maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagVierde klasseKrakerrr van de Week: Woubrugge-VV Leiden

Krakerrr van de Week: Woubrugge-VV Leiden

-

Met zeven punten uit drie duels kent VV Leiden een goede start in de vierde klasse A. De formatie van coach Cees van Tongeren bezet daarmee de derde plek. Komend weekend gaan de roodwitten op bezoek bij het nog puntloze Woubrugge. ,,Het is aan ons om ze op nul punten te houden”, meent middenvelder/verdediger Peter Hamelink.

De 24-jarige Leidenaar kwam de afgelopen zomer over van DoCoS en verzekerde zich rap van een basisplek als verdedigende middenvelder. ,,In mijn jeugd voetbalde ik al bij DoCoS. Daar heb ik tot aan de B-jeugd gespeeld. Daarna ben ik overgestapt naar UVS, waar ik in de A1 en het tweede acteerde. Vervolgens ben ik teruggegaan naar DoCoS. Ik speelde daar in het eerste elftal in de derde klasse, totdat ik anderhalf jaar geleden mijn achillespees scheurde. Een revalidatieproces van zo’n negen maanden volgde. Ik trainde daarna met het eerste mee, maar door de toegenomen concurrentie, onder andere door de komst van een aantal GHC’ers,  redde ik het niet om in het elftal terug te keren. Vrienden van mij speelden bij VV Leiden en hadden het vaak over de gezelligheid bij de club. Uiteindelijk besloot ik daarom, ook al gezien mijn drukke baan, de overstap te maken.”

img_0820

In het dagelijks leven is Hamelink service contractmanager building technologies bij Siemens. Zijn afdeling levert producten, systemen en oplossingen betreffende klimaatbeheersing, brandpreventie en beveiliging. ,,Ik ben – zeg maar – accountmanager, maar wel kantoorgerelateerd. Ik ga niet op bezoek bij klanten, maar ben wel hun eerste aanspreekpunt. En dan gaat het onder meer over offertes en orders.”

Tijd om tweemaal per week bij de training op te draven biedt zijn baan wel. Op het trainingsveld maakte hij kennis met Van Tongeren, de van GHC overgekomen oefenmeester. ,,Hij zit er kort op. En dat kan geen kwaad, want ik heb begrepen dat er bij VV Leiden in het verleden nogal eens van gemakzucht sprake was. Verder zijn de trainingen leuk. De trainer staat ook midden in de groep, houdt van een geintje en hecht aan gezelligheid. Daarnaast is hij eerlijk en maakt hij het waarom van zijn keuzes duidelijk kenbaar. Al met al bevalt hij mij dus prima. Ik mag sowieso niet klagen over de keuze die ik heb gemaakt, want ook de sfeer binnen de selectie is heel prettig.”

Dat de resultaten er tot nu toe mogen zijn zal eveneens sfeerbevorderlijk werken. ,,Daar mogen we tevreden over zijn. In de bekerwedstrijden ging het al lekker. We wonnen van Hazerswoudse Boys en Rijnvogels 2 en we speelden gelijk tegen Koudekerk. We bekeren dus verder. In de competitie begonnen we met een 5-0 overwinning op Football Factory, maar eigenlijk speelden we niet goed. Het kwaliteitsverschil was gewoon groot, daarom wonnen we toch ruim. Bij Blauw Zwart was de eerste helft puur slecht. Afspraken werden niet nagekomen, we leden snel balverlies en als de bal voorin kwam waren we die weer snel kwijt. Zo speel je jezelf natuurlijk kapot. Na rust zetten we vroeg druk en ging het een stuk beter. Desondanks kwamen we met 2-1 achter, maar op karakter pakten we toch nog een punt. De laatste wedstrijd tegen WVC kun je nauwelijks serieus nemen. Dat is een ploeg die je moeilijk een eerste elftal kunt noemen. Het werd 10-0, maar dat was nog aan de magere kant. Als we iets secuurder waren geweest zou de score hoger zijn uitgevallen”, aldus Hamelink.

Met een achterstand van twee punten op de koplopers Roodenburg en Oegstgeest gaat VV Leiden komende zaterdag op bezoek bij Woubrugge, dat driemaal met 3-2 verloor. ,,Zij verloren net aan van Oegstgeest en dat is voor mij titelkandidaat nummer één. Al zijn er natuurlijk meer titelgegadigden. Ik neem aan dat ook FC Rijnland en wellicht Van Nispen hoog zullen eindigen. En wijzelf hebben natuurlijk eveneens een doelstelling voor ogen: terug naar de derde klasse. En iedereen werkt daar hard voor. We hebben nu eenmaal geen team dat op 60 procent tegenstanders kan oprollen. Een goede mix van ervaring en jeugd is er wel. En voorin hebben we snelheid en techniek met Erik Bakker en Joeri Devilee en fysiek sterke spelers als Rick Boot en Roland Middelkoop. Maar goed: Woubrugge. Als je maar met 3-2 van Oegstgeest verliest is het verrassend dat je niet van Football Factory en Wassenaar kunt winnen. Van mijn tijd bij DoCoS weet ik nog wel dat het een lastige tegenstander was. Hoe dan ook, we kunnen ervan uitgaan dat ze na drie nederlagen erop gebrand zullen zijn om te winnen. We mogen er dus niet te makkelijk over denken, maar we gaan zeker voor de winst”, besluit Hamelink.

img_0821

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read