Valken ’68 maakte zaterdag bekend een nieuwe trainer gevonden te hebben gevonden in de persoon van Alan Campfens. De 40-jarige Leidenaar is de opvolger van Arie van Duijn, die aan het eind van dit seizoen de Valkenburgse club gaat verlaten. LeidenAmateurVoetbal sprak met Campfens, vlak voor zijn vertrek naar een zonnig oord,  over Valken ’68,  zijn tussentijds vertrek bij VVSB en een eventuele terugkeer naar zijn vorige club Warmunda.

Alan, gefeliciteerd met je nieuwe club. Valken ’68 staat bij een hoop regionale trainers hoog op het verlanglijstje om daar aan de slag te gaan, maar de club heeft voor jou gekozen. Hoe zijn ze bij jou terecht gekomen?

Campfens: ,, Nadat door de club bekend was gemaakt dat Arie van Duijn aan het eind van dit seizoen Valken ’68 ging verlaten, heb ik mijn CV naar de club gestuurd. We hebben daarna diverse gesprekken gehad en er was van beide kanten direct een goed gevoel. Toen we ook inhoudelijk tot een gemeenschappelijk  plan van aanpak kwamen, waren we er daarna snel uit.”

Even terug naar jouw korte periode als assistent-trainer bij VVSB, hoe kijk je daarop terug?

Campfens: ,, Toen het bestuur van VVSB  eind oktober Jack Honsbeek (hoofdtrainer van 2e Divisionist VVSB, SN) ontsloeg, was het voor mij snel duidelijk dat blijven voor mij geen optie was. Jack had een belangrijke rol bij mijn komst naar VVSB en loyaliteit is voor mij erg belangrijk. Het bestuur van VVSB wilde trouwens niet dat ik zou vertrekken. Het was de bedoeling dat ik samen met Jan van den Berg  de leiding voor een paar weken zou overnemen, zodat er gezocht kon worden naar een vervanger voor Jack. De club respecteerde mijn besluit,  het is voor mij nu eenmaal ‘samen uit, samen thuis’. Het is  natuurlijk jammer dat het zo gelopen is, dit is niet wat je voor ogen hebt als je ergens net een paar maanden aan de slag bent. Maar goed, zo gaat dat in de voetballerij en zeker op dat niveau.’’

Vlak na jouw vertrek bij VVSB kwam jouw vorige functie (hoofdtrainer Warmunda, SN) ook plots vacant. Is een (tijdelijke) terugkeer naar Warmond voor jou nog aan de orde geweest?

Campfens: ,, Nee, niet direct. Ik heb nog wel regelmatig contact met Barry van Rijn (de huidige interim-trainer van Warmunda, SN), maar er zijn geen concrete gesprekken geweest met het bestuur over een terugkeer bij de club. Een terugkeer zou ook wel erg snel zijn geweest, ik ben daar pas een half jaartje weg.’’

Wat vind jij van de club Valken ’68 en hoe ga je Valken ’68 de rest van het seizoen volgen?

Campfens:,, Ik volg de regionale voetbalclubs op de voet, dus ook Valken’68. Valken ’68 is in mijn ogen een echte ‘no nonsense’ club. De club is wars van drukdoenerij en staat voor ‘mouwen opstropen’. Het bestuur is voor volgend seizoen realistisch in zijn doelstellingen, in eerste instantie gaan we voor een plek in het linkerrijtje. Ik verwacht dat 80% van de huidige selectie blijft, de technische commissie van Valken ’68 is nu al druk bezig met het volgend seizoen. We gaan in gezamenlijk overleg bekijken wat de mogelijkheden zijn. Valken ’68 is denk ik een mooi podium voor talentvolle spelers om zich te presenteren. Natuurlijk zal ik in de 2e helft van het seizoen wedstrijden van de club bezoeken, maar ik wil Arie absoluut niet voor de voeten gaan lopen. Arie heeft het hier goed gedaan en ik weet zeker dat hij er alles aan zal doen, om hier op een mooie manier afscheid te nemen. In deze tweede klasse zijn de krachtsverschillen zo ontzettend klein, ik denk dat er ook voor Valken’68 nog van alles mogelijk is dit seizoen. Ik heb er in ieder geval veel zin in en ben erg blij met deze nieuwe uitdaging.”