HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) op karakter langs Graaf Willem II VAC

Voorschoten’97 (zo) op karakter langs Graaf Willem II VAC

-

Derde klasse B (zondag)- De zondagtak van Voorschoten leek na de 0-2 voorsprong van de gasten, maar vooral vanwege de overwegend matige verrichtingen van de thuisploeg in de eerste rondgang, af te stevenen op de zevende nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede herpakte zich na rust echter knap en boog in de hectische slotfase een 2-3 achterstand om in een verrassende 4-3 zege op de Hagenaars.

De woorden van de Haagse oefenmeester van de groengelen aan zijn spelers dat ze goed kunnen voetballen, en vooral in zichzelf moeten geloven was in de eerste helft aan dovemansoren gericht. De bezoekers moeten zich gewaand hebben in een veredeld trainingspartijtje, waarbij de tegenstander niet aan de bal mocht komen. Toch was het de thuisclub die op voorsprong had moeten komen. Thomas van der Veldt was echter te onzeker om oog in oog met de Haagse doelman de score te openen. Kort daarop liet de sterke spits van de gasten wel zien hoe het moest (0-1).

De Adegeestbewoners bleven achteruit lopen en leken zich te vergapen aan de makkelijk combinerende tegenstander. De 0-2, na ruim een half uur spelen was voorspelbaar. Hier ging wel een foutje van Bennie Hogewoning aan vooraf. De tweede kans die Voorschoten’97 kreeg werd wel verzilverd.Frank van den Heuvel schoot vlak voor rust, op aangeven van Bryan Hilders  de aansluitingstreffer binnen (1-2).

Met meer passie en beleving spelend werden de bezoekers door de ploeg van Oostrom Soede na de thee bestreden. Het resulteerde al in de openingsminuut in een goede mogelijkheid. De scrimmage, ingeleid door Wout Adriaanse, bleef zonder gevolgen voor Graaf Willem II VAC. Op het zondagsschot van Hilders moest doelman Warmerdam het antwoord wel schuldig blijven. Via onderkant lat en de rug van de doelman verdween het leder in het doel (2-2).

De gastheren roken bloed, speelden de tegenstander volledig zoek, kregen de beste kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zuur was het dan ook dat kort voor tijd de ploeg weer op achterstand werd gezet (2-3). Niels van den Berg had zich vervolgens geen betere invalbeurt kunnen wensen. Koud binnen de lijnen schoot hij de bal vanaf  een slordige twintig meter stijf in de kruising (3-3). Nog was de koek niet op. Eerst moest Voorschoten’97 doelman Kader Abdel Lamrabette het antwoord schuldig blijven op een inzet van een Haagse aanvaller, maar kreeg de hulp van een verdediger op de lijn. In de slotminuut kwam de ploeg nog eens goed weg: een kopbal ging rakelings naast. Net toen het handjevol toeschouwers genoegen dacht te moeten nemen met de puntendeling sloeg Voorschoten’97 in de blessuretijd hard toe. Vincent van Veen schoot zijn ploeg alsnog naar de zege: 4-3.

Trainer Soede na afloop: ,,Het kwartje rolde nu wel naar onze kant. De jongens moeten erin geloven dat ze goed kunnen voetballen. Alles valt en staat met de juiste instelling en inzet. Ik baalde dat de 2-3 viel. We geven nog te vaak doelpunten weg. De complimenten voor hoe de ploeg het na rust heeft opgepakt. Ik denk dat Voorschoten’97 de weg omhoog vindt.’’

Basisopstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Oerlemans, Wassenaar, Van Veen, Adriaanse, Hogewoning, Elligens, Van den Heuvel, Hilders, Van der Veldt, Van Beest.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97