maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse (2 en 3 april)

Voorbeschouwing vierde klasse (2 en 3 april)

-

Na een bijna voetballoos weekend is het weer tijd om massaal de wein in te gaan. Ook in de vierde klasse komen de ontknopingen eraan. Een aantal clubs speelt nog voor de prijzen, andere teams nog min of meer slechts voor de eer. Een wekelijks rondje langs de velden.

Zaterdag

4A

FC Boshuizen-Leiden

In de laatste drie wedstrijden scoorde Leiden maar liefst 23 keer en zette zichzelf zo weer op de kaart. Een periodekampioenschap is zelfs niet uit te sluiten, hoewel dan alles wel goed moet vallen vanaf nu. Laat de ploeg van Maurice Jansen zich echter niet rijk rekenen: die gedachte is eerder opgekomen en werd vervolgens genadeloos afgestraft. Eerst de klip FC Boshuizen omzeilen voor er verder gedroomd wordt lijkt wijsheid. Met in het achterhoofd het feit dat de Boshuizen defensie zich herhaaldelijk zeer kwetsbaar heeft getoond, zullen de voorwaartsen van Leiden zich wellicht al in de handen wrijven. Waken voor overmoed is hier het devies. De kadebewoners wisten uit bij Leiden verrassend te winnen en mogelijk geeft hen het zelfvertrouwen om de bezoekers pootje te lichten. Sterspelers van Boshuizen ‘Bolli’ Dzulakian en Oktay Gezici  zullen hun positie op de topscorerslijst in ieder geval willen versterken. Een doelpuntrijke wedstrijd zaterdag hoort zeker tot de mogelijkheden. Boshuizen heeft meer dan eens bewezen geen katje te zijn dat men zonder handschoenen kan aanpakken. De 1-3 zege bij Blauw Zwart is daar het bewijs van. Wel is de kadeploeg stuurloos, want Anouar Hamdi stapte ondertussen op als trainer. ,,Daar heb ik zo mijn redenen voor. Jammer dat het zo moet lopen, maar ik ben geen speelbal.”

Football Factory-Wassenaar

De studentenclub wist in de inhaalwedstrijd tegen Leidsche Boys weer drie punten aan hun totaal toe te voegen. Daarmee hebben ze het resultaat van vorig jaar al ruimschoots verbeterd en dus ook de doelstelling van het begin van het seizoen al bereikt. Aan de Vliet kwamen de gasten in een kansenfestival nog wel op achterstand, maar na de rust snelde Football Factory de opponent voorbij. De mannen van Ninoo Poulina zullen de afscheid nemende trainer echter nog meer gunnen. Winst op de bezoekers  doet hen bovendien nog eens een plaatsje stijgen ten koste van Wassenaar. Motivatie genoeg en een mooi uitgangspunt om de hoogste klassering in de vierde klasse neer te zetten sinds dat de club in deze klasse uitkomt.

UDO-Oosterheem

Het is een troosteloos seizoen in Oegstgeest; slechts vijf puntjes wist men tot nu toe te vergaren. Oosterheem, dat een plaats hoger staat, heeft elf punten meer. Het geluk koos ook niet de kant van UDO dit seizoen moet gezegd worden. Misschien dat Oosterheem de ploeg is waar een overwinning op valt te behalen. Het zou de tweede zege van het seizoen kunnen worden. Volgend seizoen zal UDO zaterdag er geheel anders uitzien met van de zondag komende spelers.

VVSB-Leidsche Boys

Voor de Boys is het niet het seizoen geworden wat men er van verwachtte. Spelen om de eer en om nog wat punten binnen te sprokkelen is al wat rest. Zaterdag wacht Leidsche Boys een zware tegenstander. VVSB strijdt nog voor prijzen en is veruit favoriet tegen de bezoekende Leidenaren. Eerder werd het 2-5 in het voordeel van de formatie van Pim Brouwer. Houssin Bezzai en zijn troepen zijn bezig aan een afscheidstournee. Na dit seizoen valt de zaterdagtak in duigen. Sommige spelers lieten inmiddels weten over te stappen naar buurman GHC.

Wilhelmus-Roodenburg

Twee bloedeloze en teleurstellende gelijke spelen heeft Roodenburg achter de rug; het bracht de ploeg niet veel verder en het woord domper is hier wel op zijn plaats. Als Roodenburg eindigt op een zesde plaats, en daar heeft het alle schijn van, dan zal er toch sprake zijn van een forse teleurstelling bij de ploeg uit Noord. Tegen het uiterst zwakke Wilhelmus zal de winst naar verwachting wel gepakt worden. Daarna wachten toppers als LSVV en Blauw Zwart. Dat zijn dan de ware uitdagingen die het seizoen nog wat kleur kunnen geven voor een plek in de nacompetitie. Maar wellicht zijn er al teveel punten over de balk gesmeten door Henk Buyn en de zijnen.

De topper tussen LSVV’70 en Haagse Hout zal separaat worden behandeld bij een nieuwe editie van Latje Trap!

Zaterdag

4C

Sportief-Woubrugge.

Zo veel verwacht, zo weinig gebracht. Zo is het seizoen van de Woubruggenaren samen te vatten. Minimaal nacompetitie was het ambitieuze streven van de dorpsclub. Een plek middenin het totaalplaatje; dat is al. Thuis werd er met 3-4 van Sportief verloren. Het is te hopen voor de brigade van Erwin van der Zee dat de selectie nog de rug kan rechten, te beginnen in de wedstrijd tegen subtopper Sportief, anders wordt het wel een heel treurig seizoen voor de wel dikwijls geplaagde ploeg aan de Bateweg in Woubrugge.

Zondag

4A

Leidsche Boys-Warmunda

Wie weet Warmunda een halt toe te roepen? De ploeg van trainer Jan Wansink wellicht? In Warmond konden de Boys Warmunda op een gelijkspel houden, nu Warmunda in een roes verkeert zal zelfs een punt een hele zware klus worden. De bookmakers zullen de bezoekers ongetwijfeld tot favoriet uitroepen, dit temeer daar er voor Warmunda nog veel op het spel staat. Voor de Leidenaren is er niet meer dan de eer te behalen. Als middenmoter eindigen is zeker geen slechte prestatie van Leidsche Boys en een knappe prestatie neerzetten tegen de nummer twee zou zeker iets zijn om trots op te zijn. Warmunda aast op de tweede plek en zal het seizoen ongetwijfeld ongeslagen willen beëindigen, bezien vanaf de maand oktober 2015.

Roodenburg-Oranjeplein

De piepjonge selectie van Nouri Essaoui presteert zoals verwacht mag worden zeer wisselvallig. De talenten beginnen vaak uitstekend en gedreven. Naarmate de krachten wegvloeien wordt het allemaal aanzienlijk minder. Essaoui kent als geen ander de sterktes en zwakten van zijn ploeg. Op bezoek bij de Hagenaars sleepte Roodenburg een knappe 3-5 zege uit het vuur. Dat moet de ploeg het zelfvertrouwen geven om de drie punten in Noord te houden. Bovendien zet het dan weer een stapje richting de middenmoot en dat zou een plek zijn waar men fier op zou mogen zijn.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read