Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk bleef voor de derde keer op rij ongeslagen, maar morste wel twee punten tegen Zevenhoven (3-3). Volgens rechtsbuiten Bas van Heerdt had de thuisploeg in de eerste helft niets te vertellen, maar kreeg de tweede rondgang een heel ander gezicht. Koudekerk stond halverwege met 0-1 achter, maar poetste dat na de pauze snel weg. ,,Na de 3-1 hadden we er meer kunnen en moeten maken. Dat deden we niet en uiteindelijk komen zij alsnog op gelijke hoogte. Heel zonde en onnodig. De twee goals die ik maakte zijn leuk, maar de drie punten had ik liever gehad.”

De in Alphen aan den Rijn woonachtige ex-middenvelder beleefde een vreemde wedstrijd aan de Gruttolaan. ,,Voor de pauze kwamen we terecht met 0-1 achter. We maakten een tamme indruk en het was slapjes. Na de rust was het een ander verhaal. In korte tijd maakten we drie goals, terwijl we zeker vijf keer voor hun keeper stonden. Na de 4-1 was het wel over geweest, maar die viel niet. Ze kwamen terug en vlak voor tijd werd het ook nog eens 3-3. Dat valt al met al toch tegen.”

Van Heerdt weet van zijn ploeg ontbeert. ,,We hebben echt veel prima voetballers, maar we missen spelers die een bal kunnen wegschoppen als dat nodig is. Daar is bijvoorbeeld Chris Vergunst een kei in, maar onze ‘lange Jan’ is geblesseerd. Eigenlijk missen wij wat ‘lelijke voetballers’ in onze groep. Die zijn nu eenmaal nodig om wedstrijden binnen te slepen. Qua voetballend vermogen durf ik te stellen dat we met de besten mee kunnen in deze klasse. Maar er is meer nodig.”

De spreker was belangrijk voor zijn ploeg. Een ‘stiffie’ van buiten de zestien leverde zijn eerste treffer op en daarna haalde Van Heerdt uit met een schot die in de verre bovenhoek belandde. ,,Ja, ze zaten er lekker in. Het lijkt erop dat wij enkel mooi goals kunnen maken dit seizoen. Sander Schmand had eerder immers een juweeltje in huis bij de vorige thuiswedstrijd.” De andere treffer werd gemaakt door Jordi Melchert, die zo van waarde kon zijn met zijn invalbeurt.

 

De tweevoudig doelpuntenmaker: ,,Zevenhoven vond ik een stugge ploeg, die het vooral van de omschakeling moest hebben. Via Alex Redel, die ik eerder als trainer had, vernam ik al hoe hun speelden. Meerburg speelde vorige week tegen deze opponent. Het is veel van ‘op goed geluk’. Maar goed, zij hebben net als ons een punt dus wat kan ik daar meer over zeggen? We hadden de drie punten moeten pakken. De verschillen in deze klasse zijn bovenin heel gering en elk gemorst punt kan je duur komen te staan.”

Toch is de sympathieke speler blij weer te spelen. ,,Daar is in de voorbije jaren te weinig van gekomen. Helaas zijn we vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse. Ik heb maar heel weinig kunnen bijdragen. In juli 2017 ben ik geopereerd en ik kon pas in de winterstop weer aansluiten. Vervolgens liep ik een schouderblessure op en later kreeg ik problemen met mijn enkel. Het werd alles bij elkaar een rampzalig seizoen, zeker voor mij. Vorige week heb ik de negentig minuten vol gemaakt. Nu was het pijpje leeg na zeventig minuten. Ik kan ook niet alle, trainingen meer bijwonen. Mijn knie blijft onwillig. Ik moet serieus naar mijn lichaam luisteren. Voor nu ben ik al lang blij dat ik me weer nuttig kan maken. Met deze groep heb ik er ook fiducie in dat we mee kunnen spelen om de prijzen. Vergeet ook niet dat we Bryan van Delft misten. Dat scheelt ook. Komend vanaf rechts heb ik het in elk geval goed naar mijn zin en ik hoop dat ik weer waardevol kan zijn voor dit team.”

Basisopstelling Koudekerk: Van Ooi, F.Roosenbrand, Van de Berg, De Schepper, Van Rijswijk, Schmandt, J.Roosenbrand, Wildschut, Van Heerdt, De Groot, Van der Zwet.