijke slippertjes en wees op het goede spel van zijn ploeg. ,,Een paar keer werd er niet goed gecommuniceerd. Ik denk dat dit niet te maken heeft met het feit dat we nog maar kort samen spelen. Die dingen gebeuren nu eenmaal. Jammer dat we na zo’n prima eerste helft een mindere tweede helft speelden. Medeoorzaak waren een paar noodzakelijke omzettingen en wisselingen vanwege blessures. Wij moesten natuurlijk aanvallender gaan spelen en kregen een paar messcherpe counters te verwerken. Die waren uiteindelijk fataal. Wat we echter niet moeten vergeten is dat we voetballend echt wel wat kunnen.”

De linksback speelde vorig jaar nog in de B1 van Alphense Boys in de landelijke competitie tegen clubs als Ajax en FC Groningen. ,,Natuurlijk is de stap groot; ik speel niet meer bij leeftijdsgenoten, maar bij volwassen kerels. Regelmatig zit ik in het krachthonk om fysiek sterker te worden. Ik wil me bij GHC laten zien en hoop ooit bij een BVO terecht te kunnen.” Ambities volop, maar niet zonder grond. GHC mag zich niet uit het veld slaan door deze nederlaag. De potentie is volop aanwezig.

GHC-SVC’08 0-4.  9. De Niet 0-1, 26. Steve de Ruiter 0-2, 75. Van der Plas 0-3, 78. Steve de Ruiter.

GHC: Verhoef, Verhage (76. Sandhu), Escudero, Mouchin, Faridi Blazquez, Karpuz, Van leeuwen, Demirbas (62. De Haas), Narcisio (66. El Idrissi), Karasahin, Segaar.

SVC’08: Ros (22. Colin de Ruiter), Finkelnberg, Schaap (74. Semil), Van der Meer, Plat, Attal Haoui, Van der Plas, Steve de Ruiter, De Niet, Van Toor (66. Ravenberg), Vermeer.

Scheidsrechter: Van der Hul. Toeschouwers: 75

Mediaterplaatse_ghc_svc_19092015_Image00005

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/