zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLars Kremer niet verrast door de opmars van Zwammerdam

Lars Kremer niet verrast door de opmars van Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het seizoen van Zwammerdam laat zich betitelen als ‘merkwaardig’. Op de openingsdag kreeg de ploeg van Rob de Lange een ongenadig pak slaag van Rohda’76 (1-7), ondertussen een absolute degradatiekandidaat. Ook daarna won Zwammerdam lange tijd niet, maar werd er wel steeds beter gevoetbald. Eind oktober schoot ‘Damme’ opeens NSV’46 aan gruzelementen (8-1) en vervolgens liep de ploeg geleidelijk aan weg bij de staartploegen. Dit geenszins tot verrassing van aanvoerder Lars Kremer.

151212_08_Floreant_VVZ_1_2 (Kopie) (Small)

,,Vanaf het begin heb ik er al vertrouwen in dat het goed zou komen en daar stond ik ook niet alleen in. Het groepsgevoel is altijd goed gebleven, enkel zat het niet altijd even mee. Het geloof op betere tijden bleef echter aanwezig en dat is zich nu aan het uitbetalen. Met alle respect gesproken, maar ik vind ook niet dat wij in de buurt horen te staan van de ploegen die nu onderin staan. Eigenlijk hadden we ingezet op een plek in het linkerrijtje en het is ook een doel om wellicht een periodetitel te pakken. Dat kan natuurlijk nog steeds. Het is in elk geval prettig dat we ons nu meer kunnen focussen op andere teams in deze klasse. We staan nog ver weg, maar we kunnen ons steeds beter wapenen tegen teleurstellingen en de groep is gelukkig ook weer breder geworden.”

151212_03_Floreant_VVZ_1_2 (Kopie) (Small)

Tegenslag was er ook bij Floreant. Nog voordat er vijf minuten waren gespeeld, moest Justin Bons met een enkelblessure het veld ruimen. De aanvaller was de laatste tijd goed in vorm, maar zijn vervanger Jordi de Groot deed het vervolgens ook al prima. Floreant kwam na amper een kwartier wel op voorsprong. Kremer daarover: ,,Onze start was vrij matig, maar na de 1-0 zijn wij niet in de war geraakt. We werden steeds beter en ik denk niet dat de tegenstander daarna nog veel kansen heeft gehad. Wel begonnen we weer slap aan de tweede helft, maar al snel hebben we ons ook daar overheen gezet. De tweede helft was duidelijk voor ons en het had ook zomaar 1-4 kunnen worden.”

Dat werd het niet, maar de 1-2 betekende wel de derde zege voor Zwammerdam en daardoor is nu de achtste plaats in bezit genomen. Lars Kremer was de maker van de 1-1 uit een strafschop, nadat broer Toine pootje gehaakt was. Althans, dat was de lezing van de arbiter. Vervolgens duurde het lang voordat Floreant moest buigen, maar uiteindelijk werd het een familieaangelegenheid. Toine Kremer prikte namelijk de 1-2 binnen.

151212_04_Floreant_VVZ_1_2 (Kopie) (Small)

Overigens had ‘Damme’ na het eerste doelpunt van de middag wel meer averij opgelopen. ,,Een speler van hen schoot bijna een bal uit frustratie tegen onze trainer aan en daarna ontstond er een opstootje. Allemaal niet heel ernstig, maar de scheidsrechter besloot wel wisselspelers Maarten van Riessen en Mark van Zoest op rood te trakteren. Dat is natuurlijk wel zonde, want Bons zal volgende week vast niet halen met die opgelopen blessure. Daarnaast ben ik zelf ook nog uitgevallen, ook al met een enkelblessure.”

Kremer bedoelt met ‘volgende week’ dat Zwammerdam nog een keer in het veld komt. Dit keer in de knock-out fase van de bekerstrijd. In Reeuwijk is CVC de tegenstander. ,,In de competitie staan zij hoger, maar daar hadden we kunnen en moeten winnen (uitslag 0-0, red.). En zo hadden we ook vorige week moeten winnen van Kagia. In die pot hebben we veel kansen om zeep geholpen. Dan was het plaatje nog wat rooskleuriger geweest voor ons op de ranglijst, maar het toont in elk geval aan dat we echt niet onder hoeven te doen voor de tegenstanders.”

151212_07_Floreant_VVZ_1_2 (Kopie) (Small)

De middenvelder roept daarmee geen onzin, want ook Koudekerk, BSC’68 en Lugdunum kwamen onder meer niet voorbij aan de brigade van De Lange. Van de titelkandidaten werd enkel van DoCoS, tamelijk kansloos, verloren.

151212_19_Floreant_VVZ_1_2 (Kopie) (Small)

Zwammerdam gaat dus al met al met een beter gevoel de winterstop in dan zoals dat er enkele maanden geleden naar uitzag. Kremer wil echter dolgraag ook nog verder bekeren en ook daarin heeft hij vertrouwen. ,,We missen er wel wat volgende week, maar het vertrouwen heeft een flinke injectie gekregen dus we gaan ervoor.”

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read