Vierde klasse A- Van Nispen en Blauw Zwart zullen volgende week zaterdag moeten gaan uitmaken wie zich de kampioen mag noemen van deze klasse. Beide ploegen kwamen uit op hetzelfde puntenaantal en het doelsaldo, in het voordeel van Van Nispen, telt niet mee. De Zilkers zegevierden ruim over VVSB (6-0), niet in de laatste plaats omdat de Noordwijkerhouters al snel met tien man verder moesten vanwege een rode kaart. Bij Van Nispen waren onder meer Pieter-Koen van der Plas en Thomas van Winsen op dreef met ieder twee doelpunten. Blauw Zwart won kinderlijk eenvoudig van WVC (7-0), dat het gehele seizoen louter in de weg kon lopen bij de tegenstanders. Illias Assaban en Guy van Vliet scoorden o.a. twee keer voor de formatie van Jos van der Helm. Het beslissingsduel vindt volgende week in Katwijk plaats op sportpark De Krom. De andere wedstrijden gingen nog slechts om de eer. Een beknopt overzicht daarvan.

FC Rijnland was thuis te sterk voor SV Wassenaar (4-3) en eindigde op de vijfde plaats met 44 punten. Ozan Demirbas had niet voor het eerst een groot aandeel in de score met drie doelpunten. De andere Leidse treffer kwam op naam van Simon Smit. De kans is groot dat dit meteen de laatste wedstrijd was van de Rijnlanders op zaterdag. Zoals bekend scheiden de wegen van de club en trainer Roberto Escudero zich en gaat een groot  deel van de hoofdmacht voor een avontuur elders. Het is derhalve de vraag of de Charles van Goozen, de opvolger van Escudero, aan de slag kan bij de club uit de Morsch.

Roodenburg, dat op 27 mei aanstaande jarig is, kreeg het niet voor elkaar om de laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Woubrugge en daardoor bleef de teller op drieënveertig punten staan voor de ploeg van Nino Poulina. De zesde plaats mag enigszins teleurstellend worden genoemd. Voor de thuisploeg scoorde Walid Belkhir. De treffers van Woubrugge kwamen op naam van Dennis Boer (2) en Chris Verhoef. In de heenwedstrijd had de ploeg uit Leiden-Noord ook al verloren met 3-0 van de uiteindelijke nummer acht van de ranglijst.

Football Factory en UDO mochten een puntje bijschrijven na hun onderlinge duel (2-2). De thuisploeg opende de score via Marco Hockx, maar de Leidse vreugde duurde niet lang. Halverwege was de score al omgebogen (1-2) door treffers van David Schnorhk en Laurens Franken. Na de pauze rolde er alsnog een gelijkspel uit via Sebastiaan Dingjan. UDO werd zo tiende met een punt gemiddeld uit elke wedstrijd. De ploeg van Carlos Pinas eindigde als voorlaatste met slechts veertien punten.

Het duel tussen Oegstgeest en VV Leiden werd al separaat belicht op deze website. Beide ploegen zullen uitgebreid worden gevolgd in de nacompetitie. Van de hierboven genoemde clubs zal binnenkort een terugblik op het seizoen terug te vinden zijn, eveneens op deze regionale voetbalwebsite.