maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse (za en zo), 14 en 15 oktober

Voorbeschouwing derde klasse (za en zo), 14 en 15 oktober

-

Zaterdag

Kagia-Koudekerk

Kagia is vooralsnog de hoogst geklasseerde regionale club. De Lisserbroekers nemen op dit moment de zesde plaats in. De formatie van Anton Wijsman vergaarde tot nu toe zes punten uit drie duels. Afgelopen zaterdag werd er met 0-4 gewonnen van Blauw Zart en daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De trainer van de Kagianen was na afloop gematigd tevreden. ,,We missen veel spelers op dit moment en daar is sinds de wedstrijd in Wassenaar Timo Sluymer bijgekomen. Het is dus wat puzzelen en schipperen. We hebben nog steeds prima materiaal, maar het is logisch dat sommige spelers moeten wennen aan hun rol in het elftal. Na de 0-2 kregen we de wedstrijd onder controle, zeker toen we tegen tien man kwamen te staan. De tik van Van Nispen thuis (1-4, red.) is best wel aangekomen en daarom is dit resultaat dan juist weer bemoedigend.”

De wedstrijd wordt separaat behandeld in de Krakerrr van de Week!

VV Leiden-BSC’68

De ploeg van Cees van Tongeren kon afgelopen zaterdag opgelucht adem halen. De eerste zege van het seizoen was binnen en op de triomf in en tegen Zwammerdam viel niets af te dingen. De Leidenaren kenden een voortvarende start, maar lieten de thuisploeg wel terugkomen tot 2-2. Voor rust zorgde Roland Middelkoop voor een hernieuwde voorsprong. Na rust zou de spits het boek voor de thuisploeg dichtdoen. Yannick van der Meel had eerder in de wedstrijd al tweemaal gescoord. Van Tongeren was uiteraard blij met het tweetal, maar was van mening dat het meer verdedigende werk na rust van Joeri Devilee zijn ploeg ook goed had gedaan. ,,De balans kwam terug en we hebben de pot prima kunnen uitspelen.” Komende zaterdag staat de tweede thuiswedstrijd op de rol en dat zal gebeuren tegen BSC’68. De ploeg uit Benthuizen verloor nog niet en staat derde met zeven punten. Dat zijn er drie meer dan debutant VV Leiden vooralsnog. De groenwitten speelden pas eenmaal op vreemde bodem en wel tegen WDS, waartegen met 1-3 werd gewonnen.

  • Roland Middelkoop scoort namens VV Leiden tegen Zwammerdam

LSVV’70- Blauw Zwart

In de Kikkerpolder staan twee ploegen tegenover elkaar die bij de laatste vier terug te vinden zijn. LSVV’70 won een van de drie wedstrijden, dit thuis tegen Koudekerk. Opponent Blauw Zwart verloor drie keer en het doelsaldo zegt genoeg, twee voor en elf tegen. Trainer Jos van der Helm: ,,Vorig seizoen in de vierde klasse scoorden we makkelijk, nu gaat dat een stuk moeizamer. Kansen krijgen we genoeg, zo ook tegen Kagia. De doelpuntenmachine moet nog gaan lopen. Daarnaast krijgen we te makkelijk goals tegen. Het is de simpele verklaring voor hoe we er voor staan. Maar het is natuurlijk ook niet toevallig. Alles moet nog beter, maar dat gaat wel lukken. Het is even serieus wennen aan de derde klasse.”

LSVV’70 miste tegen Oudewater, 4-1 nederlaag en enkel een Leids doelpunt van Sander Mulder, weer een groot aantal spelers. Maar dat is (bijna) al geen nieuws meer. Trainer Freek Jansen moest eveneens verstek laten gaan vanwege een werktechnische trip naar Wit-Rusland met Oranje. Daar zal de Leidse trainer niet blij van zijn geworden en zo ook niet van de uitslag in Oudewater. Zaterdag dus maar een revanche zo is de gedachte, maar Blauw Zwart zal ongetwijfeld niet ook in de fout willen gaan zoals Koudekerk twee weken terug.

WDS-Zwammerdam

Zwammerdam staat nog met legen handen in het prille seizoen en dat mag vooralsnog teleurstellend worden genoemd. Het verleidde voorzitter Jaap Peters tot de woorden ‘misschien zijn we wel niet zo goed als we denken’. Uiteraard behield de preses zijn vertrouwen. ,,Eerder hebben we al bewezen echt wel te kunnen ballen, maar het loopt nog niet zo goed. De voorbereiding heeft ons misschien zand in de ogen gestrooid.”

Zwammerdam kwam thuis al twee keer tweemaal tot scoren, maar het was niet genoeg voor punten. Bij Soccer Boys was de formatie van Rob de Lange nagenoeg kansloos (3-0). De komende tegenstander doet het ook nog niet heel overtuigend. De gastheer van dit duel draait op dit moment 1 op 1. Vorig seizoen behield Zwammerdam een goed gevoel over aan het bezoek aan Driebruggen. Er werd met 2-3 gewonnen in de maand november 2016.

Zondag

FC Rijnland-WVC

FC Rijnland is volgens alle geluiden nog niet in beste doen, maar wanneer de stand wordt geraadpleegd kan niet anders dan worden gesteld dat het genoeg is geweest voor drie overwinningen. De Leidse ploeg won de eerste twee wedstrijden, waaraan nogal een verhaal kon worden geplakt, met bizarre cijfers (4-3 en 5-4), maar afgelopen zondag volgde er een meer voorkomende uitslag. Bij DIOS werd met 0-2 gewonnen. Boudewijn Kamphues, terug van blessureleed, en Koos de Haas deden de ploeg uit Nieuw-Vennep pijn. Zondag wacht de tweede thuiswedstrijd, WVC komt op bezoek. De fusieclub speelde pas twee duels omdat het treffen tegen RKDES werd afgelast. Vooralsnog werd er verloren van Stompwijk, terwijl SJZ het onderspit moest delven tegen de huidige nummer acht uit het klassement. Mocht FC Rijnland weer winnen dan is er al zicht op de eerste periodetitel. Voorlopig kunnen enkel Nicolaas Boys en Altior de ploeg van Paul Pikaar enigszins bijbenen.

SJZ-DIOS

In Zoeterwoude staan de nummers 13 en 10 tegenover elkaar. SJZ pakte het eerste puntje van het seizoen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Van Nispen. Volgens doelman Niels van Diemen had er meer in gezeten, maar trainer Ludo Pistorius kon zich wel vinden in de puntendeling. Feit is dat SJZ nog niet won en daar was eigenlijk geen rekening mee gehouden, zeker niet na een uitstekend gespeelde eerste helft op bezoek bij FC Rijnland. Tegenstrever DIOS is een onbekende voor Sint jan Zoeterwoude. De geelblauwen speelden vier jaar terug nog in de vijfde klasse. Vorig seizoen werden de Nieuw-Vennepers derde in de vierde klasse A. SJZ is haast wel verplicht om de eerste overwinning van het seizoen te boeken om zo een inhaalrace te kunnen starten.

ASC-Nicolaas Boys

De twee uitbeurten bevielen ASC tot nu toe niet. In Leimuiden verloren de manschappen van Mo Bougrine nipt van Kickers’69 en afgelopen zondag liep het fout af voor de roodzwarten op bezoek bij Altior, nieuwkomer in de derde klasse. Daar staat tegenover dat de ploeg uit Oegstgeest op eigen veld ruim won van Aalsmeer (4-0). ASC voelde zich kennelijk al direct thuis op het nieuwe complex en zal vast een vervolg willen geven tegen Nicolaas Boys in speelronde 4. De Boys zijn echter uitstekend begonnen met twee zeges en een gelijkspel. Daarnaast scoorden de bezoekers van komende zondag al elf keer. Het onderlinge duel in Nieuwveen eindigde vorig seizoen in 4-3, terwijl er in Oegstgeest niet werd gescoord.

  • Altior had geen moeite om ASC omver te kegelen (5-1)

Warmunda- Altior

Met enig positivisme en wat prematuur gesteld na drie speelronden kan er gesteld worden dat er een topper op het programma staat met Warmunda versus Altior. De Warmonders staan op plek vier en de equipe van Manfred van den Bosch staat keurig tweede achter FC Rijnland. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt. Beide ploegen hadden er afgelopen zondag zin in. Altior wees ASC met 5-1 terug en Warmunda liep weg bij Kickers’69 (0-3). Chafik Belmamoune liet van zich spreken met twee doelpunten. Die wens zal de jongeling zondag ook vast hebben. Voor het publiek is te hopen dat het boeiender wordt dan in het laatste treffen tussen de ploegen. In ’14-’15 werd het 0-0. Gezien de stand op de ranglijst mag er nu meer vuurwerk worden verwacht.

3B

Voorschoten’97- GSC ESDO

Het gaat nog niet goed met Voorschoten’97 in 3B. Dat is een understatement. De volgelingen van Huib van Oostrom Soede speelden drie keer en gingen even zo vaak onderuit. Afgelopen zondag waren er tekenen van herstel en met een 2-3 voorsprong leek het de goede kant op te gaan tegen REMO. Uiteindelijk boog de thuisploeg de score alsnog om naar 4-3. Dan moet het zondag maar gebeuren voor de groengelen. Lukt ook dat niet dan blijft Voorchoten’97 dus in de kelder spelen van deze klasse. GSC ESDO is ook belabberd gestart en wacht ook nog op het eerste punt van het seizoen. SEP is de derde ploeg zonder ook maar een punt op de teller. Zit de ommekeer er aan te komen? Het is te hopen voor Voorschoten’97 want ook de zaterdagtak staat nog op nul punten.

  • Valt er zondag nog iets te vieren op Adegeest?

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read