Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest is geen moment in de problemen geweest tegen Wassenaar, een ploeg die zich de laatste tijd juist behoorlijk had verbeterd op de ranglijst. De thuisploeg kwam al vroeg aan een 2-0 voorsprong en vanaf dat moment was de tweestrijd eigenlijk al gespeeld. Uiteindelijk won de koploper uit 4A met 6-0 en dus leidt de ploeg van Huig Jan Heeringa nog steeds de dans. Concurrenten Blauw Zwart, Van Nispen en VV Leiden maakten ook geen fout. Roodenburg daarentegen moest de punten laten aan VVSB en daardoor is de stand bovenin nu als volgt: 1. Oegstgeest 10-27, 2. Blauw Zwart 10-26, 3.Van Nispen 9-24, 4.VV Leiden 10-23, 5.Roodenburg 9-16.

vv-oegstgeest-sv-wassenaar-30-small

Rens van Klaveren, overgekomen van Valken’68, opende de score vanaf elfmeter. Bob den Hollander scoorde kort hierop de 2-0 na goed voorbereidend werk van Lennard Leeuwenburg. Van Klaveren kreeg ook de derde treffer op zijn naam, nadat de vleugelaanvaller goed was weggedraaid en hard binnen schoot.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Oegstgeest had de regie en stond deze ook niet af. Leeuwenburg maakte het kwartet aan doelpunten vol na goed voorbereidend werk van Ramon Bakker. Uitblinker Roy Dijkstra, op assist van Den Hollander, liet het verschil verder oplopen en het laatste woord was voor weer Leeuwenburg met nu Dijkstra als aangever. Over twee weken speelt Oegstgeest in Wassenaar de topper tegen Blauw Zwart.

vv-oegstgeest-sv-wassenaar-65-small

Foto’s: met dank aan VVO