zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKevin van der Geest (ASC): ,,Hopelijk hebben we een lesje geleerd"

Kevin van der Geest (ASC): ,,Hopelijk hebben we een lesje geleerd”

-

Derde klasse A (zondag)- Even leek ASC ermee weg te kunnen komen, maar uiteindelijk scoorde enkel Nicolaas Boys nog na de 3-3 van de Oegstgeestenaren. De veerkracht van de ploeg van Kevin van der Geest, een 3-1 achterstand werd weggepoetst, mocht er zijn, maar door de bank genomen hadden de bezoekers de uiteindelijke nederlaag aan zichzelf te wijten. ,,Natuurlijk behaal ik liever punten met mijn ploeg, maar het is misschien wel goed dat ze een lesje hebben geleerd. Teveel spelers waren dramatisch vandaag en dan is een nederlaag op zijn plaats. Aan de andere kant heb ik zeker wel aanknopingspunten gevonden en her en der worden er wel stappen gemaakt in het proces.”

Feit blijft staan dat ASC met lege handen huiswaarts keerde en zo het succes uit het vorige seizoen, toen met 1-2 werd gewonnen in Nieuwveen, niet kon worden geprolongeerd. In het doelpuntrijke duel opende Roy van der Meer de score vanuit een vrije trap. Miscommunicatie aan de kant van de thuisploeg gaf Jelle Schouten de gelegenheid om de gelijkmaker aan te laten tekenen.

Terwijl ASC nog nagenoot van het bewerkstelligde evenwicht mikte de gastheren prompt direct weer raak via Luke van Veen. Voor de pauze werd het nog erger voor de mannen van Van der Geest en met de 3-1 tussenstand was er niet veel hoop op en positief resultaat. ASC speelde immers niet goed en Nicolaas Boys had de touwtjes in handen.

Na rust keerde het tijd evenwel. Weer Schouten en Jerome Rousseau zorgden ervoor dat er weer balans kwam in de score. De 3-3 bleef evenwel ook niet in tact door toedoen van Michiel van het Kruis. ASC kreeg weldegelijk nog kansen op de hernieuwde gelijkmaker, maar zo’n feest werd het niet voor de roodzwarten.

Van der Geest: ,,Het is nu een dag later en ik heb het er inmiddels minder zwaar mee dan gisteren na de wedstrijd. Dit is een onnodige nederlaag. Teveel spelers werden te laat wakker, maar gelukkig weten ze dat zelf ook wel. Wat mij wel heeft verbaasd is dat het muisstil was in de kleedkamer. Ik ben dat als ex-speler en trainer anders gewend. Het is een teamsport en dan mag je er best over praten wat er zoal mis gaat. Niet alleen een trainer hoeft aan het woord te komen. Er moet voetbalbeleving zijn. Ik weet ook wel dat ik me moet aanpassen en dat ik moet wennen aan deze nieuwe club en de spelersgroep, maar sommige zaken zijn gewoon basisbegrippen. Er zal geen totale ommezwaai komen, maar het is wel zaak dat de groep stappen maakt, zowel binnen als buiten het veld. Die heb ik uiteindelijk ook wel gezien tijdens de wedstrijd, maar eigenlijk te laat.”

De nieuwe trainer was zo eerlijk om te stellen dat het voor rust ook 4-1 had kunnen staan en dan zou het karwei vrijwel ondoenlijk zijn geweest. ,,Dat was dus nu niet het geval en in de tweede helft hebben zij nog maar anderhalve kans gehad. De vierde goal was niet eens een kans. Een vrije trap belandde in de muur en vanuit de rebound ging die bal de winkelhaak in. Wel fraai, maar dit was dus geen kans te noemen. Wij hebben na de 4-3 zelf nog wel twee tot drie kanen gehad, maar het bleef bij de drie treffers van onze kant.”

De ex-speler van onder meer Noordwijk wist dat Nicolaas Boys een fysieke ploeg heeft. ,,Dat kwam ook uit, maar er lopen zeker ook wel wat leuke spelers tussen. Het is niet zo dat ze maar wat doen daar. In elk geval had hun trainer een spelplan. Dan is het nog wel zaak om dat ook goed uit te voeren voor een elftal. Het is jammer dat ons strijdplan er niet geheel uitkwam. We verliezen hier door eigen toedoen. We gaan met huiswerk op pad voor de volgende uitdaging.”

Basisopstelling ASC: Oosterhof, Kuiper, Kraft, Dutrieux, Van Bergen, Kooistra, Schouten, Pronk, Klemann, Rousseau, Rutte.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read