De laatste spelronde alvorens we andermaal gaan inhalen. Althans, waar nodig. Een speelronde die hoofdklasser FC Rijnvogels op plek drie moet houden, Valken’68 verder moet laten klimmen, Voorschoten’97 weer eens winnend van het veld stapt en waarin FC Boshuizen op zondag niet mag verzaken in de titelrace. Een wekelijks rondje langs de velden derhalve.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-HEINENOORD

 De Rijnvogels-niet in goede doen- lieten afgelopen zaterdag een steekje vallen bij Xerxes/DZB. Tijd om deze uitglijder goed te maken en wel om twee redenen. In eerste instantie om de ondermaatse prestatie op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam weg te poetsen en ten tweede herinneren de mannen van trainer Hein van Heek zich ook nog het eveneens matige optreden in en tegen Heinenoord. Het werd de eerste nederlaag in de eerste periode tegen een team dat zich in de gevarenzone bevindt. Maar de kat in het nauw maakt zoals zo vaak rare sprongen. Zo wisten de groenwitte zebra’s afgelopen zaterdag in Gouda bij Jodan Boys de poort dicht te houden en sleepten er uit de kaasstad een verdienstelijke 0-0 uit. Een signaal richting de Vogels. Die laten zich op eigen bodem toch niet het kaas van het brood eten door de mannen uit de Hoekse Waard? De inzet is het behoud van de derde plaats achter de ongrijpbare toppers Quick Boys en Noordwijk, die komend weekend tegenover elkaar staan. Het thuispubliek van de Van Heek brigade verwacht een betere performance dan afgelopen zaterdag, zoveel is zeker. Tenslotte liggen er kapers op de kust voor plek drie.

Er wordt ondertussen weer aanmerkelijk meer gefeest in Valkenburg

EERSTE KLASSE B

VALKEN ‘68-WV-HEDW

Wat een trainerswisseling al niet teweeg kan brengen. Na het vertrek van Gerard de Geus die geen klik had met zijn spelersgroep zijn de geelroden onder leiding van Jaco van Staalduinen en zijn staf aan een revival begonnen. De slechte resultaten van voor de winterstop en de daaruit voortvloeiende benarde positie op de ranglijst lijken sinds kort naar de vergetelheid te zijn verwezen. In de laatste drie wedstrijden behaalden de Valkenburgers zeven belangrijke punten en zochten aansluiting bij de middenmoot. Het vlaggenschip is nog lang niet in veilige haven maar het koerst er wel op af. De flow zit er duidelijk weer in en wellicht zal deze in het thuisduel tegen WV-HEDW kunnen worden voortgezet. Mede omdat de Valken nog een plooitje met de Amsterdammers uit de Watergraafsmeer hebben glad te strijken. De uitbeurt werd met 3-1 verloren. Als dezelfde cijfers na afloop van het duel op het scorebord in ’t Duyfrak prijken, hebben de mannen goede zaken gedaan. Als de cijfers maar aan de goede kant staan. Ietsje minder mag ook als de punten maar in eigen huis blijven. Een in elk geval voor het moment veilige plaats ligt in het verschiet en dat zag er bepaald niet naar uit zo rond de feestdagen van pakweg twee maanden terug.

VOORSCHOTEN ’97-FORUM SPORT

Het wordt langzamerhand tijd dat het team van Dick Jan Ente weer eens wat punten gaat pakken. Afgelopen zaterdag waren zij bij Valken’68 de beter voetballende ploeg maar als je verliest koop je daar geen brood voor. Tijd dus voor een winstpartij op het eigen Adegeest. Forum Sport komt op bezoek en aan de uitbeurt bewaren de groengelen goede herinneringen over toen er in Voorburg met 2-1 aan het langste eind werd getrokken. Cijfers waarmee de gastheren het ook nu ongetwijfeld weer voor zullen willen doen. Dan zal de vorm van de eerste helft van het goed gestarte seizoen weer hervonden moeten worden. Toen deed het team nog mee in de kopgroep maar is inmiddels weggezakt. Ook in de tweede periode is er geen enkel perspectief. Het draait nu om eerherstel en mogelijk kan Forum Sport daar de dupe van worden. Tijd voor vrolijke gezichten op Adegeest. Overigens was Ente in de voorbije speelronde allerminst te spreken over opponent Valken’68. ,,Dat noem ik antivoetbal en daarmee zijn zij beloond. Met ons aanvallende spel zijn wij bestraft”, doelde de trainer onder meer over de rode kaart die Richard Guffens moest incasseren na geruzie met Arjan Haasnoot. De spits is kort geleden teruggekeerd van een trip naar Zuid-Amerika en miste zo al een reeks wedstrijden. Een langdurige schorsing wordt gevreesd bij de nummer zes van de ranglijst.

Hevige protesten van spelers van Voorschoten'97 na rode kaart van Richard Guffens

 

 

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-POORTUGAAL

De kadebewoners hadden afgelopen zondag een makkie bij hekkensluiter Wateringseveld/GONA. Er werd met 0-3 gewonnen door goals van Mike Bekooij, Jesper Neuteboom en Rick Arnoldus. Komend weekend staat er weer een wedstrijd op het programma die op papier een zege voor de thuisclub zou moeten inhouden. Doch in deze fase van de competitie zoals zo vaak in het verleden is gebleken, roeren de mindere broeders zich ook. Weliswaar is de nood bij de club onder de rook van Rotterdam nog niet echt hoog maar een paar puntjes erbij zou voor hen meer zekerheid verschaffen. Puntjes die de gastheren hard nodig hebben om in het spoor van lijstaanvoerder IFC te blijven. De mannen uit Hendrik Ido Ambacht geven tot op heden geen krimp en koesteren hun voorsprong van slechts één punt op de Leidenaren die zich voor het nieuwe seizoen weten verzekerd van een aantal sterkhouders. Ook trainer Stefan Roodakkers blijft de groep onder zijn hoede houden. Goede perspectieven dus. Maar eerst komende zondag de uitzege (1-3) die de geelblauwen destijds behaalden zien te prolongeren. Destijds scoorden Mehmet Güngör, Michael Schouten en de eerder genoemde Arnoldus. IFC reist af naar CVV Zwervers waar eerder van werd gewonnen (2-1).

Foto’s: met dank aan Gerrit van der Nagel