HomeDerde klasseASCMo Bougrine na nieuwe nederlaag ASC: ,,Dit is een mentaliteitskwestie''

Mo Bougrine na nieuwe nederlaag ASC: ,,Dit is een mentaliteitskwestie”

-

Derde klasse A (zondag)- Twee weken geleden stond ASC nog verrassend tweede in de competitie, maar na twee nederlagen op rij staan de Oegstgeestenaren nu op de zesde plek. Afgelopen zondag ging de formatie van trainer Mo Bougrine op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Graaf Willem II/VAC. ,,Een gemiste kans”, noemde de oefenmeester het tweede verlies op rij.

ASC heeft nog steeds alles in eigen hand om de kampioensgroep te halen, maar dan moet er in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop wel nog minimaal één keer worden gewonnen. Anders wordt het een lastig verhaal. Komende zondag vormt nummer twee WVC een moeilijke tegenstander. ,,Je had nu al een flinke stap kunnen zetten om de kampioenspoule te halen”, besefte Bougine, die gefrustreerd was na de verliespartij van zijn team.

,,We gaven niet thuis. Qua voetbal zijn we echt niet de mindere van Graaf Willem II/VAC, maar het is gewoon een mentaliteitskwestie. We denken er te makkelijk over, zeker na twee weken geleden, toen we tweede stonden. We hadden destijds moeten doorpakken. Ik baal er gewoon van. Prima als je een keer verliest, maar dit heeft met drive te maken. Die was er totaal niet.”

Tegen de Wassenaarders kwam ASC in de eerste helft met 0-2 achter. ,,Tijdens de rust heb ik helemaal niets gezegd. Een keer gewisseld en voor de rest heb ik het ze laten uitzoeken. Want ik kan dan van alles gaan zeggen maar dat heeft weinig zin op zo’n moment. Als de wil er niet is, dan houdt het op. In de tweede helft hadden we wind mee. Dan zou je zeggen: ‘dat is een voordeel’. Maar we hebben er helemaal niets meegedaan en ook nauwelijks kansen gecreëerd, hoewel we nog wel aardig begonnen na rust.”

De thuisploeg kwam nog wel terug in de wedstrijd via een benutte strafschop van Ruben Dutrieux, maar na de 1-3 in de laatste vijf minuten was het verzet van ASC gebroken. ,,Zij leverden als vriendenteam veel meer energie dan wij en voetbalden alsof ze niets te verliezen hadden. Wij waren niet actief en slap. Het hoort misschien bij het niveau van ons op dit moment. Dat laat ook zien dat we een aantal weken geleden te hoog stonden. Die kampioensgroep moeten we desondanks halen, want dat kunnen we”, aldus Bougrine.