dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de week: FC Rijnvogels – Harkemase Boys

Krakerrr van de week: FC Rijnvogels – Harkemase Boys

-

Wekelijks wordt een wedstrijd tot Krakerrr van de Week benoemd. Soms worden er zelfs twee wedstrijden uitgevist. Daarbij kan het gaan om een topper bovenin, een stadsderby, een streekderby, een wedstrijd met een rijk verleden of en tweestrijd in de onderste regionen van de ranglijst. Onze redactie tracht alle bij LAV aangesloten clubs af en toe nadrukkelijk in de schijnwerpers te zetten, nog meer dan dus al het geval is. Deze week is er gekozen voor een kraker in de derde divisie. Een gevecht rondom de degradatiestreep: FC Rijnvogels-Harkemase Boys.

Na drie opeenvolgende nederlagen wordt het in de derde divisie oppassen geblazen voor FC Rijnvogels. De promovendus bezit evenveel punten als het op een p/d-plek bivakkerende SteDoCo. Een zege komende zaterdag op Harkemase Boys zou voor het team van coach Hein van Heek dus meer dan welkom zijn, beseft middenvelder Ricardo de Vlugt.

De 24-jarige Hagenees maakte in het verleden als speler van Haaglandia-Sir Winston in de twee duels met FC Rijnvogels indruk op Van Heek. Toen de club uit Rijswijk in augustus failliet werd verklaard volgde dan ook rap een gesprek met De Vlugt, met een transfer als gevolg.

,,Ik heb op één jaar na altijd bij Haaglandia gevoetbald. Als e-junior speelde ik een seizoen bij Sparta, maar dat hield door omstandigheden op. Haaglandia is een gezellige vereniging, eigenlijk meer een café dan een voetbalclub. Ik begon daar als middenvelder, maar vanaf de d-jeugd belandde ik in de achterste linie, centraal links. Op die plek heb ik tot aan m’n overgang naar FC Rijnvogels ook altijd gespeeld. Ik ben hier goed ontvangen, zowel door de trainer als door de spelers. Ik voelde me snel thuis. Eigenlijk ben ik gehaald voor de breedte van de selectie. Door een blessure van Sander van der Horst kreeg ik een kans en heb ik mezelf kunnen bewijzen”, vertelt De Vlugt.

Als middenvelder maakte hij zijn competitiedebuut bij de Katwijkers in wedstrijdronde vijf, uit bij IJsselmeervogels. Sindsdien komt zijn naam voor in de basis-elf van Van Heek.

,,Ik speel nu als linkshalf. Die plek en de positie centraal links achterin zijn mijn favoriete plaatsen. Ik denk dat ik een harde werker ben, een teamspeler. Verder ben ik tweebenig en durf ik vooruit te denken. Mijn loopvermogen is ook in orde, maar m’n balbehandeling zou wel sneller kunnen”, houdt De Vlugt zich  – op verzoek – een spiegel voor. Dat zijn inzet op De Kooltuin gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat de Katwijkse clubleiding hem contractverlenging aanbood. ,,Ik heb voor een jaar bijgetekend. Ik heb het hier naar m’n zin. FC Rijnvogels is echt een club die leeft. En natuurlijk: als het kan wil ik nog wel eens hogerop.”

 

Met De Vlugt, in het dagelijks leven werkzaam bij een Schevenings verhuur- en partyservicebedrijf, in de gelederen klom de dit seizoen zwak gestarte formatie aanvankelijk naar een notering in de middenmoot. Door de laatste drie duels te verliezen bevinden de roodhemden zich evenwel nu weer in de gevarenzone. ,,Tegen Capelle kwamen we snel met tien man te staan. Desondanks kwamen we voor en kregen we later bij een 1-1 stand een grote kans. Die werd niet benut. Dat was in de wedstrijd tegen Jong Volendam ook een aantal keren zo. En afgelopen weekend werden we in de eerste helft door Rijnsburgse Boys weggespeeld, maar in de rust hebben we de koppies bij elkaar gestoken en na de pauze was het precies andersom. Alleen benutten we opnieuw de kansen niet. We misten zelfs een penalty, waardoor het 3-3 had kunnen worden. Nu maakten we achter een foutje en zo werd het 4-2. We spelen best goed, alleen moeten we de kansen afmaken. Het zit in deze competitie allemaal dichtbij elkaar. We stonden op een gegeven moment tiende en zijn nu wat weggezakt, maar als we een paar keer winnen klimmen we zo weer drie of vier plaatsen. Zo snel kan het gaan. Ik weet ook zeker dat het goed zal komen en dat we weer punten gaan halen.”

Dat laatste dient aanstaande zaterdag dan op De Kooltuin te geschieden. Opponent Harkemase Boys lijkt echter een lastig te nemen horde. De Friezen begonnen de jaargang met een  belabberde reeks (tien duels, zes punten), maar vonden daarna de weg omhoog. De formatie van trainer Henk Herder is de laatste zes wedstrijden ongeslagen, zegevierde onder andere bij Scheveningen (0-1) en kwam remise overeen bij IJsselmeervogels (2-2). De roodwitten voegden zo veertien punten toe aan het totaal en bezetten thans de twaalfde plek.

,,Ik ken de ploeg niet, maar ze zitten blijkbaar in een flow. We horen in de voorbereiding nog wel het een en ander van de trainer over ze. Zelf bekijk ik op m’n iPad even wat beelden van ze. Hoe dan ook, het is zaak dat we thuis de drie punten gaan pakken. Daar zullen we echt voor moeten gaan”, aldus De Vlugt.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read