maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseJeroen Hoefnagel puilt uit van de ambitie met UVS

Jeroen Hoefnagel puilt uit van de ambitie met UVS

-

Voorbeschouwing- UVS zag negen spelers komen deze zomer, maar verloor ook drie krachten. Terwijl de Leidse tweedeklasser bezig is met de voorbereiding is er goed en slecht nieuws bijgekomen voor Jeroen Hoefnagel en zijn staf. De nieuwe trainer zal ‘stille maar waardevolle kracht’ Bas Smit moeten missen dit seizoen. De middenvelder kwam geblesseerd het vorige seizoen uit en even na de herstart ging het definitief fout. Een scheur in de voorste kruisband zet een streep door de naam van deze blauwwitter. Cenny Scheffer maakt geen deel meer uit van de selectie omdat de aanvaller tegenwoordig werkt op zaterdag. Juist goed nieuws werd dit weekend wereldkundig gemaakt door de club uit de Kikkerpolder. Gökhan Yazici, eerder al actief bij UVS, keert terug na een aantal omzwervingen in het Turkse betaalde voetbal. Al met al is er genoeg reden voor Hoefnagel om het seizoen positief en met vertrouwen tegemoet te zien. De in Den Haag geprezen oefenmeester kan dan ook niet wachten tot de bal gaat rollen in competitieverband.

Hoefnagel zag de hoofdmacht al diverse keren in het vorige seizoen en hij werd nadrukkelijk betrokken bij de organisatie. Ondertussen, vanaf 30 juli om precies te zijn, is het echte werk begonnen. ,,Ik loop een maand of vier rond en heb een meer dan aardig beeld van de club. In organisatorisch en sportief opzicht staan we er uitstekend voor. Ik heb met betrokkenen gesproken de voorbije maanden en verbeterpunten op tafel gelegd. Wat ik nuttig en broodnodig achtte, is gerealiseerd. Daar ben ik heel blij mee.”

Over de selectie is de trainer enthousiast. ,,Het is jammer dat Cenny moest afhaken. Dat wisten we pas na medio juni en dus konden we niet meer schakelen. Daar staat tegenover dat Yazici terug is gekomen en dat mogen we een extraatje noemen. Hij komt er vanaf komende donderdag bij en dan kan ik zelf oordelen over hem. De verhalen over hem zijn bemoedigend. Daarnaast hebben we voorin diverse spelers die op meerdere posities kunnen spelen dus dat komt wel goed. Uiteraard is het vervelend dat we Bas moeten gaan missen. De blessure kost hem het seizoen. Aan de andere kant; we hebben zes tot zeven spelers die zomaar in de basis zouden kunnen staan op het middenveld. Voor het eerste en tweede elftal kunnen we over niet minder dan 36 spelers beschikken. In dat opzicht zitten we ook ruimer in ons jasje. De keuze voor de eerste doelman is nog niet gemaakt. Niels van den Burg en Danny de Groot ontlopen elkaar heel weinig. Het is fantastisch dat we over dit soort keepers beschikken. Zowel in kwalitatief als in kwantitatief opzicht is UVS er beter op geworden.”

Hoefnagel: ,,Kwalitatief en kwantitatief is UVS erop vooruit gegaan"
Hoefnagel: ,,Kwalitatief en kwantitatief is UVS erop vooruit gegaan”

 

Vorig seizoen tikte UVS als zevende aan. De Leidenaren kwamen tekort voor de top, maar hadden onderin ook niets te zoeken. ,,De lat mag nu hoger komen te liggen. Ik zet in op een plek in de top 5. Het is denk ik niet reëel om te denken dat we gaan mee doen om de titel, maar je weet het natuurlijk nooit. Voor mij is Valken’68 titelkandidaat nummer 1. Zij hadden al geen beroerde ploeg, maar hebben er veel versterkingen bij gekregen. En wat te denken van Te Werve? Daar zijn er 22 weg, maar er zijn er ook 22 gekomen. Daar staat wel een prima ploeg. DSO mogen we ook zien als een hoogvlieger.”

Hoefnagel roemt zijn selectie, maar zijn gestelde vertrouwen komt ook voort uit de oefencampagne. ,,Tegen Valken’68 hadden we het voor rust lastig, maar na wat tactische omzettingen verliep het na rust veel beter. Natuurlijk zegt zo’n pot niet alles, maar ik heb in die wedstrijd en ook daarna gezien dat we tactisch kunnen denken en spelen. Dit is een slimme groep om mee te werken. Later speelden we tegen Koudekerk. Een ploeg die al jaren bovenin de derde klasse speelt. In die pot waren we heel dominant en wonnen we met 6-1. Tegen Meerburg en Teylingen, ook tweedeklassers, deden we het ook heel behoorlijk (respectievelijk 2-3 en 1-2 winst, red.). UVS heeft met William van Vliet en Marouane El Idrissi jongens van respectievelijk 36 en 30 in de gelederen. Dat zie je terug in de ervaring die ze op de mat leggen. Tel daar Bart van der Weijden bij op. Nog geen 25, maar wel een jongen met een BVO-verleden en ook een belangrijke sterkhouder voor UVS. De rest van de groep zit ook op 25 jaar of is jonger. Die mix maakt ons sterk en tot een hecht team. Ook prettig voor mij en het team is dat Marouane zo makkelijk scoort in de voorbereiding. Dat was wel anders toen hij vorig seizoen bij GHC speelde. Hij is op zijn plaats, net als de andere nieuwe jongens. Je ziet ze ontwikkelen.”

Een voordeel voor UVS is ook dat Hoefnagel al twintig jaar in het vak zit en menig trainer kent. Vooral in de omgeving van Den Haag en het Westland. ,,Ik onderhoud veel contacten en dat kan heel nuttig zijn in de competitie. Ook als docent Lichamelijke Oefening ken ik heel veel mensen en de kennis die we uitwisselen kan van pas komen. Ik ben echt een voetbaldier en volg alles op de voet. Daarin sta ik niet alleen bij UVS. De staf voor 1 en 2 bestaat uit dertien man en die zijn allemaal bezig om stappen te maken. We willen op termijn weer op het niveau spelen waar UVS op speelde en thuishoort. Ik ben geen trainer die na een jaar weer weg is en zo kan ik bouwen naar een succes. Ik heb eerder gewerkt bij HBS en dat is in Den Haag een soortgelijke club als UVS. Vandaar ook dat ik mijn draai al zo heb gevonden.”

Voor wie de nieuwe leidsman op de bank niet kent een opsomming van de clubs waar hij werkte. Hoefnagel startte bij LENS (tegenwoordig Escamp) om vervolgens uit te komen bij ADO Den Haag, GDA, HBS en Graaf Willem II VAC. Als speler speelde hij onder meer in het vlaggenschip van LENS en GDA, op dat moment tweedeklassers op zondag.

,,Nu ben ik content om bij een zaterdagclub te werken. Daar ligt meer toekomst. Dat ik daar wat verder voor moet rijden is geen enkel probleem. Ik vind het prachtig dat ik nu bij UVS aan de slag ben. Van hieruit kan ik wellicht op termijn opgaan voor het hoogste amateurniveau. Die ambitie heb ik zeker. Maar eerst wat neerzetten bij UVS en dat ziet er goed uit.

Mutaties UVS, per 15-06-2016:

Gekomen: Yorick Moors (DSO), Marouane El Idrissi (GHC), Bas Nieuwenburg (UDO), Berend Verdoes (Katwijk), Tolga Karpuz (GHC), Justin Maaskant (eigen jeugd), Lars Verlaan (Voorschoten’97), Ayoub Artimi (Noordwijk).

Vertrokken: Isi Adima (Katwijk), Daily Hoogkamer (Katwijk), Rico Westdorp (Quick).

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read