dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBelabberde zaterdagmiddag voor FC Rijnvogels (plus podcast)

Belabberde zaterdagmiddag voor FC Rijnvogels (plus podcast)

-

Derde divisie- De opstellingen waren nog maar net opgelepeld of het was al 0-2 op De Kooltuin. FC Rijnvogels speelde vanaf dat moment eigenlijk al een verloren wedstrijd tegen Harkemase Boys. De bezoekers waren uiteindelijk mild voor de ploeg van Hein van Heek (1-4), maar zorgden er wel voor dat de Katwijkse formatie nu toch echt verder in de gevarenzone zijn beland.

Met het gegeven dat Harkemase Boys de meer dan terechte winnaar was, kon iedereen wel leven. Maar hoe kon het gebeuren dat de thuisploeg zich twee keer kinderlijk eenvoudig liet verrassen in de eerste vier minuten om vervolgens de gehele middag achter de feiten aan te lopen? Een andere vraag die de volgers bezig hield was waarom er negen gele kaarten waren uitgedeeld in een wedstrijd met een sportief karakter?

De Katwijkers waren in de openingsfase verre van bij de les. Bright Ampong stond te ver naar voren georiënteerd en Niels van Veen liet een tegenstander weglopen uit zijn rug. Anton Musliu kon wegsluipen en voorgeven. Via de ongelukkige Kevin Wijmer rolde de 0-1 binnen. Even later waren de rapen aan de andere kant gaar. Op een steekbal werd niet goed geanticipeerd door Rob Zandbergen en nu kon Mathijs Hardijk Musliu vinden voor de 0-2.

Het thuispubliek mopperde flink bij het zien van dit defensieve gestuntel van hun ploeg. Het bleek echter een voorbode van nog veel meer ellende. Op regelmatige basis werden steekballen achter de defensie gelegd en FC Rijnvogels mocht van geluk spreken dat niet elke kans een treffer opleverde. Wijmer en doelman Teun Guijt voorkwamen erger en Musliu miste een eigenlijk niet te missen kans. Slechts Jaap van Duijn, verder toch vooral flets spelend, kon twee keer vuren op het doel van de noorderlingen. Daarmee was de Katwijkse koek evenwel wel op.

De thuisploeg had uiteraard de beste intenties om de opgelopen schade te repareren, maar net als in de eerste helft lag de bal na vijftig tellen in de tweede helft weer in het net achter Guijt. Nu was Henny Boulius de maker met een schuiver uit de tweede lijn. Het was een forse streep door de rekening van de ploeg die er nog iets van wilde maken, want Harkemase Boys bleef daarna de controle houden. Stelpstra strooide vervolgens nog meer zout in de wond voor Van Heek en de zijnen. De benutte strafschop van Van Duijn was tenslotte een doekje voor het bloeden.

De averij voor FC Rijnvogels was uiteindelijk nog groter met zes gele kaarten. Vooral ook omdat de arbiter van dienst de kaarten net zo makkelijk op zak had kunnen houden. De meest lichte vergrijpen werden bekeurd. Al met al baalde Van Heek van de kansloze nederlaag en de hoeveelheid kaarten, om uiteindelijk ook twee rake opmerkingen te plaatsen. ,,Dit was denk ik wel onze slechtste pot en dit was oprecht wel een uitstekende tegenstander.”

Zo verloor FC Rijnvogels voor de vierde keer op rij en wordt de vijftiende plaats ingenomen met zeventien punten uit even zoveel wedstrijden. Harkemase Boys kent een grillig seizoen. De Harekieten wonnen de eerste twee potten van het seizoen, gingen daarna acht keer onderuit en herstelden zich vervolgens met nu zelfs als resultaat de koppositie in de strijd om de tweede periodetitel.

FC Rijnvogels-Harkemase Boys 1-4 (0-2). 1.Wijmer 0-1 (eigen doelpunt), 4.Musliu 0-2, 46. Bouius, 65.Stelpstra 0-4, 71.Van Duijn 1-4. Scheidsrechter: Kloet. Toeschouwers: 350.

FC Rijnvogels: Guijt, Ampong, Wijmer, Spierdijk, Zandbergen, Van der Breggen, Van der Stoep (60.Kaya), De Vlugt (72. Van der Horst), Van Veen (60.Havenaar), Van Duijn, Dijkstra.

Bron: LD/HK

Beluister hier de podcast van mediapartner RTV Katwijk met trainer Hein van Heek. De vragen zijn afkomstig van Jan Vos:

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read