Dat zowel DoCoS-aanvaller Ronnie de Roode als diverse VELO-spelers na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chitan teleurgesteld op de grond gingen zitten, was veelzeggend voor de intenties van beide teams. In een aantrekkelijke wedstrijd gingen, met name in het laatste kwartier, zowel DoCoS als VELO vol voor de winst, maar het treffen kende geen winnaar (2-2). Het gemankeerde DoCoS (zonder Chris van Empel, Joshua Overvliet, Jeroen Boogmans en Lars de Ridder) kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar de hardwerkende Luc Quellhorst zag zijn doelpoging worden gepareerd door VELO-doelman Van Wijk. Het technisch vaardige VELO, getraind door oud-profvoetballer Edwin Vurens, had in de 1e helft het meeste balbezit, maar de Leidenaren toonden zich in de omschakeling regelmatig gevaarlijk. Uit één van deze uitbraken kwam ook het openingsdoelpunt. Rowin Peet zette goed door aan de linkerkant en zijn voorzet bereikte Simon Joubij (1-0). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De gasten gingen na de thee vol op jacht naar de gelijkmaker, maar DoCoS-doelman Joris van Harmelen bewees diverse keren dat hij een betrouwbare sluitpost is. Na een uur spelen verdubbelden de Leidenaren zelfs hun voorsprong. Een lange bal van Peet bereikte Sandjai Gajadien, die met een fraaie lob Van Wijk verraste (2-0). Gajadien werd vlak na zijn doelpunt vervangen door Sean Armitage, die zijn comeback maakte na een langdurige blessure. De thuisploeg leek op rozen te zitten, maar de DoCoS-euforie werd al snel verstoord. VELO-middenvelder Mick van Elswijk mocht, na een lichte overtreding van een DoCoS-verdediger in de zestien, van de leidsman vanaf 11 meter aanleggen en hij faalde niet (2-1). Na dit doelpunt volgde het meest spectaculaire gedeelte van de wedstrijd.  Allereerst kregen zowel Quellhorst als Adam Atif kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar zij faalden in de afwerking. Niet veel later toonde Van Elswijk zich aan de andere kant opnieuw effectief, zijn schot van dichtbij was ook Van Harmelen te machtig (2-2). In de absolute slotfase leken de gasten er zelfs met de winst vandoor te gaan toen Jeffrey Beukenholdt goalie Van Harmelen al was gepasseerd, maar de VELO-spits miste, op 1 meter afstand,  op miraculeuze wijze het doel. Zo bleef het dus 2-2 in de Mors, een stand waar de Leidenaren , ondanks de weggegeven voorsprong, uiteindelijk niet ontevreden over mochten zijn.

Middenvelder Joubij na afloop: ,,We misten vandaag diverse vaste basiskrachten, maar hun vervangers hebben het uitstekend gedaan. Het is natuurlijk jammer dat we een 2-0 voorsprong uit handen geven, maar als ik eerlijk ben was het niet onverdiend. Voor hetzelfde geld verlies je deze pot nog en sta je met lege handen. Het is knokken voor de puntjes in deze klasse. We pakken vandaag in ieder geval een punt en behouden de aansluiting op de ranglijst’’, aldus de DoCoS-aanvoerder.

DoCoS – VELO 2-2 (1-0). 26. 1-0 Joubij, 60. 2-0 Gajadien, 62. 2-1 Van Elswijk, 74. 2-2 Van Elswijk. Scheidsrechter : Chitan. Toeschouwers:100

Opstelling DoCoS:  Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Peet, Joubij , Maat, Atif, De Roode,Klein, Quellhorst, Gajadien (70. Armitage), Karasahin