Tweede klasse C (zaterdag)- Het is nu nog een kwestie van tijd. Gaat het gebeuren in het voorlaatste of laatste weekend van april? GHC staat op het punt van degraderen en ondanks het onophoudelijke optimisme van trainer Roberto Escudero is het pleit op een haar na beslecht. Ook tegen HVC’10 ging het fout, waarbij de rode kaart van Achmed Faridi Blazquez niet mee hielp. Anderzijds, de laatste plaats is al heel lang in handen en het kalf is eigenlijk al veel eerder verdronken. In Hoek van Holland werd het uiteindelijk 5-2. Geen wedstrijd meer winnen sinds 5 december zegt eigenlijk wel genoeg.

In het eerste kwartier had GHC de handen vol, maar geleidelijk aan groeiden de Leidenaren in de tweestrijd. Toch werd het 1-0 en even daarna trok Blazquez aan de noodrem. Vervolgens scoorde Bryan Verhage in eigen doel. Ongelukkig, ook al omdat doelman Michael Verhoef weg gleed. Escudero: ,,Dat soort tegengoals passen wel in dit seizoen. Het is ook niet voor het eerst dat wij een hoekschop krijgen, balverlies leiden en vervolgens ligt die bal bij ons in het mandje. Dat heeft met slimmigheid en kwaliteit te maken en kennelijk ontbreekt dat wel eens bij ons. Het is ook zo zonde dat de ervaren jongens ook dat soort fouten maken. Dan gaat die in de fout, dan weer een ander. Veel nederlagen zijn niet nodig geweest. Dat heeft wel eens begrijpelijke moedeloosheid opgeleverd.”

Escudero baalde, maar werd uiteindelijk niet finaal afgedroogd in Hoek van Holland. ,,Ze bleven hard werken en na de rust kwamen we nog terug van 4-0 naar 4-2 (doelpunten Bilal Karasahin en Tolga Karpuz, red.). Sterker nog, we maakten ook nog de 4-3, maar die werd afgekeurd. Ook dat past bij dit seizoen. In de rust heb ik ze wel gevraagd er het beste nog van te maken en dat hebben ze gedaan. Dat is een compliment waard. We hebben dit seizoen klap op klap gekregen en dat doet veel met het zelfvertrouwen.”

Uiteindelijk hadden er veel meer goals kunnen vallen. Beide teams kregen nog genoeg kansen in deze open wedstrijd. Voor GHC maakt het allemaal niet veel meer uit. ,,We weten hoe we er voor staan en het is nu bijna gedaan. Het enige dat we kunnen doen is blijvend alles geven. Dat doe je als speler voor jezelf, maar ook voor het team. Je moet geen spijt hebben straks van kansen die je hebt laten liggen.”

Basisopstelling GHC: Verhoef, Boot, Escudero, Narcisio, Verhage, De Roode, Blazquez, Van Leeuwen, El Idrissi, Demirbas, Karpuz.