Een compleet programma dient zich op papier aan, maar het is maar zeer de vraag of er massaal gespeeld kan worden. Koning Winter is immers in het land. Toch voor de zekerheid maar een summiere voorbeschouwing op de wedstrijden van de ‘LAV-clubs’.

Zaterdag 23 januari

Vierde klasse A

Blauw Zwart-LSVV’70

Als Freek Jansen over een volledige selectie kan beschikken zal hij wellicht handenwrijvend uitkijken naar de ontmoeting met Blauw Zwart. Het is een prachtgelegenheid de koploper pootje te lichten. De 1-1 thuis smaakt naar meer: een zege in Wassenaar. Drie punten brengt de Leidse studenten op gelijke hoogte en wie weet, wat dan de mogelijkheden nog zijn voor het verdere verloop van de competitie. LSVV’70 speelde na de winterstop eenmaal en wel voor de Koetshuis Cup. Roodenburg was met 4-2 te sterk, mede ingegeven door personele problemen aan de kant van de Leidenaren.

FC Boshuizen-Wassenaar

Op FC Boshuizen valt geen pijl te trekken; een knappe pot voetbal wordt gevolgd door een wat troosteloze vertoning. Anouar Hamdi zal wat meer stabiliteit verlangen. Defensief zal er wat moeten gebeuren gezien de 5-4 nederlaag in de heenwedstrijd. Wat dat betreft biedt de 5-5 tegen Football Factory in de Koetshuis Cup weinig hoop. Bij winst wipt Boshuizen over Wassenaar heen; misschien wat meer zekerheden inbouwen? Overigens zit het met de productie wel snor. In de competitie is de Leidse ploeg de meest scorende ploeg, opvallend gegeven voor slechts de nummer acht van de rangschikking.

vv Leiden-Roodenburg

De zoveelste lekkere derby in deze klasse. Inzet is nog eens een plek in de (sub)top. Wat wil een voetballiefhebber nog meer? Maurice Jansen zal zijn afscheid als trainer van Leiden ongetwijfeld van glans willen voorzien middels een periodekampioenschap of een plek hoog op de ranglijst. Saillant detail: zijn collega Henk Buijn zit in dezelfde situatie. Ook al voor wat betreft zijn laatste maanden op de bank bij de club uit Leiden-Noord, Dat voegt iets extra’s toe aan deze wedstrijd. Nu maar hopen dat er gespeeld kan worden.

Oosterheem-Leidsche Boys

Een duel in de onderste regionen van de vierde klasse A. Beide ploegen zullen nog mikken op een plek in de middenmoot. Dan moet er wel gewonnen worden. Dat belooft een open wedstrijd. De 4-3 voor Leidsche Boys eerder dit seizoen zou wel eens een voorteken kunnen zijn. Als het op een gelijkspel mocht uitdraaien, dan is een 4-4 waarschijnlijker dan een 0-0. Beide ploegen incasseerden voor de winterslaap immers nogal veel doelpunten.

UDO-Football Factory

Voor de ploeg uit Oegstgeest is het een troosteloos seizoen: slechts vier puntjes uit twaalf wedstrijden. Men mag aannemen dat alles uit de kast gehaald wordt om hierin verbetering te brengen bij het vriendenteam. Opvallend is nog dat UDO zelfs begon als lijstaanvoerder op doelsaldo na de eerste speeldag. Het bleek evenwel de enige overwinning tot nu toe te zijn. Football Factory beloofde onder leiding van trainer Nino Poulina de zaken dit seizoen serieuzer aan te pakken. De resultaten zijn ber en der wat beter, maar Poulina had ongetwijfeld meer gewild. Hij sprak zich daarover inmiddels recent uit op onze website in een terugblik op de eerste seizoenshelft en een vooruitkijken op het vervolg van dit seizoen.

Overige wedstrijd: VVSB-Wilhelmus

Vierde klasse C

Rijstreek-Woubrugge

Woubrugge is als nummer drie de winterstop ingegaan en heeft de titelaspiraties laten varen. Daarvoor is de achterstand op de ongenaakbare koploper, Nieuwkoop, al te groot. De nummer 1 heeft halverwege al elf punten meer verzameld. Dat neemt niet weg dat Woubrugge-haast traditiegetrouw- verwikkeld is in de strijd om een nacompetitieplaats. Een terugkeer naar de derde klasse wordt immers nog steeds verlangd. Komend weekend is Rijnstreek de eerste opponent. Dat lijkt op een fluitje van een cent, want de tegenstander vergaarde pas vijf punten en won onder meer pas eenmaal. Toch is de ploeg van Erwin van der Zee gewaarschuwd, want op eigen bodem werd het eerder slechts 2-1.

Zondag 24 januari

Vierde klasse A

Leidsche Boys-Escamp

Een regelrechte topper achter het ongenaakbare Kickers’69. De clubs staan op een gedeelde derde plek met 21 punten. In Den Haag trok Escamp met 3-1 aan het langste eind. De Boys zullen in meerdere opzichten gemotiveerd zijn. Natuurlijk zijn er de revanchegevoelens voor deze nederlaag, maar ook zullen de spelers de inmiddels gestopte trainer Ronald Mink een afscheidskadootje willen willen geven in de vorm van een fraaie tweede helft van het seizoen én zal de nieuwe trainer Jan Wansink (geassisteerd door Steef van Es, red.)de prima reeks van de Vlietclub willen voortzetten: Escamp is gewaarschuwd.

Warmunda-Delfia

Om de prachtige tweede plek te behouden kan Warmunda zich geen misstappen veroorloven; de concurrentie is moordend in deze afdeling. Van Delfia moet dus gewonnen worden. De mannen van Alen Campfens verloren tot nu toe slechts twee maal: van koploper kickers’69 en, jawel, van Delfia. Motivatie genoeg om de zegereeks voort te zetten zou je zeggen. Campfens komt weldra aan bod op deze website met een blik over zijn schouder en een visie voor de toekomst. Het gaat goed met de Warmonders, zoveel is zeker.

Overige wedstrijden:

Houtwijk-Oosterheem, Oranjeplein-Kickers’69, Toofan-SVH en Wanica Star-WIK.