Derde klasse A (zaterdag)- VV Oegstgeest zit in de penarie. De ploeg van Jerry Ubink verloor, onnodig dat wel, met 3-1 van Gouda en zag BSC’68 winnen van LSVV’70. Daardoor bleef VVO elfde, maar nu met drie punten achterstand op plek nummer tien die ‘veiligheid’ betekent. Daarnaast is ook het doelsaldo niet in het voordeel van de geel-roden en nacompetitie kan eigenlijk nauwelijks nog ontlopen worden. Een tweeluik met VVSB is aanstaande.

 
Voor de laatste wedstrijden is Remco Visser weer van stal gehaald. De zoon van ex-trainer Wim speelde eerder dit seizoen ook, maar kwam op het tweede plan. De routinier had daar op zich geen moeite mee, maar nu het water aan de lippen staat werd er weer een beroep gedaan op de speler die jarenlang een belangrijke pion was voor de elftallen waarin hij speelde.

 
Visser was niet geheel op de hoogte van de regels voor wat betreft het eindigen op een p/d-plek en gaf aan zijn ploeg het niet op zou geven. In de strijd om een p/d-plek telt het doelsaldo echter en dus lijkt VVO kansloos voor rechtstreekse handhaving (BSC’68 heeft drie punten meer en het doelsaldo is minus elf om minus vier, red.). Oegstgeest sluit af tegen kampioen SEV, terwijl de Benthuizenaren op bezoek gaan bij UVS.

 
Visser over de benarde situatie. ,,We waren in de veronderstelling dat we nog een aardige kans hadden. Zelf winnen van SEV, dat toch al kampioen is, en er vanuit gaan dat UVS met een goed gevoel de nacompetitie in zou gaan. Dan zouden we dus gelijk eindigen en een beslissingswedstrijd spelen. Maar ja, als het doelsaldo ook telt dan wordt het wel heel lastig. Ik vrees dus dat we gedoemd zijn om nacompetitie te spelen. Dat is een bittere pil, maar we hebben natuurlijk nog wel een goede kans om onszelf alsnog veilig te spelen.”

 
Visser werd dus weer van stal gehaald en wil er alles aan doen om meer leed voor zijn club te voorkomen. ,,De koppen zijn bij elkaar gestoken en de trainer heeft keuzes gemaakt. De komende wedstrijden blijf ik erbij. De trainer gaf aan dat we, voor deze wedstrijd dus, nog twee keer volle bak moesten geven. Dan zou het klaar kunnen zijn. Nu zijn het er maximaal vier, waarvan de eerste helaas niet goed is afgelopen. Maar we leven nog en we moeten vertrouwen houden. Voor mij was de vraag of ik er bij wilde horen eenvoudig te beantwoorden. Ik ben bijna 38, maar nog fit. Ik wil dolgraag nog een meerwaarde zijn voor de ploeg en de club. Dit Oegstgeest moet behouden blijven voor de derde klasse.”

 

Remco Visser Oegstgeest
Oegstgeest leek aanvankelijk geen probleem te hebben met Gouda. De 0-1 van de gasten kwam wellicht wat gelukkig tot stand, maar daar had doelpuntenmaker Mark Tetteroo geen boodschap aan. Er volgde kansen op 0-2 en 0-3 volgens Visser, maar het bleef bij de magere voorsprong. Althans, tot even voor rust. Pal voor de gedwongen rust werd het gelijk, niet bepaald volgens de verhoudingen op het veld.

 
Na de rust was ook het eerste kwartier voor Oegstgeest. Joep Zenden trof de lat en Visser zag een inzet van de doellijn gered worden. Visser: ,,We hadden daar de voorsprong moeten pakken, maar dat lukte dus niet. Daarna kon het werkelijk twee kanten op. Na hun 2-1 namen we alle risico’s om alsnog een punt te pakken, maar het lukte helaas niet meer. Uiteindelijk werd het 3-1 en daardoor staan we er nu zo voor.”

 
Toch is de wanhoop Visser niet nabij. ,,Tegen BSC’68 vorige week waren we nooit in de wedstrijd. Een week later stonden we er wel en hadden we Gouda eerder op grotere achterstand moeten zetten. Maar houvast is wel dat we hebben laten zien dat we wilden en konden. Dat moeten we de komende weken meenemen. De vierde klasse, dat wil je echt niet. We zullen er alles aan doen om te overleven. Als we ervan uitgaan dat het VVSB wordt dan zullen we zeker niet aan onderschatting doen. Wie zijn wij uiteindelijk? En VVSB staat maar net onder Lugdunum. Van die club ken ik tal van spelers. Gewoonweg een prima ploeg. Dus we moeten niet denken dat we er zomaar zijn. Maar echt, de vierde klasse zou een ramp zijn voor de club. Dat wil toch geen club meer? We zullen niet weglopen voor de finales, begrijp me goed. We hebben het zelf zover laten komen.”

 
Visser moet dus nog even aan de bak, net als zijn ploeg. ,,Ik zie ook wel dat andere spelers fitter zijn en dat ik zelf minder explosief ben geworden. Mijn ervaring neem ik echter ook mee en ik probeer slimmer te zijn in mijn spel. Dat moet helpen. Daarnaast zaten we dik in de min met blessures en schorsingen. Dat ziet er weer beter uit de komende weken. Vooral met de terugkomst van Bob den Hollander moet dit VVO in staat zijn om te overleven. Met Bob is er scorend vermogen terug en stootkracht. Dat misten we de afgelopen weken.”

 
Opstelling Oegstgeest: Van der Kaay, Gilliams, Tetteroo, Gijselman (Polet), Leugering, Reus, Schadee van Dooren, Gianfiglio (Noordhuis), Visser, Kampijon, Zenden.

Comments are closed.