donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTraditionele geuzentocht door Leidse grachten lonkt voor LSVV ’70

Traditionele geuzentocht door Leidse grachten lonkt voor LSVV ’70

-

Nacompetitie (derde/vierde klasse)- LSVV ’70 bereikte zaterdag overtuigend de finale om een ticket in de derde klasse. Het Leidschendamse SEV werd in Leiden kinderlijk eenvoudig opzij gezet (4-1). De Leidenaren mogen volgende week in een rechtstreekse confrontatie in Alphen aan den Rijn tegen Alphia uitmaken wie zich volgend jaar (weer) derdeklasser mag noemen. De luidruchtige geuzentocht van LSVV ‘70 door de Leidse wateren, inmiddels tot  traditie verworden bij een kampioenschap of klassebehoud van de Leidse studenten,  lonkt dus weer. Bijgeloof is aan de mannen van Freek Jansen overigens niet besteed, een groot deel van de selectie nam na afloop van de wedstrijd alvast een voorproefje op de mogelijk nakende festiviteiten en maakten een verkennend boottochtje door de grachten van de Sleutelstad.

De roodhemden, zonder de geblesseerde topscorer Jiddo Doornenbal en de door werk afwezige Gerben Groenendijk, openden furieus. In tegenstelling tot de beginfase van  vorige week tegen Floreant was de thuisploeg nu wel gelijk wakker, wat resulteerde in een vlotte openingstreffer. SEV-keeper Belloni wist een afstandsschot van Paulus Egberts niet onder controle te krijgen, waarna Guus van Kessel er als de kippen bij was om van dichtbij af te ronden(1-0).Ook na dit doelpunt bleef LSVV ’70 de bovenliggende partij en het was voor de talrijke toeschouwers wachten op de 2-0. Die viel inderdaad na ruim twintig minuten spelen. De sterk spelende Jos van Beuningen, samen met Egberts de uitblinkers aan de kant van de thuisclub,  zette een fraaie combinatie op met Van Kessel,  waarna Van Beuningen bekwaam scoorde. Diezelfde Van Beuningen zorgde ook voor de 3-0, de verdediger knikte een hoekschop van Neal Petersen knap in de kruising. Met deze stand werd ook de rust bereikt. De tweedde helft was van een duidelijk minder niveau dan het eerste bedrijf. LSVV ’70 geloofde het wel en SEV kon niet veel beter. Na de 4-0  van Van Kessel  was de wedstrijd definitief beslist. Pas kort voor tijd deden de Leidschendammers wat terug. Het verweer van SEV was echter zo pover dat het doelpunt van de bezoekers nauwelijks het predicaat ‘eretreffer’ mocht dragen.

Paulus Egberts keek tevreden terug op de wedstrijd. De Ter Aarder in Leidse dienst is dit seizoen nieuw bij de roodhemden en is duidelijk een versterking gebleken. Op advies van de gebroeders Waasdorp maakte Egberts een succesvolle overstap naar de Kikkerpolder. Egberts: ,,We hebben geleerd van de wedstrijd van vorige week en zijn nu gelijk volle bak gegaan. Het ging inderdaad vrij makkelijk vandaag. Ik had eerlijk gezegd wel wat meer van SEV verwacht. Ik heb deze week wat beelden van SEV tegen Aarlanderveen gezien en dat viel mij zeker niet tegen. Vandaag hebben we ze echter geen enkele kans gegeven. Bij winst tegen Alphia is het voor mij dus de eerste keer dat ik als speler van LSVV ’70 de grachtentocht ga maken. Als we in die wedstrijd ons 3e klasse niveau halen, dan ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.’’

Of de zege  tegen SEV  voor LSVV ’70 een opmaat voor een triomftocht door de Leidse wateren is geweest, zal zaterdag blijken. De bewoners van de Leidse grachtengordel wachten het resultaat van de finalewedstrijd in ieder geval in spanning af………

LSVV ’70 – SEV 4-1 (3-0) 10. Van Kessel 1-0, 23. Van Beuningen 2-0, 31. Van Beuningen 3-0, 63. Van Kessel 4-0  86. Schoew 4-1. Toeschouwers: 200.

Basisopstelling LSVV’70: Th. Waasdorp, Flippo, Casteel, Van Beuningen, Van Luxemburg, Van Ruiten, Egberts, Petersen, Stepanovic, Christina, Van Kessel.

Foto’s: Sandra Akerboom (een uitgebreide fotoreportage volgt nog!)

Must Read