maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse, speeldag 5 (1 en 2 oktober)

Voorbeschouwing vierde klasse, speeldag 5 (1 en 2 oktober)

-

De wedstrijden in de maand september zijn alweer achter de rug. Nieuwe ronden en kansen in de maand oktober, waarbij vooral de Leidse clubs graag goed willen starten om zo het Leidse feest nog uitbundiger te kunnen vieren. Een vertrouwd rondje langs de velden.

Vierde klasse  zaterdag

KSD-Marine-Football Factory

Clubicoon Pieter van Schie zette zijn zoveelste comeback luister bij door zaterdag het verschil makende doelpunt te scoren tegen Oosterheem (5-4). Dit na een 1-3 achterstand halverwege overigens. Dat betekende tevens de tweede zege van de studentenclub. Trainer Carlos Pinas verwacht dit weekend ongetwijfeld de drie punten mee naar Leiden mee te nemen. Potentie en ambitie genoeg binnen de club, maar dat bleek (nog) niet genoeg om een rol van betekenis te spelen in de uitwedstrijden. Winst in Den Haag betekent wel de aansluiting bij de subtop. Er wordt Football Factory een vette worst voorgehouden……..

Oegstgeest-Roodenburg

Wordt elders belicht in de krakerrr van de week

Oosterheem-VV Leiden

,,Even naar Zoetermeer om daar drie punten op te halen. Oosterheem heeft nog geen punt gehaald en wij staan tweede. Dat wordt niet al te moeilijk”, zo zou maar een gedachte kunnen zijn van een roodwithemd. Gevaarlijke gedachtes, maar moeilijk om te onderdrukken. Trainer Cees van Tongeren zal zijn mannen wel behoeden voor te veel gemakzucht. De ploeg doet het uitstekend en vooral defensief staat het als een huis. De vv.Leiden vindt het tijd om de vierde klasse te verlaten en dan zijn de punten tegen ‘de kleintjes’ zeer belangrijk. Die drie punten zullen dan echt terug naar de Morsch meegenomen moeten worden om zodoende wellicht ook te profiteren van de slag tussen Oegstgeest en Roodenburg.

FC Rijnland-Van Nispen

Dat het een lastig jaar voor FC Rijnland (zaterdag) zou worden was aan het begin van het seizoen al duidelijk. Trainer Roberto Escudero zag met lede ogen de lijst met aanwinsten slinken toen bekend werd dat men zou starten in de vierde klasse. Hij is er de man niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten of de handdoek te werpen. ,,Dit zijn mijn mannen en met hen gaan we er een zo leuk mogelijk seizoen van maken.” Vier punten heeft zijn ploeg inmiddels en hij zou er graag minimaal een puntje aan toevoegen tegen het Van Nispen. De bezoekers wonnen drie van de vier wedstrijden en dat betekent natuurlijk dat het een goede ploeg is. Een gelijkspel zou voor de Leidse ploeg een goed resultaat zijn. Van Nispen klopte in het voorbije weekend Roodenburg en FC Rijnland kwam tekort tegen Blauw Zwart.

WVC-UDO

De ploeg uit Roelofarendsveen kreeg zaterdag ‘slechts’ vijf doelpunten om de oren en boekte daarmee het beste resultaat tot dusver. Dit zegt veel zo niet alles over de ploeg. Het jonge UDO voetbalde steeds aardig, maar de doelpunten bleven uit tot de 1-3 zege bij Oosterheem. Toen toonde de ploeg zich eindelijk effectief in de afronding. Ook tegen WVC mag dat verwacht worden. De selectie van Nikivor van Rijn zal hoogstwaarschijnlijk zondagmiddag drie punten rijker zijn en het moet wel heel gek lopen als er ook niet aan het doelsaldo gewerkt gaat worden.

Vierde klasse  zondag

Leidsche Boys-ASW

Als er opgemerkt wordt dat het niet goed gaat met Leidsche Boys, dan is daar geen woord teveel van gezegd. Slechts één armzalig puntje haalde de ploeg van Jan Wansink tot dusver. Daar blijft het echter niet bij. Het gaat er steeds meer op lijken dat de personele problemen ernstiger worden. Er zijn amper voldoende fitte basisspelers te vinden. Er moest een beroep gedaan worden op spelers uit lagere elftallen en (licht) geblesseerden werd verzocht het toch maar te proberen. Het is voor de club aan de Vliet te hopen dat het tij snel gekeerd kan worden anders wordt het wel een héél naar jaar. ASW wacht zondag en deze ploeg deelt de eerste plaats met Bernardus. Het wordt een hele zware kluif dus voor Leidsche Boys. Met een weer complete en fitte selectie is er wellicht een punt uit het duel te slepen.

RKDES-Roodenburg

De club uit Noord haalde zondag de eerste zege binnen. Dat was bij het moeizaam uit de startblokken gekomen GOL Sport weliswaar, maar het spel was zeker hoopgevend. In RKDES treft Roodenburg een middenmoter die een beter ijkpunt kan vormen. Winst betekent dat het wel goed zit bij de ploeg. Drie punten brengt Roodenburg ook nog eens op gelijke hoogte met de bezoekers en het verlaten van de onderste regionen. Redenen genoeg om vol voor een zege te gaan. Het trainersduo Nouri Essaoui en Lotfi Omrani werkt echter met een heel jonge ploeg en ze weten dat wisselvalligheid troef kan zijn. Als de kansen wat beter benut worden is een goed resultaat zeker mogelijk.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read