maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVan Oostrom Soede (V'97): ,,De jongens van de zondag staan voor elkaar...

Van Oostrom Soede (V’97): ,,De jongens van de zondag staan voor elkaar klaar”

-

De zondagtak van Voorschoten ’97 kende een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die zondagmiddag start met de thuiswedstrijd tegen De Ster. De ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede versloeg afgelopen dinsdag in LAV Cup de zondagtak van Roodenburg met maar liefst 12-0. ,,Toen speelde ik in de beste opstelling met wat jonge jongens ingepast”, vertelt Van Oostrom Soede. ,,Maar het was de reus tegen klein duimpje.”

De Voorschotenaren kenden een moeilijk begin van het seizoen in de derde klasse B. In de eerste periode, over acht wedstrijden, werden er slechts vier punten verzameld. Veel te weinig voor een team dat vorig seizoen nog ternauwernood een plek in de nacompetitie misliep met de vijfde plaats. In de tweede periode gaat het echter voortvarend met een vierde plek. In drie duels versloegen de groengelen Graaf Willem II/VAC (4-3) en SEP (5-6). Op bezoek bij VCS werden de punten gedeeld (2-2).

Met de inbreng van routiniers Tim Kluivers en Niels Wassenaar, die door Van Oostrom Soede in de laatste vier wedstrijden bij het eerste werden gehaald, werden er dus prima resultaten behaald. ,,Dat doe ik altijd in overleg met de groep”, zegt de Haagse oefenmeester. ,,Uiteindelijk is het de bedoeling om de selectie volledig te verjongen met eigen jeugdspelers, want het eerste was ontzettend vergrijsd. Maar die oudere spelers zorgen nog wel voor kwaliteit en soms heb je ze nog nodig. Dan helpen ze je ook. Dat is de kracht van Voorschoten ’97 zondag. De jongens staan voor elkaar klaar en er is veel onderling contact. Als wij ze nodig hebben, dan laten ze hun eigen elftal (het derde, red.) even schieten.”

Tijdens de winterstop veranderde er bovendien behoorlijk veel voor de toekomst van de zondagtak. ,,Er is een nieuwe Algemene Technische Commissie (ATC) aangesteld, die een nieuwe aanpak heeft”, vertelt Van Oostrom Soede, die ontzettend tevreden is met de ontwikkeling binnen de club. ,,Die ATC wil jongens van de A1 en A2 standaard door laten stromen naar het eerste op de zondag, dat dan gaat functioneren als opleidingsteam voor de zaterdag. Dat is ook wat ik graag wilde. Dus ik ben er ontzettend blij mee, want daardoor wordt de zondag ook betrokken bij de club en krijgt het weer ‘body’ en bestaansrecht. Verder gaat de ATC alle trainers binnen de club doorlichten. Alleen maar positief.”

De trainer, die op zaterdag werkzaam is voor eersteklasser Te Werve, heeft ook volgend nog de leiding over de zondagtak van Voorschoten ’97. ,,Ja, ik heb vorig seizoen voor twee jaar bijgetekend, want ik wil deze klus afmaken. Mijn doel is om de jeugd volledig in te passen in dit team.”

Van Oostrom Soede hoopt in de tweede seizoenshelft nog een periodetitel te pakken en heeft in ieder geval weer de beschikking over Tijmen Mulder, Bart van Beest, Jurgen Oerlemans en Jesper Kloeke. Die laatste keert terug na een studieperiode in Portugal. Alleen Benny Hogewoning zou ontbreken tegen De Ster vanwege een blessure. ,,Maar hij is wonderbaarlijk genezen. Voor de rest is iedereen nagenoeg fit.”

Voorschoten ’97:

Positie: 11-11-22-31 (10e)

Periode 1: 8-4-10-21 (11e)

Periode 2: 3-7-12-10 (4e)

Thuis: 5-7-10-9 (7e)

Uit: 6-4-12-22 (11e)

Grootste zege: 5-1 GSC/ESDO (thuis)

Grootste nederlaag: 5-1 ODB (uit), 4-0 SVV (uit)

Thuis: 1 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 2 keer niet gescoord

Uit: 0 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: 2 keer niet gescoord

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read