donderdag, maart 28, 2024
HomeJeugdvoetbalUDO D1 houdt Wilhelmus D1 knap op 2-2

UDO D1 houdt Wilhelmus D1 knap op 2-2

-

UDO moest het zaterdag opnemen tegen het sterke Wilhelmus. Wilhelmus had theoretisch nog een miniem kansje op de titel terwijl UDO door het verlies van afgelopen donderdagavond tegen Meerburg de aspiraties op de derde plek definitief had moeten laten varen en de opdracht had gekregen om vooral “lekker te gaan voetballen”.

UDO D1 liet vooral in de eerste helft zien dat het team inmiddels voor elk team een moeilijk te bespelen ploeg is. Wilhelmus werd op eigen helft opgevangen en vandaar uit werd er via de snelle spitsen  en opkomende middenvelders razendsnel de diepte gezocht en gevonden. Dit leidde al na 5 minuten tot de eerste grote kans toen Beer Ankone de verdediging te snel af was maar alleen voor de keeper de bal net naast de goal schoof. Vlak daarna een mooie aanval op rechts waar Rijk Verheul alleen voor de keeper de bal maar half raakte. Wilhelmus kopte even later, via hun lange aanvoerder, de bal uit een corner tegen de lat. In de 15e minuut was het raak voor UDO. Een goed genomen corner van ”specialist” Julen Duivesteijn werd door Rijk Verheul onhoudbaar ingekopt (0 -1). UDO kreeg de smaak te pakken en via een snelle uitbraak wist Ruben Tijl de vrijgelaten Beer Ankone  te vinden en dat betekende de 0 – 2.  Wilhelmus vocht voor zijn laatste kampioens kansen en werd steeds sterker en scoorden vlak voor rust uit een corner de aansluitingstreffer. Rust 1 – 2.

De tweede helft  was het Wilhelmus die de aanval zocht en UDO kwam er nog maar zeer sporadisch uit. UDO leek achterin alles onder controle te hebben. Vooral aanvoerder en laatste man Camiel Perquin was hier de rots in de branding. Toch kwam de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd scoorde Wilhelmus uit een corner de 2 – 2. De meegekomen boomlange voorstopper kopt de bal onhoudbaar in.  Verbazingwekkend was wel dat hier de langste man van Wilhelmus gedekt werd door de kleinste man van UDO!  Wilhelmus kreeg vlak voor tijd nog een grote kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de bal werd eerst hard tegen de paal geschoten. De terugspringende kwam voor de voeten van de Wilhelmus spits die genadeloos uithaalde maar een geweldige reflex van keeper Jens van Staveren, die de bal uit de bovenhoek tikte,  voorkwam dat Wilhelmus alsnog de winst binnenhaalde.

Over 2 weken (11 mei)  de laatste competitiewedstrijd van UDO nu thuis tegen Wilhelmus. Voor UDO kan winst nog leiden tot twee plekken stijgen op de ranglijst. Blauw-Zwart en ASC worden dan nog ingehaald en een knappe vijfde plek behaald. Voor Wilhelmus is de tweede plek een gegeven. Zowel naar boven als naar beneden is er geen ruimte meer.