HomeZaterdagDerde klasseWarmunda maakt het al snel gemakkelijk voor Voorschoten’97

Warmunda maakt het al snel gemakkelijk voor Voorschoten’97

-

Derde klasse A (zondag)- In de eerste tien minuten van de wedstrijd Voorschoten’97 tegen Warmunda vergooiden de gasten alle kansen op een goed resultaat. Twee keer profiteerde Voorschoten van slap en slordig verdedigen. Trainer Alan Campfens  was ‘not amused’ na afloop om het maar eens mild uit te drukken. ,,Binnen veertien minuten geven we de wedstrijd uit handen. Het leek wel op een avond ergens begin december. Twee cadeautjes en 2-0 achter. Zie die klap maar eens te boven te komen en dat is ook niet gelukt.  Ik heb er geen moeite te verliezen van een ploeg die ons van de mat speelt. Als het op deze manier gebeurt heb ik zwaar de smoor in.”

De trainer verwoordde op een heldere en niet mis te verstane wijze wat er mis ging bij zijn ploeg. De  Voorschotenaren hoefden na het dramatische begin van Warmunda alleen maar de wedstrijd uit te spelen en ze deden dat zonder zich bovenmatig in te spannen. Voorschoten’97 wist nauwelijks wat het overkwam in die beginfase. In de tiende minuut probeerde keeper Dennis Kelkes een bal weg te werken. Onbeheerst en onnodig schoot hij tegen een tegenstander aan. De bal caramboleerde voor de voeten van de geheel vrijstaande Radenko Nikic die kalmpjes binnen schoot. Amper vijf minuten later stond het al 2-0 en werd het al een onmogelijke taak voor de bezoekers. De manier waarop deed Campfens de haren te berge rijzen: ,,We krijgen zat tijd om de bal weg te werken, maar verzuimen dat gewoon. Ja, dan is er iemand van Voorschoten als de kippen bij. Onbegrijpelijk dat een aantal van onze groep zo aan een wedstrijd beginnen.”

Voorschoten’97 bezag het allemaal met een glimlach. De 2-0 was comfortabel  en de groengelen beperkten zich tot het controleren van de wedstrijd. Verdedigend liet Warmunda nog steeds steken vallen, maar de thuisploeg bleek niet scherp genoeg om te profiteren. De 2-0 bij rust was dan ook verklaarbaar omdat Warmunda wel wilde, maar aanvallend geen enkele vuist kon maken. Het was al met al ook in de tweede helft een weinig boeiend duel dat zonder echte hoogtepunten voort kabbelde. Nikic maakte wel op fraaie wijze de 3-0. Hij lobde een dieptepass op zeer artistieke wijze over keeper Kelkes. Een simpele zege voor Voorschoten die zeer welkom was.

Middenvelder Nikic: ,,Zij maakten cruciale fouten en dat maakte de wedstrijd makkelijk voor ons. Ze moesten wel komen en wij hoefden alleen maar in te zakken en af te wachten. We konden deze driepunter goed gebruiken. We misten Niels Wassenaar en Niels van den Berg. Die heb je normaal gesproken hard nodig, maar vandaag viel het mee. Er kwam een einde aan een pechvolle periode, waarin we de tegenstander ook nog wel eens onderschat hebben. Dat mag je niet doen in deze afdeling zo blijkt. We gaan nog steeds voor die laatste periode hoor.”

Aan de andere kant had  Campfens ook te kampen met geroutineerde afwezigen in de personen van Vincent Solleveld en Dennis Kramer. ,,Daar wil ik me absoluut niet achter verschuilen. Ik moet me bezighouden met de mensen die ik heb. Vandaag konden nu een paar jongens uit het tweede aansluiten die konden bewijzen dat ze erbij horen. Klagen over afwezigen is niet mijn ding. We raken door deze nederlaag niet in paniek. Focussen op de zwakke punten en die verbeteren, dat is nu ons devies. We gooien de handdoek zeker niet. Volgende week is er weer een wedstrijd.”  Strijdvaardige taal van de trainer van Warmunda die nog wat met zijn groep te bespreken heeft deze week.

Voorschoten’97-Warmunda 3-0 (2-0). Nikic 1-0, Van Veen 2-0, Nikic 3-0. Scheidsrechter: Van Erven. Toeschouwers: 100

Voorschoten’97: Lamrabette, Mulder, Van Veen, Van der Veldt, Adriaanse, Hogewoning, Nikic ,  Maas, Hilders, Elligens ( 77. Van Beest), Kloeke.

Warmunda: Kelkes, Komen, de Taeye, Arnst, Wijsman, Kest (46. Smit), Esman, Winkelman,    Belmamoune, Kortekaas (65. Ten Have), Rajabzadah (65. Pont).