woensdag, juni 19, 2024
HomeTweede klasseKagiaJesper Imanse (Kagia): ,,Gewonnen van taaie ploeg"

Jesper Imanse (Kagia): ,,Gewonnen van taaie ploeg”

-

Derde klasse B (west I)- Kagia heeft de eerste seizoenszege al te pakken. Op bezoek bij DEM in Beverwijk sleepte de formatie van trainer Rene Ras een benauwde 1-2 zege uit het vuur. Jesper Imanse was belangrijk voor zijn ploeg met een treffer en een assist voor de winnende goal van Tijs van der Schinkel. ,,We hebben er keihard voor moeten werken tegen een stugge ploeg. Al met al was deze winst wel verdiend, maar in de voorbereiding ging het ons vaak een stuk makkelijker af.”

Trainer Ras had een dito zienswijze. ,,Alles was anders dan in de voorbereiding. Toen speelden we op kunstgras, tegen ploegen met drie spitsen en kregen we weinig weerstand. Nu moesten we aan de bak op natuurgras, speelde de opponent met twee aanvallers en er was volop weerstand. Dit van een fysiek sterke ploeg. Wij hebben daar echter veel strijdlust tegenover gezet en het voetballen ging bij ons makkelijker, maar het was eerlijk gezegd billenknijpen tot de laatste minuut. En dat was niet na negentig minuten want de scheidsrechter liet, om voor mij onduidelijke redenen, acht minuten doorspelen. Maar goed, we hielden stand in de slotfase waarbij zij wel een joekel van een kans kregen op de 2-2.”

DEM kon die gelijkmaker dus niet op het scorebord brengen en zo zette Kagia de prima voorbereiding goed voort. Imanse: ,,We hebben veel gespeeld tegen vierdeklassers en dit is toch andere koek. De zege kwam ons wel toe, maar in de eindfase moesten we toch vooral tegenhouden. Het tempo lag best hoog en wanneer je niet genoeg energie in zo’n wedstrijd stopt dan ga je hier niet winnen. Omdat zij vaak hoog druk zetten, was opbouwen een lastig verhaal voor ons.”

Zoals gesteld deed Imanse een flinke duit in het Lisserbroekse zakje. ,,Bij de 0-1 na een halfuur spelen werd ik diep gestuurd en kreeg ik de bal uiteindelijk met een stuit van Van der Schinkel. Ik kon zo de bal een soort van liften. De 0-2 kon ik aangeven vanaf de achterlijn en Tijs maakte het geweldig mooi af. Dat was na een minuut of tien spelen na de rust. Helaas vonden zij tien minuten voor tijd de aansluiting en vervolgens was het alle hens aan dek voor ons. Daar hebben we ons goed doorheen kunnen spelen, maar het laatste fluitsignaal gaf wel opluchting. Zeker wanneer je je bedenkt dat we nog een bal van de doellijn moesten wegwerken om de 2-2 te voorkomen.”

Imanse speelt al enige jaren in de hoofdmacht, maar verkast nog wel eens binnen het elftal. ,,Het is prettig om multifunctioneel te zijn, maar soms denk ik ook wel eens dat ik voor geen enkele positie goed genoeg ben. Ik heb posities op het middenveld bekleed, in de spits gestaan en nu speelde ik vanaf de rechtervleugel. Mijn voorkeur ligt toch wel op het middenveld, maar daar is de bezetting al erg sterk. Het belangrijkste voor mij is dat ik speel uiteraard, maar het is duidelijk dat de concurrentie dit seizoen weer groter is in de groep.”

De doelpuntenmaker is blij met de komst van Ras. ,,Onder Anton Wijsman had ik het ook goed naar mij zin, maar het is voor de club ook goed dat er weer eens een frisse wind waait. Zeker voor spelers die er destijds net buiten vielen. Voor hen is het zeker een plus dat er nu een andere trainer voor de groep staat met een andere visie. Er staat een frisse groep en ik heb veel vertrouwen in een sterk seizoen. Het voelt goed aan en ik ga er vanuit dat Kagia gaat meedoen om de prijzen.”

DEM-Kagia 1-2 (0-1). 30. Imanse 0-1, 56. Van der Schinkel 0-2, 79. 1-2

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Lobbezoo, Meiland, Hoeijenbos, Sluijmer, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Verdegaal, Van der Schinkel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read