dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseHuib van Oostrom Soede (Voorschoten'97,zo): ,,We blijven maar achteruit lopen"

Huib van Oostrom Soede (Voorschoten’97,zo): ,,We blijven maar achteruit lopen”

-

Derde klasse B (zondag)- Voorschoten’97 sloot een periode met drie nederlagen op rij af met een nipte zege op Full Speed (1-0). De overwinning kwam de thuisploeg ook ruimschoots toe, maar de geel-groenen hadden, niet voor het eerst, wel erg veel kansen nodig om de tegenstander te kraken. ,,Daardoor maak je het jezelf onnodig lastig en blijft de tegenstander in de race. Daarnaast kan ik er met mijn verstand niet bij dat we vrijwel altijd de neiging hebben om achteruit te gaan lopen. Daarmee roep je het onheil over jezelf af en dat was ook nu volstrekt onnodig. Ik krijg dat er kennelijk niet uit. Een verlengstuk van de trainer in het veld zou wat dat betreft prettig zijn, maar die is er dus niet. Ik schreeuw me de longen uit het lijf, maar vergeefs.”

Van Oostrom Soede was dus niet geheel tevreden over zijn manschappen. ,,Natuurlijk ben ik blij met de driepunter en die was ook wel even nodig. Tegen SVV en Taurus hebben we onszelf tekort gedaan en daarom is het fijn dat we nu weer eens drie punten kunnen bijschrijven. De ploeg heeft ook hard gewerkt en daar klaag ik dan ook niet over. Maar we hadden er wel wat meer mogen maken. We hebben zo ongeveer vijfenzeventig minuten op hun helft gestaan en creëerden de mooiste kansen. Dan is het best zuur dat je tot halverwege de tweede helft moet wachten op een goal. Dat was wel een prima goal overigens. Bryan Hilders zette voor en Niels van den Berg knikte prima binnen. Dat bracht wel wat opluchting bij ons. Eigenlijk hadden we voor de pauze al met 4-0 voor moeten staan.”

De kans is reëel dat Voorschoten’97 min of meer klaar is met het seizoen. Van Oostrom Soede geeft echter nog niet op. ,,De vierde plaats is nog niet geheel uit zicht en we blijven strijden voor de hoogst haalbare positie zodat we misschien de nacompetitie nog kunnen halen. Mocht dat niet lukken dan gaan we geleidelijk aan meer jonge spelers brengen. Voorschoten’97 zondag moet gaan verjongen en daar zijn we ook al druk mee doende. Bepaalde spelers haken prima aan en dat willen we uitbouwen. We zullen de jeugd gaan inpassen, maar dat gaat wel net iets makkelijker wanneer de resultaten beter zijn.”

Voorschoten’97 passeerde Full Speed op de ranglijst en is nu zevende. De achterstand op Wilhelmus bedraagt tien punten dus de vierde plaats lijkt wel ver weg. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij. Bij Voorschoten’97 was Wout Adriaanse overigens geschorst. De backposities werden nu ingenomen door Wout Witsmeer en Jurgen Oerlemans.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Witsmeer, Van Veen, Mulder, Oerlemans, Hogewoning, Van der Veldt, Kloeke, Hilders, Van den Berg, Nikic.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read