Komend weekend staan de meeste ploegen stil in competitieverband. Wel wordt er summier ingehaald en ook wordt er gespeeld in de volgende ronde van de districtsbeker. Een vluchtig rondje dit keer langs de velden.

Zaterdag inhaalprogramma:

1B: ‘FC ‘s-Gravenzande- Voorschoten’97 (werd eerder in de week al belicht)

2C: Kethel Spaland-Te Werve

4A: UDO-Wassenaar, FC Rijnland-VVSB (restant eerder gestaakte wedstrijd)

UDO-Wassenaar

Een wedstrijd tussen de nummers acht en negen van de ranglijst. UDO speelde in het voorbije weekend met 2-2 gelijk bij KSD/Marine. De Oegstgeestenaren waren niet geheel in hun nopjes met het te fysieke en verbale geweld van de tegenstander. De, overigens uitstekende, scheidsrechter had zijn handen vol. De thuisploeg incasseerde liefst zeven gele kaarten en een rode kaart. De ploeg van Nikivor van Rijn hoopt nu op een leukere voetbalmiddag en bovenal op de eerste punten in eigen huis. UDO verloor tot nu toe met 0-5 van Roodenburg en met 0-3 van Blauw Zwart op eigen bodem. Wassenaar begon zwak aan het seizoen, maar klopte ondertussen Woubrugge met 3-2 en j.l. zaterdag het nietige WVC (0-6).

FC Rijnland-VVSB

Dit betreft een eerder gestaakte wedstrijd. Met nog vierentwintig minuten op de klok moet FC Rijnland trachten een 0-2 achterstand in te lopen tegen het dit seizoen tot nu toe moeizaam draaiende VVSB. Daarnaast speelt de ploeg van Roberto Escudero nog maar met tien man vanwege een eerdere getrokken rode kaart. De reden van het staken eerder was dat er een toeschouwer op het veld was gekomen die zijn beklag wilde doen over de scheidsrechter. De ploeg uit De Morsch werd schuldig verklaard voor dit incident, maar tevens werd er geen straf opgelegd omdat de Leidse club direct passende maatregelen trof. FC Rijnland is voornemens om verder te komen dan de huidige zevende plaats en gokt nog op een beter resultaat dan er tussentijds op het scorebord staat.

Zondag inhaalprogramma:

2C: DONK-Groeneweg

3A: ASC-Kickers’69, Warmunda-Voorschoten’97, WVC-Nicolaas Boys

ASC-Kickers’69

De thuisploeg kwam tot dusverre drie keer in actie op het eigen veld. Drie keer scoorden de roodzwarten tweemaal en dat was eenmaal genoeg voor een punt tegen SJZ. Tegen KDO en Warmunda (afgelopen zondag) was het niet voldoende voor een beloning. Het mag dus duidelijk zijn dat de formatie van Kevin van der Geest uit is op de eerste thuiszege. De nummer tien van de ranglijst zal daarvoor Kickers’69 moeten vloeren, dat tot nu toe een punt minder in de wacht kon slepen. Afgelopen weekend verloren de Leimuidenaren met 3-1 van titelkandidaat avv Alphen. De oranje-witte brigade won tot op heden een keer en wel in Hoogmade bij MMO (0-5).

Warmunda-Voorschoten’97

Eerder werd dit treffen uit het programma gehaald vanwege problemen met het hoofdveld. Een schimmel werd uiteindelijk niet ontdekt en nu kan er weer lekker worden gebald op sportpark Overbos. De Warmonders wonnen vorige week met 2-3 bij ASC en dat maakt dat de ploeg van Alan Campfens geposteerd staat op een keurige zesde plaats. Voor die positie aan het einde van de rit  zou men in Warmond nu blindelings tekenen. Voorschoten’97 valt tot nu toe verre van mee. Ook in de laatste wedstrijd werd verloren. WVC wees de ploeg van Huib van Oostrom Soede met liefst 5-3 terug. Toch hoeft er nog niet gewanhoopt worden want bij winst en het gemakshalve optellen van een zege tegen FC Rijnland (die wedstrijd moet nog worden uitgespeeld, zeven minuten, bij een 3-0 stand in het voordeel van Voorschoten’97) ziet de wereld er alweer anders uit. Afgelopen week tankte V’97 wat vertrouwen door Rodoenburg (za) met duidelijke cijfers te kloppen in de strijd om de Koetshuis Cup.

Districtsbeker, groep I:

Quick Boys 2- Xerxes/DZB, ARC-SHO, RCL-FC Boshuizen, Heinenoord-DoCoS, SC Feyenoord-Ter Leede, SJC-Spijkenisse, VVSB 2- Westlandia (za), Laakkwartier-UVS, Valken’68-DRL (zo).

Van de wedstrijden tussen RCL-FC Boshuizen, Heinenoord-DoCoS, Laakkwartier-UVS en Valken’68-DRL (zo) zal een verslagje volgen na de gespeelde wedstrijden.

Districtsbeker, groep II:

Verburch-Blauw Zwart, avv Alphen- Kagia (25/10), Altior-Rhoon, Zwammerdam-VCS, Alphia-Maasstad Tediro, DRL (za)- VV Leiden.

Van de wedstrijden van Zwammerdam en VV Leiden volgt een verslag.