donderdag, juni 13, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsVoorbeschouwing FC Rijnvogels, Voorschoten'97 en FC Boshuizen

Voorbeschouwing FC Rijnvogels, Voorschoten’97 en FC Boshuizen

-

Door een ingreep van de KNVB kreeg Jong Almere City een punt in mindering- er werd een dispensatiespeler teveel ingezet in het duel in Katwijk eerder- en verliet FC Rijnvogels de laatste plaats. Toch wordt er gesmacht naar en tweede winstpartij. Over smachten gesproken, Voorschoten’97 wil het zoet der overwinning zeker proeven na een gelijkspel en twee nederlagen. Op zondag is het de vraag hoe FC Boshuizen de zaterdagavond verteert zal hebben wanneer er in Leiden gefeest wordt. Wellicht de schuimkraag laten staan of slechts met mate in nemen? Een wekelijkse ronde langs de velden met nu de derde divisie en de eerste klasse samengevoegd.

ZATERDAG

DERDE DIVISIE

FC RIJNVOGELS-ONS BOSO SNEEK

Aanstaande zaterdag weer een ontmoeting met een voor de Vogels nog onbekende tegenstander. Een nieuwe kans om weer de broodnodige punten te pakken. Ligt de tweede overwinning in het verschiet? Dan moeten de mannen van trainer Hein van Heek de zeperd opgelopen in Ermelo maar snel vergeten en terug denken aan de goede prestaties tegen Scheveningen en SC Cambuur. Die bieden houvast. Toen bleek waar het team toe in staat is. De opponent uit Friesland is een middenmoter maar de stand op de ranglijst zegt vaak niet zo veel als de strijd op de groene mat is ontbrand. Strijd zal er geleverd moeten worden en wel vanaf minuut 1. Aanhaken bij de middenmoters is het motto. De verschillen zijn immers nog niet zo groot. Een overwinning zal wat meer lucht geven en daar wordt het nu weer eens tijd voor. Overbodig om dit zo te stellen want de Katwijkse formatie zal dit zelf maar al te goed beseffen. Hopelijk stellen de mannen de trouwe aanhang niet teleur. Nog even over ONS. De Noorderlingen speelden tot nu toe drie uitwedstrijden, waarvan twee keer in deze regio. Van Quick Boys werd met 2-1 verloren en op bezoek in Rijnsburg kwamen de beide ploegen uit op twee doelpunten. Bij VVOG werd er met 3-3 gelijk gespeeld, na een 0-3 voorsprong overigens.

EERSTE KLASSE B

DELTASPORT-VOORSCHOTEN ‘97

Het wil tot op heden nog niet erg lukken met het jonge en grotendeels vernieuwde Voorschotense team. Afgelopen zaterdag moest het het hoofd buigen tegen koploper Nootdorp. Op zich geen schande want de teams waren geruime tijd gelijkwaardig aan elkaar en de opponent wordt gezien als een gegadigde voor de titel. Trainer André Lourens heeft nog volop vertrouwen in zijn jongens. Het kwartje viel tegen Nootdorp weliswaar de verkeerde kant op maar hij had met name in de eerste helft het team goed zien spelen. Een voorbode voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Deltasport? Een lastige opponent die zich in de subtop heeft gewerkt. Het zal niet eenvoudig zijn om op sportpark Broekpolder de broodnodige punten te vergaren om van die (gedeelde) laatste plaats af te komen. Maar goed, om weer eens een stoffig gezegde te bezigen: de bal is en blijft rond. Hopelijk voor de groengelen rolt hij de goede kant op. Twee seizoenen terug kreeg groengeel met 4-0 ruimschoots uit de pan tegen de Vlaardingers.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

POORTUGAAL-FC BOSHUIZEN

Om in het spoor van koploper Leonidas te blijven telt alleen de volle winst in de uitbeurt bij Poortugaal. Dit team bracht afgelopen zondag DRL de eerste nederlaag toe dus weten de mannen van Stefan Roodkakkers dat hen een behoorlijke tegenstander wacht. Poortugaal won ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen OVV en lijkt dus sterk voor de dag te komen in eigen huis. Een van wellicht een zwaarder kaliber dan Olympia waar de Leidenaren moeizaam met 0-2 de winst grepen. Toch is de oefenmeester tot op heden tevreden met de negen behaalde punten. Als het er twaalf worden is dat natuurlijk mooi mee genomen zeker als koploper Leonidas in de uitwedstrijd tegen DRL steken laat vallen. Maar de frontlinie van de lijstaanvoerder oogt ijzersterk met vier doelpunten per wedstrijd. FC Boshuizen zal gewoon van eigen kracht uit moeten blijven gaan om ook dit seizoen weer een rol van betekenis te kunnen spelen. Voorlopig staat de teller nog op zes uit twee voor de Boshuizerkadebewoners op verplaatsing.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read