maandag, februari 26, 2024
HomeJeugdvoetbalVolendam wint 27e editie van Haring & Wittebroodtoernooi bij DoCoS

Volendam wint 27e editie van Haring & Wittebroodtoernooi bij DoCoS

-

Toernooi- De jeugd <Onder 13 van Jupilerprofclub Volendam heeft het 27e Haring & Wittebroodtoernooi gewonnen dat traditioneel op de zondag voor de 3 Octoberfeesten wordt gehouden bij DoCoS. De Volendammers versloegen het Haagse Quick door het beter nemen van strafschoppen. Dat was noodzakelijk omdat de finale tussen beide ploegen na de gewone speeltijd op 1-1 was geëindigd.

Excelsior en DoCoS sloten hun onderlinge finale in vriendschap af.
Excelsior en DoCoS sloten hun onderlinge finale in vriendschap af

Het Haring & Wittebroodtoernooi in Leiden bij DoCoS is de jaarlijkse schouw aan het begin van het voetbalseizoen van talentvolle Onder-13 spelers, voorheen de D-jeugd. De deelnemers komen in de competitie uit op divisieniveau, hoofdklasse en 1e klasse.

RCL was uit de Leidse regio de beste vertegenwoordiger. De Onder 13-jeugd van de Leiderdorpers won de kleine finale van Wilhelmus uit Voorburg. Daarvoor waren evenals in de grote finale penalty’s voor nodig omdat ook de kleine finale op 1-1 eindigde.

Wethouder van sportzaken Paul Dirkse reikte de eerste prijs en wisseltrofee uit aan Volendam
Wethouder van sportzaken Paul Dirkse reikte de eerste prijs en wisseltrofee uit aan Volendam

Excelsior uit Rotterdam vertrok als nummer 12 van het 27e Haring & Wittebroodtoernooi terug naar de Maasstad. De Onder-13 jeugd van DoCoS bleek in de strijd om de elfde en twaalfde plaats met een 2-1 overwinning te sterk. Daarmee poetste de DoCoS-jeugd de nederlaag in de poulefase tegen die andere profclub, Volendam, weg.

Lunch met Haring & Wittebroodtoernooi

In de traditie van Leids Ontzet kregen alle deelnemende spelers een lunch aangeboden met haring en wittebrood. DoCoS serveerde lunch met medewerking van de Drie Octobervereniging. Wethouder van sportzaken Paul Dirkse reikte zondagmiddag de prijzen uit.

De einduitslag van het 27e Haring & Wittebroodtoernooi:

1. Volendam, 2. Quick Den Haag, 3. RCL Leiderdorp, 4. Wilhelmus Voorburg, 5. Voorschoten ’97, 6. VVSB. 7. UVS, 8. Ter Leede, 9. Foreholte, 10. Meerburg, 11. DoCoS en 12. Excelsior Rotterdam.

Lunch met haring en wittebrood was er voor alle deelnemers, zoals de spelers van Quick uit Den Haag
Lunch met haring en wittebrood was er voor alle deelnemers, zoals de spelers van Quick uit Den Haag

 

 

Must Read