maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse 21 en 22 oktober

Voorbeschouwing derde klasse 21 en 22 oktober

-

Zaterdag 21 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A

Be Fair – Zwammerdam

Eindelijk was de eerste zege daar voor Zwammerdam. In Driebruggen kwam de ploeg van Rob de Lange wel op achterstand tegen WDS, maar daarna namen de ‘Dammers’ de regie in handen. Uiteindelijk met een 1-3 zege tot gevolg. Of daar een tweede uitzege aan kan worden toegevoegd, is echter maar zeer de vraag. Komende zaterdag is Be Fair gastheer in Waddinxveen en die ploeg wil zo snel als mogelijk terug naar de tweede klasse waaruit het degradeerde in het voorbije seizoen. Be Fair is uitstekend gestart en bezet de tweede plaats met tien punten uit vier wedstrijden. Er werd dus nog niet verloren. Zo ook niet tegen Van Nispen. Een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 zege. Een zware klus wacht dus voor de nummer 12, maar wellicht heeft het zelfvertrouwen een aardige boost gekregen afgelopen zaterdag.

DSVP – LSVV’70

Het kan vriezen en het kan dooien met LSVV’70. Wordt er vrijdag of zaterdag weer getwitterd dat er tien of elf spelers ontbreken? Het zal niemand verbazen. Een incomplete studentenploeg kan echter wel degelijk presteren met een groot aantal invallers. Een speler als nieuweling  Jiddo Doornenbal kan echter moeilijk gemist worden. Hij mag wel de revelatie van het seizoen tot nu toe bij de Leidenaren genoemd worden. Hij scoort aan de lopende band en is ook als aanspeelpunt bijkans onmisbaar geworden. DSVP is juist een ploeg die moeite lijkt te hebben met scoren: slecht vier keer trof men het net. Een nieuwe zege zal weer voor de nodige euforie bij de equipe van Freek Jansen zorgen, die onmiddellijk weer gerelativeerd wordt. DSVP speelde eerder in het seizoen gelijk tegen VV Leiden, stadsgenoot van Jansen en de zijnen.

VV Leiden – Oudewater

Ondanks twee thuisnederlagen ziet men binnen  VV Leiden genoeg aanknopingspunten om de volgende wedstrijd wél in winst om te zetten. Dat moet tegen Oudewater maar eens tot concrete resultaten leiden zou men zeggen. Oudewater, vorig seizoen kampioen in 4C,  is tot nu toe een grillige ploeg. Uit won het alleen met 1-2 van het zwakke Blauw Zwart, maar scoorde thuis al acht keer. Oppassen geblazen voor de mannen van Cees van Tongeren. De eerste thuiszege moet nu toch echt komen en het vooruitzicht zo mogelijk in de subtop te belanden is ook erg aantrekkelijk. Een voorzichtige start met het accent op de verdediging van Leidse kant zou niemand verbazen: het resultaat zal zaterdag vooral tellen.

Soccer Boys – Kagia

De Lisserbroekse ploeg verloor vorige week opnieuw op eigen bodem. Excuses lagen voor het oprapen: tegenstander Koudekerk speelde in de ogen van de Lisserbroekers wel erg defensief en opnieuw ontbraken er veel spelers zodat improviseren wat betreft de opstelling een must was. Dat bevordert de automatismen niet. Hopelijk kan Anton Wijsman weer wat vaste krachten in de basis zetten in de match tegen Soccer Boys. Een zo sterk mogelijk Kagia zal hard nodig zijn om de koploper uit Bleiswijk volwaardig partij te geven. De Boys wonnen alle vier de wedstrijden en  incasseerden thuis nog niet een tegendoelpunt. Als Timo Sluijmer en Rens Lamboo weer aan de start staan zal het bij Kagia aan creativiteit niet ontbreken.

Zondag 22 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A

Bernardus – ASC

De beide ploegen die zondag tegenover elkaar staan wonnen tot nu toe een wedstrijd en snakken naar een tweede zege om niet echt in de onderste regionen verzeild te raken. De promovendus kent twee sterke spelers in Alex Iliopoulos en Stef Schinagl die ook in de derde klasse hun mannetje blijken te kunnen staan. Kunnen deze spelers in bedwang worden gehouden dan is de angel uit Bernardus. Geen eenvoudig karwei echter voor de mannen van Mo Bougrine. De ploeg verloor een aantal sterkhouders deze zomer en  het lijkt erop dat de ploeg kwalitatief veel heeft moeten inleveren. Aalsmeer werd weliswaar simpel en duidelijk met 4-0 verslagen, maar die ploeg lijkt de zwakke broeder van de afdeling te zijn. Misschien zijn de beide clubs tevreden met een gelijkspel.

RKDES – Warmunda

Een krachteloos Warmunda ging vorig weekend met 0-2 ten onder tegen medekoploper Altior. Geen schande gezien de ranglijst, maar van de ploeg uit Warmond werd meer tegenstand verwacht. In uitwedstrijden doet het team van Alan Campfens het dit jaar echter uitstekend gezien de twee 0-3 zeges. Of het in Kudelstaart ook tot een zege komt is vooralsnog twijfelachtig. Veel zal verwacht worden van Vincent Solleveld en Selmo Kurbegovic die bij de Warmonders het voortouw zullen moeten nemen. Het probleem lijkt, net als vorig jaar, toch vooral het scorend vermogen te zijn. Campfens verrast vriend en vijand nog wel eens met tactische vondsten. Misschien dat dit kan leiden tot een derde uitzege.

FC Rijnland – Kickers’69

WVC hield FC Rijnland zondag van een vierde zege op rij af. Een overwinning zou de verhoudingen ook niet goed weergegeven hebben. Dan Kickers’69 maar pootje lichten is vanzelfsprekend de gedachte in de Morsch. Gemakkelijk zal dat niet zijn, de ploeg uit Leimuiden lijkt zich opnieuw te ontwikkelen tot een sterke middenmoter. Vorig jaar werd de laatste wedstrijd kansloos verloren, toen was FC Rijnland een zwalkende en uitgeputte ploeg. Dit jaar is het een fris en aanvallend team met kwaliteiten in elke linie. De favorietenrol ligt dan ook bij de thuisploeg. De eerste periodetitel winnen staat hoog op het lijstje van de ploeg van Paul Pikaar. Vorig seizoen werd het in de Morsch 2-1.

SJZ – Altior

De ploeg uit Zoeterwoude heeft pretenties, maar maakt dat qua punten tot nu toe totaal niet waar. Zondag moet het maar eens bewijzen op het veld slagvaardiger te zijn dan de tegenstander. Een opponent van formaat, want Altior voert fier de ranglijst aan en heeft enkele schutters in huis. Met een zege zullen de mannen van Ludo Pistorius aantonen dat ze niet voor niets als kandidaat voor de hoogste posities werden gezien. Tegenstander DIOS van afgelopen zondag moet het vooral van (sterk) defensief voetbal hebben en dat ligt SJZ kennelijk minder gezien de toch wel kansloze nederlaag. De bezoekers uit Langeraar zullen ongetwijfeld meer de aanval zoeken en daar ligt de kans voor SJZ. Tijd voor de eerste zege voor de Zoeterwoudenaren.

Derde klasse B

Voorschoten’97 – Taurus

De zondagtak van Voorschoten’97 speelde zondag jongstleden GSC ESDO volledig van de mat en boekte daarmee de eerste overwinning. Dat moet het zelfvertrouwen een boost geven. Dat is hard nodig want dit weekend komt het omgeslagen Taurus op bezoek. Ook weer een geheel nieuwe tegenstander voor de brigade van Huib van Oostrom Soede. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Taurus is de studentenvoetbalvereniging van de studentenvereniging Virgiel. Waarvan akte. Opnieuw zal Voorschoten een hecht en soepel collectief moeten vormen om tot een aansprekend resultaat te komen. De onderste regionen van de ranglijst verdwijnen dan ook enigszins uit zicht.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read