maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) met handen in het haar na kansloos verlies

Voorschoten’97 (zo) met handen in het haar na kansloos verlies

-

Derde klasse B (zondag)- ,,Het was allemaal vrij kansloos”, zegt Voorschoten’97 speler Bennie Hogewoning na het 2-0 verlies tegen Full Speed. ,,Daar ben ik heel eerlijk in. Ik had graag gezegd dat de tegenstander goed was, of dat we de kansen niet afmaakten, maar dat is gewoon niet zo. De tegenstander was niet goed genoeg om ons onder druk te zetten, maar wij zetten daar niets tegenover. We creëerden helemaal niets.” Een heldere en niet mis te verstane analyse van de verdediger van Voorschoten’97, dat maar niet wegkomt uit de onderste regionen.

De eerste domper kregen de Voorschotenaren al na nog geen tien minuten spelen te verwerken. Omdat het niet lekker liep bij de ploeg was besloten om twee ervaren spelers uit het derde team te halen. Eén van hen, Tim Kluivers, moest  het veld verlaten en dat bleef niet zonder gevolgen. Hogewoning: ,,Tim ging een duel aan en daarbij ging zijn schouder uit de kom. Het duurde heel erg lang voordat zijn vervanger het veld in kwam en kort daarop stond het al 1-0. We hebben te lang met tien man in het veld gestaan. Dat was niet heel erg handig.”

Vervolgens liep Voorschoten’97 de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ook het doorschuiven van een speler had geen enkel effect. Vijf minuten voor tijd viel ook nog eens de 2-0. Een middenvelder  won bij een lange bal een kopduel, maar kopte de bal bewust naar achteren in plaats van naar voren. Dat pakte anders uit dan hij had verwacht, wat de spits van Full Speed ging er met de bal vandoor en kwam 1-op-1 met de keeper te staan. De spits won, de bal lag weer in het net en Voorschoten’97 wist dat de wedstrijd was gespeeld. Aan de 2-0 veranderde niets: Voorschoten’97 was niet bij machte en Full Speed vond het wel best zo.

Vorige week won Voorschoten’97 nog met 4-1 van Stompwijk in de LAV Cup en Hogewoning hoopte toen dat de weg naar boven was gevonden. ,,We creëerden veel kansen en speelden goed. Ook de wedstrijd een aantal weken geleden tegen de koploper was, ondanks het 4-0 verlies, erg goed. Maar de twee wedstrijden daarna tegen mindere tegenstanders verloren we gewoon weer met 2-0. Dat is echt kansloos. Ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen, het loopt gewoon zo. Maar we doen allemaal heel erg ons best. Na de wedstrijd hebben we goed met elkaar gesproken en misschien gaat er komende wedstrijd wel wat in de opstelling veranderen.”

Het is opvallend dat de ploeg een beroep doet op spelers uit het derde elftal om het team te versterken, maar het blijken niet de minste namen te zijn. Hogewoning: ,,Het ging de afgelopen wedstrijden dusdanig slecht dat er gewoon iets moest veranderen. We misten ervaring en daarom hebben we Tim Kluivers en Niels Wassenaar erbij gevraagd. Tim Kluivers is een van de beste spelers uit de regio van de afgelopen vijftien jaar. Niels is echt een aanjager en sterk in duels. Ze zouden ons in ieder geval tot aan de winterstop komen helpen, maar het lijkt erop dat het voor Tim nu al weer voorbij is.”

De mannen van trainer Huib van Oostrom Soede moeten volgende week weer aan de bak tegen de nummer twee van de derde klasse B, Graaf Willem II VAC. Dat wordt een heel zware klus voor de zwalkende ploeg. De groengelen hebben pas vier punten en staan maar twee punten voor op hekkensluiter GSC ESDO.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97

 

Must Read