Ook dit jaar zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op Oegstgeest tegen VVSB in de vierde klasse A. Een wedstrijd tussen twee ploegen die zomaar eens de dienst zouden kunnen gaan uitmaken in deze klasse.

Na te zijn gedegradeerd liet vv Oegstgeest het afgelopen seizoen driemaal een kans onbenut om meteen terug te keren in de derde klasse. De formatie van coach Huig Jan Heeringa eindigde op de derde plek en greep daarna ook mis in de nacompetitie en het erop volgende minitoernooi. Aan de vooravond van de nieuwe jaargang, startend met de thuiswedstrijd tegen VVSB,  is Roy Elkerbout hoopvol gestemd: ,,We moeten komend jaar hoe dan ook promoveren.”

De 24-jarige middenvelder keerde de voorbije zomer terug van een uitstapje naar DoCoS. ,,Ik heb het daar goed naar m’n zin gehad. Het was een leuk jaar, maar ik miste toch de warmte en de gezelligheid van m’n oude club. Daarom ben ik teruggegaan. Ik ben een geboren en getogen Oegstgeestenaar en speelde in de jeugd bij UDO. Daar kwam ik ook drie jaargangen voor het eerste elftal uit. Ik wilde toen liever op zaterdag gaan voetballen en belandde zo bij Oegstgeest. Volgend jaar gaan de clubs samen. Benieuwd hoe dat gaat worden. Maar eerst dit seizoen nog. De voorbereiding is in elk geval veelbelovend geweest. We hebben drie oefenwedstrijden en drie bekerduels afgewerkt en die wonnen we allemaal.”

In het voorbije weekend zegevierden de geelroden met 1-2 bij Duindorp, waardoor de eerste plek in de poule werd veiliggesteld in de strijd om de districtsbeker. Adil Harfaoui en Harm Jaap Boerma tekenden voor de treffers. ,,Dat was de eerste wedstrijd waarin Bob den Hollander en ik niet scoorden. In de vijf voorgaande ontmoetingen zorgden wij voor de doelpunten. We hanteren meestal een 4-4-2 systeem en tot nu toe wisselden Bob en ik steeds van plaats. Dan hij eens op de nummer tien-positie en ik op zeven, daarna andersom. Bob scoort makkelijk en zelf straf ik foutjes van de tegenstander meestal ook wel af. Een pluspuntje van me. Daar staat tegenover dat ik mijn verdedigende taken niet altijd goed uitvoer. Ik val liever aan dan dat ik verdedig”, vertelt Elkerbout.

Op de archieffoto: Roy Elkerbout tegen Rohda’76 in het seizoen 2015-2016

Voor de productie is Oegstgeest komend seizoen overigens niet alleen afhankelijk van de inbreng van de twee middenvelders. Met Danny Wenink en de van FC Rijnland (za) gekomen Ozan Demirbas beschikt de ploeg over nog twee topscorers. In de voorbije competitie waren zij beiden goed voor maar liefst 38 treffers. ,,We gaan wel zien hoe het zal lopen. Ik weet niet precies wat we van sommige clubs kunnen verwachten. Meerburg is bijvoorbeeld van de zondagse derde klasse erbij gekomen en over VVSB, onze komende tegenstander, heb ik gehoord dat ze zich flink versterkt hebben. Dat is ook wel gebleken in de voorbereiding. Zij hebben alle wedstrijden overtuigend gewonnen. Ik durf dan ook niet te zeggen hoe het zaterdag gaat uitpakken. Verder zitten er sowieso teams tussen, waarvan het niveau niet al te hoog is. Ik verwacht dat er vier of vijf teams duidelijk bovenuit steken. En dat wij er daar één van zullen zijn. We zijn voetballend best sterk. Het is alleen afwachten hoe wij met tegenslag om zullen gaan. Het is af en toe wel eens goed om onderuit te gaan, zodat je weer weet waar je staat. Beide benen op de grond houden is belangrijk. Hoe dan ook, dit seizoen moeten we toch echt promoveren: of als kampioen, of via de nacompetitie. Op die manier kunnen we daarna als fusieclub in de derde klasse starten.”

Elkerbout, in het dagelijks leven sportdocent bij Kindercentrum De Speelbrug in Voorhout, heeft naast het voetbal nog een andere hobby. Hij klaverjast graag. ,,Dat doe ik bijna elke vrijdag met vrienden. En daar horen medespelers bij. Bob en Jurgen Bouwman schuiven daarbij ook vaak aan. Natuurlijk praten we tussen de bedrijven altijd wel over onze wedstrijden. Dat hoort erbij. Lekker rustig. En gezellig. Daar houd ik van”, besluit Elkerbout.