Tweede klasse C (zaterdag)- RCL blijft koploper Te Werve achtervolgen. Om te zeggen dat de Leiderdorpers de Rijswijkers in de nek hijgen, zou sterk overdreven zijn. Toch weigert de Racing Club de handdoek vroegtijdig te gooien in de wetenschap dat de ploeg van Huib van Oostrom Soede volgende week op bezoek komt. Bij winst van de formatie van Stefan Luykx zou het verschil terug kunnen worden gebracht tot drie punten en dan zijn er dus nog mogelijkheden om alsnog de hoofdprijs te pakken. Op de drieëntwintigste speeldag had RCL wel grote moeite om laagvlieger Honselersdijk op de knieën te dwingen. Het werd vlak voor tijd 0-1 door invaller Tommy Sinteur.

De doelpuntenmaker over zijn doelpunt. ,,Ik mocht een kwartiertje voor tijd invallen en uiteraard wilde ik nog wat forceren in die minuten. Vlak voor tijd kregen we een vrije trap en die heb ik opgeëist. Normaal gesproken hebben we andere specialisten, maar ik scoor zelf ook wel eens uit een vrije trap. Mijn medespelers gaven mij de vrije hand en dan is het heerlijk om die 0-1 binnen te schieten.”

Uiteraard was Luykx ook heel blij met die late treffer, maar de trainer sprak vooral over de passie en teamspirit. ,,Die vrije trap werd ingeleid door Nick van Bemmel. Zijn actie op karakter leverde Sinteurs kans op en met dat woord karakter kan ik de lijn doortrekken naar andere spelers. Zo liep Mickey Tromp ook op zijn tandvlees, maar hij verzaakte niet. Reinaldo Nagtegeller raakte verder na twee minuten al geblesseerd aan zijn neus, maar heeft toch een uur vol gemaakt. Dat alles zegt veel over het doorzettingsvermogen en de wil om te winnen. Daar heb ik van genoten. Al met al vind ik ook wel dat de zege ons toekwam. Eigenlijk hebben we geen kans weggegeven.”

Toch erkende de trainer dat zijn ploeg moeite had om het spel te maken op het lastig te bespelen veld. In de eindfase was zijn ploeg slordig geweest en daardoor bleven heel veel kansen uit. Wel kreeg spits Thom Wijnalda een grote kans vlak voor de 0-1, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Matchwinnaar Sinteur meende dat een gelijkspel wellicht beter op zijn plaats zou zijn geweest, maar maalde vanzelfsprekend niet over het feit dat hij zijn ploeg alsnog aan de overwinning kon helpen. ,,Zij waren meer van het fysieke en daar ligt niet onze kracht. Toch moeten we dit soort duels nu eenmaal spelen en dan is het lekker als je zonder kleerscheuren toch winnend van het veld kan lopen. Voor mij persoonlijk is dit ook belangrijk, omdat ik een tijdje niet heb kunnen spelen. Voor de winterstop liep ik een blessure op aan mijn enkelbanden in een duel tegen Voorschoten’97 en daarvan moest ik herstellen. Gelukkig kon ik laatst weer minuten maken in het tweede en nu kreeg ik van de trainer de keuze. Ik besloot om op de bank plaats te nemen bij het eerste. Dat pakte dus uiteindelijk prima uit.”

Zowel de trainer als de flankspeler kijken al uit naar Te Werve volgende week. ,,Natuurlijk is het een prima ploeg en gaan we onze handen vol krijgen. Maar mochten we ze kunnen verslaan dan is de spanning helemaal terug. Zij moeten bijvoorbeeld nog tegen HVC’10 en die ploeg speelt ook nog ergens om en daar hebben ze niet zomaar van gewonnen. RCL zal zelf ook moeten blijven winnen, maar daar doen we alles aan. Ik heb er nog wel vertrouwen in”, deelde Luykx zijn mening.

Sinteur: ,,Te Werve gaat moeite krijgen met ons veld. Daar zijn wij veel meer aan gewend. Zij spelen op kunstgras en ze herbergen vooral veel ‘zaalvoetbaltypes’. Als we ze kunnen pakken, ligt de druk bij Te Werve. Dan kan het nog heel leuk worden.”

Nog iets leuks. Voorafgaand had Sinteur de oma van Robin Brasker ingefluisterd dat ze bij de toto 0-0 moest invullen als ruststand en 0-1 voor RCL als eindstand. Maker van het doelpunt…Tommy Sinteur. Met de voorspelling van de gevierde man was dus niets mis. Een voorbode voor nog een spannende titelrace?

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Brasker, Boer, Nagtegeller (Van der Spoel), Overduin (Sinteur), Van Bemmel, Permanand (Scheurwater), Wijnalda, Van Kins.