HomeJeugdvoetbalUDO D1 “weigert” om Blauw Zwart D1 de genadeklap te geven

UDO D1 “weigert” om Blauw Zwart D1 de genadeklap te geven

-

Blauw Zwart D1 en UDO D1 zijn met Meerburg, RCL en ASC in gevecht om de derde plek in de promotieafdeling van de eerste klasse. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

UDO D1 begon zeer voortvarend aan de uitwedstrijd tegen Blauw Zwart.  Na 24 sec. lag de bal al in het doel van Blauw Zwart.  Ruben Tijl speelde de diepgaande rechter middenvelder Julen Duivensteijn op maat aan. De beide centrale verdedigers van Blauw Zwart probeerden Julen nog te stoppen maar ze konden niet verhinderen dat er een schot op het doel volgde. De keeper van Blauw Zwart hield de bal nog knap tegen. Het was echter voor de attent meegekomen Daan Deroyvanzuydewijn een koud kunstje om de terugspringende bal in het doel te schuiven, 0 -1. De 15 minuten die er op volgden was het UDO wat de klok sloeg. UDO leek op weg naar een makkelijke overwinning maar kon de kansen die in die periode ruimschoots kwamen  (Beer Ankone , Willem Oosterhout, Julen Duivesteijn, Alex van de Kolk) niet benutten. Dit gaf Blauw Zwart moed en mede doordat UDO steeds slordiger ging spelen, kwamen ze wat meer in de buurt van de UDO keeper Jens van Staveren. Dit had o.a. een schot in het zijnet tot gevolg nadat de snelle rechtsbuiten van de jongens uit Wassenaar was doorgebroken. Geheel in de lijn van de wedstrijd kwam de 1-1 op het scorebord nadat UDO zeer slordig was in het uitverdedigen. Een schot op het goal van UDO werd door de spits van Blauw Zwart net nog van richting veranderd waardoor de UDO keeper Jens, die al in een hoek was gedoken, kansloos was.  UDO pakte daarna direct het heft in handen. Uitblinker Julen Duivesteijn speelde Beer Ankone in de diepte aan en die deed wat hij het hele seizoen al aan het doen namelijk nog een keer versnellen en doeltreffend uithalen, 1 -2.

In de tweede helft was UDO heer en meester. Blauw Zwart wilde wel maar kon niet en UDO kreeg legio kansen. Rijk Verheul was er nog het dichtst bij door de bal hard op de lat te schieten. Maar  er is een oude voetbalwet en die luid “als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel”.  Ook nu was deze wet weer van toepassing. We schrijven zo een beetje de laatste minuut van de reguliere speeltijd. UDO aanvoerder en centrale verdediger Camiel Perquin, die de hele wedstrijd dominant  en foutloos speelde, krijgt de bal en speelt de bal terug op de keeper, te zacht.  Keeper Jens probeert nog te redden wat er te redden valt maar komt net te laat en Blauw Zwart, die de hele tweede helft geen enkele kans of zelfs mogelijkheid heeft gekregen, maakt via hun spits de niet verdiende 2 – 2.

Een derde plaats kan nog steeds voor UDO maar met sterke tegenstanders als Meerburg (a.s. donderdag) en twee maal Wilhelmus nog op het programma zal UDO niet alleen goed moeten blijven voetballen maar vooral de vele kansen die worden gecreëerd, moeten verzilveren.  Onmogelijk is het zeker niet want de afgelopen twee maanden hebben in ieder geval aangetoond dat UDO D1 zowel kwalitatief als in zelfbewustzijn is gegroeid en het elke tegenstander in deze klasse moeilijk kan maken. Van de concurrenten lijkt RCL de beste papieren te hebben met nog een wedstrijd tegen Meerburg (thuis) en UVS (uit). Blauw Zwart heeft nog een wedstrijd tegoed tegen Rijnsburgse Boys. Een kampioenswedstrijd voor de jongens en meisjes uit Rijnsburg.