Home Tweede klasse DoCoS Zestien keer ‘goud’ bij DoCoS

Zestien keer ‘goud’ bij DoCoS

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van DoCoS zijn vijftien gouden jubilarissen door voorzitter Jasper van Marwijk gehuldigd. De jubilarissen zijn niet alleen al meer dan vijftig jaar lid van DoCoS, ze zijn bovendien ook allemaal nog actief voor DoCoS. Zij hebben door hun gouden jubileum eeuwige DoCoS-roem vergaard. De nieuwjaarsreceptie van DoCoS, die op zaterdag 7 januari in de eigen kantine is gehouden, trok een volle kantine aan de Haagsche Schouwweg. Voorzitter Jasper van Marwijk hield een nieuwjaarstoespraak. Hij vertelde de leden dat DoCoS niet zomaar weer overgaat op voetballen op rubberkunstgrasvelden. ,,We gaan deze maand nog praten met de gemeente”, aldus de DoCoS-voorzitter.

Hij keek ook terug op het 80-jarige jubileum dat in augustus is gevierd en op het unieke totaal van tien kampioenselftallen, waaronder het eerste elftal dat kampioen werd in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

Gouden jubilarissen

DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk huldigde vijftien gouden jubilarissen omdat zij al 50 jaar of langer lid zijn van DoCoS. Het bestuur heeft besloten om jubilarissen te huldigen voor hun trouwe lidmaatschap; de afgelopen jaren is dat niet gebeurd doordat de ledenadministratie door brand grotendeels verloren is gegaan. De afgelopen maanden heeft het bestuur geprobeerd om zo goed mogelijk in kaart te brengen wie meer dan vijftig jaar lid is van DoCoS.

Zestien gouden jubilarissen waren uitgenodigd voor de huldiging tijdens de nieuwjaarsreceptie. De vijftien aanwezigen kregen uit handen van voorzitter Jasper van Marwijk een gouden DoCoS-speld, een bos bloemen en de eeuwige DoCoS-roem. Het moment van de onderscheiding werd vastgelegd door fotograaf Ed Kooreman.

De vijftien gouden jubilarissen werden in volgorde van lengte van hun lidmaatschap gehuldigd (foto’s gemaakt door Ed Kooreman):

Frans van der Heyden, 61 jaar lid, nog altijd actief als scheidsrechter bij de jeugd en senioren
Rinus van Brakel, 58 jaar lid, op woensdag actief voor de onderhoudsploeg van DoCoS
Nico van der Meel, 56 jaar lid, fluit nog altijd als scheidsrechter bij de veteranen
Rob Röling, 56 jaar lid, actief als barmedewerker, in de jaren ’90 jarenlang actief als grensrechter bij de selectie
Joop Goosen, 55 jaar lid, actief als scheidsrechter bij jeugd en senioren
Joop Goosen, 55 jaar lid, actief als scheidsrechter bij jeugd en senioren
Ton Thorn, 55 jaar lid, actief voor de ledenadministratie
Ton van Zijp, 55 jaar lid, penningmeester van DoCoS en oud-voorzitter
Herman Bisschop, 53 jaar lid, voetballer in Zaterdag 5, oudste actieve voetballer van DoCoS
Ed Dubbeldeman, 53 jaar lid, stille kracht van DoCoS, jarenlang selectiespeler en liefhebber van mooi voetbal
Paul van der Post, 53 jaar lid, vaste supporter uit en thuis bij DoCoS, jarenlang grensrechter en leider bij DoCoS-selectie in de 2e klasse zondagperiode
Wilco Bull, 51 jaar lid, actief in het veteranenteam
Jacques Krol, 51 jaar lid, actief in het veteranenteam en als barmedewerker
Henk Snijders, 51 jaar lid, oud-secretaris en actief voor de incasso
Rene Bilderbeek, 50 jaar lid, wedstrijdsecretaris jeugd, dames en meisjesvoetbal
Ton van Houten, 50 jaar lid, actief voetballer in Zaterdag 5

Dick van Paridon, 57 jaar lid, moest helaas verstek laten gaan bij de huldiging. Herman Bisschop en Ton van Houten werden door de spelers van hun team Zaterdag 5 op speciale wijze gehuldigd. Beiden kregen een fotocollage ter ere van hun jubileum.

Bron: DoCoS (H.B.)