dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels in zwaar weer na onnodig verlies

FC Rijnvogels in zwaar weer na onnodig verlies

-

Derde divisie- FC Rijnvogels gaat met een zorgelijk gevoel de winterstop in. De Kooltuin-bewoners gingen op bezoek bij VVOG voor de vijfde keer op rij onderuit (2-1) en zakten zo nog een plaats in de gevarenzone. ,,We hebben vijf, zes goede kansen gehad en ze niet benut”, baalt topscorer Arno Dijkstra.

Zijn ploeg keek halverwege de ontmoeting al tegen een 1-0 achterstand aan. Nadat Jaap van Duijn een paar mogelijkheden niet had verzilverd, kwam de thuisploeg via Wilko Braam op voorsprong. Net als een week eerder, tegen Harkemase Boys, scoorde de opponent daarna ook nu weer meteen na de doelwisseling. Flankspeler Pernelly Biya kreeg na Katwijks balverlies op het middenveld zo maar een vrije doorgang en schoof beheerst de 2-0 binnen, de uitgelopen Peter Messemaker kansloos latend. ,,Voor rust waren we al de bovenliggende partij. Wij maakten het spel. Uit het niets scoorden zij de 1-0, een volkomen onnodige goal. Met die stand gingen we ook rusten, maar we dachten: ach, niks aan de hand. We waren immers de betere ploeg. Wel werd er, omdat het vorige week direct na de pauze misging, in de rust op gehamerd om weer scherp te beginnen. En dan gebeurt dit. Ik begrijp er echt helemaal niets van”, vertelt Dijkstra.

 

De in de zomer van EDO gekomen aanvaller zorgde er na een vrije trap van Van Duijn wel voor dat de marge weer vlot één werd. Het was al zijn elfde doelpunt van dit seizoen. ,,Dat is niet gek, ja, zo halverwege de competitie. Vorig jaar maakte ik er bij EDO in een heel jaar zestien. Maar goed, het hadden er vandaag twee moeten zijn.”

Na de 2-1 gingen de Katwijkers op zoek naar de gelijkmaker. Zij gaven daarbij ruimte weg en boden zo VVOG mogelijkheden middels tegenstoten. Bij zo’n uitbraak trof Jeremy de Graaf de kruising. Een kwartier voor tijd moest FC Rijnvogels met tien man verder, na tweemaal geel voor Ricardo de Vlugt. ,,Zelfs met z’n tienen waren wij nog beter. Zij hadden angst voor ons. Maar we gaven  de doelpunten zo maar weg en voorin verzilverden we de kansen niet”, aldus Dijkstra.

Dat laatste bleek ook nog eens in de slotfase. Eerst knalde de mee naar voren gekomen Rob Zandbergen van dichtbij tegen de paal en vlak erna voorkwam VVOG-doelman Frans Koornberg met de voet de gelijkmaker van Dijkstra. ,,Ik gleed uit en moest toen een halve sliding maken om te kunnen schieten. Die had erin gemoeten.”

Door het verlies bezet FC Rijnvogels nu een p/d-plek. De voorsprong op Jong Almere City, dat een degradatieplaats bezet, bedraagt één puntje. Dijkstra heeft echter vertrouwen in een goede afloop. ,,Ik heb al bijgetekend voor komend jaar. Ik heb het bij de club hartstikke naar m’n zin. Hogerop kan altijd later nog. Die ambitie heb ik in elk geval wel. Ik ben nog jong”, besluit de 22-jarige spits.

VVOG – FC Rijnvogels 2-1 (1-0). 39. Braam 1-0, 46. Biya 2-0, 49. Dijkstra 2-1. Scheidsrechter: De Gast. Rode kaart (2 x geel): 79. De Vlugt (R’vogels).

FC Rijnvogels: Messemaker, Ampong, Spierdijk, Wijmer (71. Soomer), R. Zandbergen, Van der Breggen, Van der Stoep, De Vlugt, Kaya (64. Havenaar), Dijkstra, Van Duijn (64. Verhagen).

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read