vrijdag, april 19, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVAfkoelingsperiode doet TAVV goed, punt gepakt tegen nummer twee

Afkoelingsperiode doet TAVV goed, punt gepakt tegen nummer twee

-

Tweede klasse C ( zaterdag ) – De wedstrijd tussen de nummer laatst TAVV en de nummer twee HVC ‘10, met maar 1 punt achterstand op koploper UVS, begon zoals je kon verwachten met een veldoverwicht van HVC ’10 dat met verzorgd voetbal in het eerst kwartier twee goede mogelijkheden kreeg. TAVV beperkte zich tot tegenhouden en wachtte de tegenstander achter de middellijn op.

In de 25e minuut redde de uitblinker van vorige week, keeper Edwin Pieterse, fraai. Na een half uur gebeurde dan toch wat al een tijdje in de lucht hing. Met een geweldige vrije trap bracht Glenn Boon de gasten uit Hoek van Holland op een verdiende 0-1 voorsprong. Ook na de achterstand bleef TAVV een afwachtende houding aannemen en het enige vuurwerk op Sportpark Aardam-West kwam uit de kantine waar de voorbereidingen op het zaterdagavond te houden Oktoberfest al waren losgebarsten.

Toch sloeg vlak voor rust ook op het veld de vlam in de pan, want een onbesuisde overtreding op aanvoerder Randy Verwoerd, waar ze waarschijnlijk bij Match of the Day hun schouders over ophalen, had evengoed met een rode kaart kunnen worden afgedaan in plaats van geel. Na de rust keerde Verwoerd niet meer terug en de sterkhouder werd vervangen door Mitchel van Wijk, terug van weggeweest.

Kevin van Wijk werd de nieuwe aanvoerder. ,,We wisten dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. We zijn enkele belangrijke spelers kwijtgeraakt en hebben daar een streep onder gezet en afgesproken dat we het met deze groep gaan doen. We moeten compact spelen en door veel strijd en passie te leveren proberen we de puntjes bijeen te sprokkelen.”

Met Mitchel van Wijk in de spits ging TAVV wat opportunistischer spelen en werd het meer een echte wedstrijd, waarbij Dieter Vreeken een paar keer goed mee opkwam. Er ontstond meer ruimte maar HVC ’10 bleef de beste kansen krijgen. Pieterse moest wederom naar de hoek na een goed genomen vrije trap van specialist Boon. Na een mooie aanval kreeg TAVV middels Mitch Keijzer een uitgelezen kans, alleen de buitenkant van de paal stond de gelijkmaker in  de weg. TAVV werd daarna wederom gevaarlijk door een goed genomen vrije trap, maar de achterstand bleef nog op het scorebord staan.

Keeper Pieterse, die naast zijn keeperskunsten ook over een perfecte trap beschikt, redde wederom toen de ingevallen Jurgen Warbout alleen voor hem verscheen en de bal via hem op de paal belandde. Vier minuten voor de officiële speeltijd kon de scheidsrechter niets anders doen dan rood trekken na een wederom onbesuisde overtreding van een speler van HVC ‘10 in een overigens redelijk sportieve wedstrijd. Daarna ontstond er een massale vechtpartij waar over en weer rake klappen vielen en de scheidsrechter besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken. De beide aanvoerders werden bij de scheidsrechter ontboden en na een klein kwartiertje werd de wedstrijd weer hervat.

De zeer toegankelijke Jens Toornstra was inmiddels ook gespot op het sportpark. ,,Ik ben hier begonnen en heb totaal vier jaar bij TAVV gespeeld. Als ik tijd heb en het weer het toelaat kom ik hier graag even kijken. Ik heb in Ter Aar een huis laten bouwen en een paar vrienden van mij spelen nog in het eerste.” Jens wist al wel of hij vandaag speelt in de Klassieker maar mocht niets loslaten al liet zijn lach weinig ruimte tot twijfel over en liet hij nog even fijntjes weten dat hij het Oktoberfest aan zich voorbij zou laten gaan.

Tegen tien man ging TAVV op jacht naar de gelijkmaker. Na een strakke voorzet van Yassine el Mariami bracht de inmiddels ingevallen Chiel Konings de bal panklaar voor Mitchel van Wijk, die beheerst afrondde en de toch nog onverwachte, maar o zo belangrijke 1-1 op het wedstrijdformulier liet verschijnen. Toch zetten de gasten nog even aan en Pieterse moest oog in oog nog met een Hoekse aanvaller nog eens redding brengen. Dat lukte en zo tankte ‘Taffie’ toch weer enig vertrouwen.

Aanvoerder Kevin van Wijk was dan ook zeer tevreden. ,,Een zeer belangrijk punt en ook heel leuk dat mijn jongere broer, die 3 jaar niet heeft gespeeld wegens werkzaamheden, de gelijkmaker maakt.”

Het puntje tegen de nummer 2 zal zeker nog gevierd zijn geworden tijdens het Oktoberfest !

TAVV-HVC ’10 1-1 (0-1). 30. Boon 0-1, 90. Mitchel van Wijk 1-1. Scheidsrechter: Groenendijk. Toeschouwers: 100.

Opstelling TAVV: Pieterse, Kevin van Wijk, Zornig, Modderaar, Verwoerd (46. Mitchel van Wijk}, Van Smoorenburg (82. Dijkstra), El Mariami, Straver, Keijzer, De Lange, Vreeken.

Basisopstelling HVC ’10: Feitsma, Van de Bos, Boon, Van Dijk, Smits, Schouten, Voskamp, Warbout, Bouwhuis, Van de Bos, Madern.

Must Read