Tweede klasse C (zaterdag)- Het wordt bijna vanzelfsprekend. RCL won alweer en dat was nummer negen op rij. De reeks van ongeslagen wedstrijden staat zelfs op elf ondertussen en het kan bijna niet meer fout gaan voor RCL om een prijs te pakken. In de strijd om de derde periodetitel hebben de Leiderdorpers, hoe kan het ook anders gezien de voorbije maanden, een straatlengte voorsprong.

Buitenspeler Tommy Sinteur heeft wel een verklaring voor het succes. ,,We doen het met een man of zestien en het maakt eigenlijk niet uit wie er spelen. We vullen elkaar geweldig aan en werken allemaal voor elkaar. Daarnaast gaan we ook niet zweven en dat heeft alles met de trainer te maken. Hij zorgt ervoor dat we met beide benen op de grond blijven staan.”

Tommy Sinteur als een soort 'Flipper'. De buitenspeler speelde een verdienstelijke wedstrijd
  Tommy Sinteur als een soort ‘Flipper’. De buitenspeler speelde een verdienstelijke wedstrijd

 

Sinteur speelde net als diverse medespelers lang niet alle wedstrijden, maar de laatste weken krijgt de 21-jarige speler wel de voorkeur in de aanvalslinie van het zo goed marcherende RCL. ,,Na de winterstop heb ik een basisplek bemachtigd, maar door een blessure werd ik weer wat teruggeworpen. Nu ik weer fit ben, heeft de trainer een keus voor mij gemaakt en ik doe er alles aan om het team te helpen. Dit keer werd ik wel na een uur gewisseld en dat gebeurt wel vaker. Helemaal topfit ben ik ook nog niet, maar ik kan niet ontevreden zijn over het verloop van het seizoen als ik over mezelf spreek. Het mooie van deze groep is ook dat er veel acceptatievermogen in zit. Iedereen speelt natuurlijk graag, maar we houden elkaar scherp en het resultaat mag er zijn.”

Tegen SEV leek er voor de pauze weinig aan de hand, maar na de onderbreking was het dit keer niet best meer aan de kant van de roodwitten. ,,We hadden er voor rust drie moeten maken en dan was het klaar geweest. Op zich deden we het prima in de eerste helft, op een korte fase na waarin we het veld te groot maakten. Onze routiniers grepen toen in en daarna stond het weer goed. In de tweede helft hadden we veel last van de wind en loerden we meer op de counter. We kwamen een paar keer goed weg, maar we kregen zelf ook kansen om de wedstrijd op slot te gooien.”

Thom Wijnalda sticht weer eens gevaar. De spits scoorde alweer..
                             Thom Wijnalda sticht weer eens gevaar. De spits scoorde alweer..

Uiteindelijk bleef RCL aan de goede kant van de score en dus is de felbegeerde derde periodetitel bijna binnen. Ook de titel is nog niet vergeven, hoewel concurrenten SVC’08 en Westlandia afgelopen weekend ook geen fout maakten. ,,We zijn nu verplicht om de prijs te pakken en het zou fantastisch zijn wanneer we UVS kloppen komende zaterdag. Daarna zouden we het nog spannend kunnen maken in de titelrace, maar we bekijken het per week. Uiteraard hoeven we tegen UVS niet gemotiveerd te worden om er vol voor te gaan. Dat wordt een mooie pot. Daar wonnen we met 2-3 en toen gebeurde er van alles. Het zou mooi zijn als het lekker druk wordt in de Bloemerd.”