maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDe harde wetten van de derde klasse B voor Voorschoten'97 (zo)

De harde wetten van de derde klasse B voor Voorschoten’97 (zo)

-

Derde klasse B (zondag)- De zondagtak van Voorschoten ’97 is nog steeds niet van de hatelijke nul af. Nadat op de openingsdag wat onfortuinlijk verloren werd van DHL (1-3), was gistermiddag het Haagse ODB op eigen veld een flink maatje te groot voor de brigade van Huib van Oostrom Soede: 5-1. ,,We moeten echt weer terug naar de basis”, aldus de oefenmeester.

De groengelen pendelden de voorbije seizoenen op en af tussen tweede en derde klasse en begonnen dan ook logischerwijs aan een nieuwe jaargang met gezonde ambities. Omdat de Voorschotenaren dit keer door de KNVB zijn ingedeeld in het ‘Haagse’ 3B, en niet in het vertrouwde 3A, is het natuurlijk even afwachten hoe de krachtsverhoudingen liggen in deze afdeling met voor een groot deel onbekende tegenstanders. Niettemin sprak Van Oostrom Soede, zelf een ras-Hagenees, de hoop uit mee te draaien in de top-5.

De realiteit blijft voorlopig achter bij de verwachtingen. De zeperd in Den Haag zag de trainer bovendien niet aankomen. ,,We hebben dinsdag geoefend tegen een combinatieteam van RKAVV en daar wonnen we met 2-5. Dat was een prima wedstrijd en daaruit hadden we toch het nodige vertrouwen geput, dacht ik althans. En we begonnen ook niet eens zo verkeerd hoor. ODB heeft een prima ploeg, dat fris voetbal speelt. Maar in de eerste twintig minuten hadden we onze zaakjes in defensief opzicht prima op orde. We hielden het compact en kwamen er in de omschakeling een paar keer goed. Niels van den Berg en Bart van Beest schoten in kansrijke positie over en een doelpunt van Bart werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waar in mijn ogen nooit sprake van kon zijn.’’

Na een kwart wedstrijd was het echter de thuisploeg die de score dacht te openen. Desley Zwiers slalomde zich een weg door de Voorschotense verdediging en kon slechts onreglementair een halt worden toegeroepen. Het leverde ODB een strafschop op, maar Dennis Wille moest echter zijn meerdere erkennen in Voorschoten-doelman Abdel Lamrabette. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de 35ste minuut was het alsnog raak. Met een fraaie steekpass zette Zwiers uitblinker Nicky Linnenbank vrij voor Lamrabette, die dit keer wel het nakijken had: 1-0.

De bezoekers hoopten de schade na rust de kunnen repareren, maar het was ODB dat er juist nog een schepje bovenop deed. Binnen acht minuten tilde het de score naar 3-0. Eerst rondde Bjorn van Nierop prima voorbereidend werk van Linnenbank af en nauwelijks een minuut later kopte de aangever zelf een afgemeten voorzet binnen.

Daarmee leek het gedaan, maar Voorschoten richtte zich – mede doordat ODB op de rem trapte – toch nog even op. Na wat kleine plaagstootjes was het Van den Berg die halverwege de tweede helft met het hoofd de spanning weer wat terugbracht: 3-1. Al bleek dat slechts schijn. De tegentreffer was voor ODB het sein om er weer een schepje bovenop te doen en dat leidde al vlot tot de definitieve beslissing. Het was Desley Koegler die het eindstation was van de zoveelste vlotte ODB-aanval. Diezelfde Koegler bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 5-1.

,,Een dik verdiende nederlaag’’, besefte Van Oostrom Soede. ,,Teveel jongens gaven niet thuis vandaag en juist ook de spelers waar we vorig seizoen vaak op aankonden. Ze hebben niet de vorm of ik weet niet wat het is. We zijn pas twee wedstrijden onderweg en dus is er nog geen reden om te wanhopen, maar dat sommige zaken anders zullen moeten, is wel duidelijk. Dat het niet loopt zoals je wilt, kan altijd gebeuren. Maar hard werken kunnen we allemaal en daar begint het mee. En waar ik helemaal niet tegen kan, is geklaag over medespelers of spelsystemen. Dan mis ik een stukje zelfreflectie bij sommige jongens.’’

Op de ranglijst houdt Voorschoten’97 voorlopig alleen SEP op doelsaldo onder zich. De komende twee weken speelt het tegen de andere twee ploegen in 3B die nog puntloos zijn. Komende zondag fungeert het Haagse REMO op sportpark De Verademing als gastheer en een week later komt GSC ESDO op visite op Adegeest.

Voorschoten ’97: Lamrabette; Laurier (Yussef), Nolet, Van Veen, Adriaanse; Hogewoning, Elligens (Van der Veldt), Van den Berg; Van Beest (Van den Wijngaard), Hilders, Nikic.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read