woensdag, april 17, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLSVV'70 schiet uit slof tegen Blauw Zwart

LSVV’70 schiet uit slof tegen Blauw Zwart

-

Derde klasse A (zaterdag)-Na de zeperd van vorige week in en tegen Oudewater (4-1 verlies), hadden de manschappen van trainer Freek Jansen wat recht te zetten op het eigen Wim Mugge Sportpark. Ditmaal was Blauw Zwart de opponent, een ploeg die overigens nog geen punt wist te behalen in de huidige competitie. Wederom werd de ploeg uit Wassenaar op een nederlaag getrakteerd. Het werd 5-0 voor de thuisploeg, een uitslag die wellicht hoger had kunnen uitvallen.

Blauw Zwart begon sterk aan de wedstrijd. In de openingsminuut had spits Kim Theil een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet ging maar net over het doel van doelman Thomas Waasdorp. Kort hierop was de ervaren sluitpost alert bij een inzet van Bastiaan Hendriks. Al vrij gauw speelde LSVV zich gemakkelijk onder de druk uit. Met name op het middenveld waren de rood-witten sterk in de duels. De eerste grote kans voor de studenten kwam op naam van Rick Bardaa. Zijn schot ging rakelings voorlangs na goed voorbereidend werk van verdediger Leo Kasteel.

Een fractie later was het wel raak. Uit een corner schoot aanvaller Jiddo Doornenbal keurig raak. De thuisploeg speelde het spelletje slim, het liet Blauw Zwart komen om vervolgens in de tegenstoot meerdere malen gevaarlijk te worden. De verdediging van de Wassenaarders had de handen vol aan Doornenbal en teamgenoot Guus van Kessel. Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de score, ditmaal uit een vrije bal. Vrije trappen specialist Neal Petersen krulde de bal prachtig om de opgestelde muur heen en trof doel.

De ploeg van trainer Jos van der Helm probeerde wel aan te zetten, maar de verdediging van LSVV bleek onvermurwbaar deze middag. Na een wederom afgeslagen aanval van de blauw-zwarten werd Doornenbal gevonden op het middenveld. Met een subtiele assist stuurde hij Van Kessel weg. Hij rommelde de bal langs de uitgekomen doelman Sander Kaptein en zag tot groot genoegen van zijn teamgenoten de bal tergend langzaam binnen rollen. Op slag van rust had de thuisploeg de genadeklap kunnen uitdelen. Petersen kreeg weer een vrije schop toegekend. Dit keer vloog de bal voorlangs het vijandelijke duel.

De bezoekers kwamen getergd uit de kleedkamer en kregen direct een grote mogelijkheid via Raymond Vosse. Zijn pegel verdween naast het doel. Meteen na deze actie was het prijsschieten voor Blauw Zwart. Tot grote ontsteltenis van het meegereisde uitpubliek hield de studentenploeg het doel evenwel schoon, dit weliswaar met kunst en vliegwerk. Nadat de storm was gaan liggen kreeg LSVV weer grip op de wedstrijd. Diverse mogelijkheden van Van Kessel, Petersen, Alen Stjepanovic en Doornenbal werden nog gered of weggewerkt. Aan de andere kant was Waasdorp attent bij een schot van de bezoekers en vloog een pegel van Arthur Schiebroek rakelings over.

Dik tien minuten voor tijd was het weer raak voor de gastheren. Wederom Petersen scoorde, ditmaal in de verre hoek, na een gegeven vrije trap. De Wassenaarders probeerden nog wat terug te doen om de eer te redden. Maar de LSVV verdedigingsmuur gaf geen krimp. Kort voor tijd viel de laatste treffer van de middag voor de thuisploeg. Verdediger Gerben Groenendijk speelde Doornenbal goed vrij, die vakkundig in de verre hoek binnenschoot. Door deze overwinning stijgt de ploeg van Jansen naar de zesde positie op de ranglijst. Blauw Zwart blijft steevast op de laatste plaats staan. Volgende week gaat LSVV’70 op bezoek bij het lager geklasseerde DSVP uit Pijnacker.

LSVV’70-Blauw Zwart 5-0 (3-0) 9. 1-0 Doornenbal, 23. 2-0 Petersen, 35 3-0 Van Kessel, 77. 4-0 Petersen, 85. 5-0 Doornenbal. Toeschouwers: 60

Opstelling LSVV’70:Thomas Waasdorp, Leo Kasteel (Alen Stjepanovic), Tim Luxemburg, Gerben Groenendijk, Guido Leugering, Nils de Groot (Thomas Loos), Joost Wijnakker, Rick Bardaa, Jiddo Doornenbal, Neal Petersen, Guus van Kessel (Jochem van der Graaf)

Foto’s: J.P.Kranenburg

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read