zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseASC haalt uit bij WVC

ASC haalt uit bij WVC

-

Derde klasse A (zondag)- In de wedstrijd tegen WVC gaf ASC een vervolg aan de uitstekende tweede helft tegen SJZ. Een niet mis te verstane 2-5 zege was het directe resultaat. ,,We trokken de lijn door”, vertelde Ralph van Zandwijk na afloop. ,,Een beter begin kun je je ook nauwelijks voorstellen: na een kwartiertje spelen stonden we al met 0-2 voor. Eerst kogelde Jerome Rousseau de bal van 25 meter in het doel en amper vijf minuten later stond Jelle Schouten aan het eind van een aanval die over vier, vijf schijven ging. Dat voetbalt dan verder lekker en geeft rust in het spel. WVC kwam wel terug, maar we gaven maar een enkel kansje weg. Toen Rousseau voor rust nog eens de 0-3 scoorde was het eigenlijk wel gedaan.”

Een riante, en ongekende ruststand op de derde zondag in september voor de ploeg uit Oegstgeest. ,,In de rust hadden we elkaar al gewaarschuwd voor een WVC dat alles op alles zou zetten om dat ene doelpuntje te maken dat weer hoop zou geven. Ruben Dutrieux draaide alle illusies in no time de nek om. Net als tegen SJZ schoot hij van grote afstand de bal tegen de touwen. Hij weet de kruising te vinden zou je kunnen zeggen. De ploeg uit Driebruggen zette nog eens aan in een wanhoopsoffensief en kwam ook terug tot 1-4, maar Rousseau maakte zijn derde en de vijfde voor ASC. Hij toonde hier weer eens een echte spits te zijn door steeds op de goede plek te staan om af te ronden. Drie doelpunten betekent de bal mee mogen nemen toch? De 2-5 die WVC uiteindelijk scoorde was goed voor de statistieken.”

De ploeg van de nieuwe trainer Kevin van der Geest is bezig met een opmerkelijke serie: de eerste wedstrijd  ging hopeloos en kansloos verloren, de eerste helft tegen SJZ was al beter, de tweede helft goed en nu werd de toch niet misselijke fusieclub kansloos in de hoek gezet. Van Zandwijk nog eens: ,,We zijn pas twee weken compleet. Koen Pronk, die vandaag een uitblinker was, en ik kwamen bijvoorbeeld  vorige week pas terug van vakantie. Je merkt dat we vooruit gaan. Ik denk dat onze nieuwe trainer hier zeker een hand in heeft. Hij traint op specifieke situaties en weet zijn oefenstof goed over te brengen. Zijn trainingswijze spreekt mij in ieder geval aan. Het grootste deel van onze groep speelt al een jaar of zeven, acht met elkaar en dat helpt ook zeker om automatismen in ons spel te krijgen.”

Louter positieve berichten zo op het eerste gezicht. Van Zandwijk laat echter ook een tegengeluid horen: ,,Robert Akerboom gaat bij ons stoppen. Hij heeft een baan in Parijs aangeboden gekregen ‘They made him an offer he couldn’t  refuse’ en laat dus een leegte achter. Niet alleen als voetballer, maar ook als kameraad zullen we hem gaan missen. Er staat echter genoeg jeugd te trappelen. We hebben Jeroen van Bergen, Jelle Schouten En Teije Rutten die net twintig zijn, Stijn Klemann is zelfs pas achttien. Talent genoeg bij ASC lijkt mij. Ik denk dat we een seizoen gaan draaien dat verre blijft van degradatiezorgen.”

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read