maandag, februari 26, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 5LAV Cup: Voorschoten '97 (zondag) eenvoudig langs VV Leiden

LAV Cup: Voorschoten ’97 (zondag) eenvoudig langs VV Leiden

-

LAV Cup, poule E- Drie kopgoals bezorgden de zondagtak van Voorschoten ’97 dinsdagavond de winst op VV Leiden (3-0). ,,Ik hoop nu dat het lek boven is”, sprak Huib van Oostrom Soede, de winnende trainer. De Voorschotenaren stellen met een elfde plek in de competitie tot nu toe teleur.

,,Daarom zijn dit soort potjes ook zo belangrijk”, vervolgde de Haagse oefenmeester. ,,Je kan eens wat anders proberen als het niet draait in de competitie. En dat is bij ons het geval. Daarom heb ik Ivo Nolet (ex-VV Leiden, red.) in de spits gezet en dat deed hij ontzettend goed. We zakten in om er dan via de counter af en toe uit te komen. Ivo hield de ballen goed vast. Komende zondag zit hij er ook bij voor de wedstrijd tegen Wilhelmus.”

In de eerste helft vielen er bijna twee identieke goals aan de zijde van Voorschoten. Twee keer kopte Niels van den Berg raak uit voorzetten van Mike Nikic: 2-0. In de tweede helft bepaalde Roy Ellegens met een kopbal de eindstand op 3-0.

Voor VV Leiden-trainer Cees van Tongeren was het een teleurstellende avond. Na de promotie heeft zijn ploeg dit seizoen moeite om mee te draaien in de derde klasse. ,,Ik merk de frustraties bij de spelers, maar we moeten gewoon hard blijven werken. Dan komt er vanzelf wel weer een overwinning. Op dit moment geven we nog te makkelijk tegengoals weg. Voorschoten was over de hele wedstrijd gewoon beter en effectiever.”

Van Tongeren hoopt dat zijn team in de wedstrijden van de LAV Cup en oefenduels weer een keer gaat winnen. ,,Dat zou wel prettig zijn, om weer wat vertrouwen op te doen. Maar eerst komende zaterdag DWO thuis.”

Bekijk hier het volledige schema, de groepsindeling en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read