dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOok Haagse bluf SC REMO te machtig voor Voorschoten’97

Ook Haagse bluf SC REMO te machtig voor Voorschoten’97

-

Derde klasse B (zondag)- ,,Ik ga zeker niet bij de kratten neerzitten na deze 4-3 nederlaag, wetende dat we met de rust nog 1-2 leidden. Wat een kansen om het af te maken hebben we wel niet gehad in deze hele pot. We moeten het spelletje gewoon simpel houden, lekker terug naar de basis en zeker als het effe tegen zit niet op anderen gaan lopen zeiken. In de eerste helft hadden we het al gewoon af moeten maken. En nu lieten we die Hagenezen weer in de wedstrijd komen en die kans moet je ze zeker niet geven met zoveel groeiend Haags enthousiasme binnen en langs de lijnen. De over mijn lijk mentaliteit moet er volgende week thuis tegen GSC ESDO echt zijn en daar blijven we keihard aan werken.”

Dat zou Voorschoten’97-trainer, Huib van Oostrom Soede, mogelijk gezegd kunnen hebben tegen zijn jongens na afloop van deze boeiende pot uit tegen SC REMO op sportpark ‘De Verademing’. Weer een pot verloren in deze Haagse derde klasse B. Maar waar het vorige week uit bij OBD dik verdiend was met een vette 5-1 nederlaag lagen de bouwstenen nu klaar om in de eerste helft al af te rekenen met deze tot het laatst met alle positief fysieke en verbale middelen strijdende Haagse tegenstander.

Waar tot 2004 de Haagse vuilverbranding een centrale plek in de woonwijk had, is het vanaf dat jaar in sport- en recreatiepark ‘De Verademing’ veranderd, wie heeft die naam ooit kunnen bedenken, dat als groene long voor vele sportieve handelingen functioneert zoals voor SC REMO. Deze vereniging, opgericht in mei 1975 door in het Zuiderpark voetballende Surinaamse vrienden, is vernoemd naar de roemruchte Braziliaanse club ‘Clube do Remo’. Nadat ze vorig seizoen twaalfde waren geworden in de derde klasse o.l.v. hun trainer Humphrey Alladin waren ze net als de bezoekers uit Voorschoten met twee nederlagen deze competitie gestart.

Tegen de achtergrond van een energiecentrale, waar de vroegere filmregisseur Willy van Hemert zo zijn televisieserie ‘De fabriek’ kon draaien, speelde zich een bizarre maar boeiende pot voetbal af. Maar in alles was de scheidsrechter deze zondagmiddag met kop en schouders uitstekende boven alle anderen de beste man van het veld door overduidelijk te zijn in al zijn beslissingen die hij ook telkenmale bondig toelichtte naar de spelers van beide partijen. Hij las de wedstrijd, het gedrag binnen en buiten de lijnen en zorgde ervoor dat deze boeiende wedstrijd niet de kans kreeg om te escaleren ondanks alle Haagse verbale- en fysieke bluf.

In de eerste helft waren de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal op jacht naar de eerste treffer. Spits Bryan Hilders zag zijn lob op de REMO-doellijn gekeerd worden, maar na een half uur spelen met vooral veel druk en pressie van de uitploeg was het linksbuiten Frank van den Heuvel die na een perfecte voorzet van de veelal scorende aanvoerder Niels van den Berg vanaf links scoorde, 0-1. Maar tegen alle verwachtingen in scoorde de spits van SC REMO , een ‘Clyde Best 2.0’ kort erna met een bekeken lobje over doelman Abdel Lamrabette de niet verdiende gelijkmaker. Maar aanvoerder Van den Berg benutte zijn kans iets voor rust door de 1-2 via de binnenkant paal binnen te tikken. Dat spits Bryan Hilders zijn inzet even later gekeerd zag worden door REMO-doelman Jonathan Krispijn betekende dat de thuisploeg in de wedstrijd kon blijven.

Naast het prima fluiten van de scheidsrechter viel in de eerste helft vooral de woordenwisseling van trainer Van Oostrom Soede met speler Bart van Beest op. Daaruit werd voor alle toeschouwers zicht- en vooral hoorbaar dat deze trainer iets anders verwachtte van zijn spelers dan Van Beest op dat moment had getoond. Wat zal er in de rust in de kleedkamer van Voorschoten’97 zijn gezegd? Na de aftrap door de uitploeg waren de eerste kansen ook direct voor de groengelen. Maar de immer dreigende REMO-spits bleef een handenbinder en hij zorgde er persoonlijk voor met een perfecte lichaamsactie dat een invaller een kwartier na rust de 2-2 kon intikken vanaf links. En kort daarna noteerde REMO ook de 3-2, weer door een invaller, dus het dak ging er vanaf met deze score.

Had Voorschoten’97 dan geen kansen meer in deze tweede helft? Zeker wel, want halverwege de tweede helft was het Thomas van der Veldt, die na een actie van Hilders en Jordy van dn Wijngaard de bal vanaf zestien meter ruim over de Haagse hekken joeg. Een kwartier voor tijd bracht Van Oostrom Soede twee invallers waaronder de aanvallende routinier Mike Nikic. De uitploeg bleef slordig spelen, zette alles op alles, en kon de diverse verkregen kansen niet uitspelen. Tien minuten voor tijd benutte REMO de door doelman Lamrabette bij een vrije trap op de doellijn losgelaten bal, 4-2. Sportpark ‘De Verademing’ ontplofte bijna van enthousiasme en menig rituele volksdans werd langs de lijn uitgevoerd, maar niet door de meegereisde Voorschoten’97-supporters. Zij zagen spits Hilders in de extra nu wel zijn kans fraai benutten, 4-3, maar dat was voor de statistiek want de beste man van het veld floot toen af.

Voorschoten’97 blijft nu dertiende in deze Haagse derde klasse B met nul uit drie (5-12) en komende zondag wacht GSC ESDO op sportpark ‘Adegeest’ als tegenstander. Zij staan één plaatsje hoger op de ranglijst met ook nog nul punten. Dus trainer Van Oostrom Soede zal met de bij de L.O.I. met spoed ingekochte cursus ‘Haagse bluf binnen de voetballijnen’ deze week zijn trainingen kunnen en moeten verfraaien. LeidenAmateurVoetbal gaat het effect zeker volgen.

Note redactie: voor enige foto’s dank aan de fotograaf van Voorschoten’97

SC REMO – Voorschoten’97 4-3 (1-2). 30. Van den Heuvel 0-1, 34. REMO 1-1, 40. Van den Berg 1-2, 61. REMO 2-2, 62. REMO 3-2, 80. REMO 4-2 en 90.+2. Hilders 4-3. Scheidsrechter: T.R. Neyts (?). Toeschouwers: 77.

Basisopstelling SC REMO: Krispijn, Jaeger, Ates, Simsek, Fars, I. Soliman, M. Soliman, Beers, Chaloui, Van Eelst en Farke.

Basisopstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Van der Veldt, Hogewoning, Van Veen, Adriaanse, Van der Maas, Van den Wijngaard, Van den Berg, Van den Heuvel, Hilders en Van Beest.