donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVan Oostrom Soede (Voorschoten'97,zo): ,,Ik had die A-junioren nog nooit gezien''

Van Oostrom Soede (Voorschoten’97,zo): ,,Ik had die A-junioren nog nooit gezien”

-

Derde klasse (zondag)- Bij winst had de zondagtak van Voorschoten’97 de tweede plek over kunnen pakken, maar de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede verspeelde zondagmidddag punten bij Graaf Willem II/VAC (1-1). Met dat resultaat kon de Haagse oefenmeester na afloop prima leven, zeker omdat aanvalsleider Niels van den Berg ontbrak. ,,Niels meldde zich zondagochtend af, omdat er drie kleintjes ziek thuis zaten”, legde Van Oostrom Soede uit.

Als vervanger stond Glenn Mulder in de punt van de aanval en zaten er drie A-junioren op de bank. ,,Ik moest die drie jongens (Nikola Nikolic, Luca van der Zijl en Nick Wijers) in het diepe gooien, want ik had verder niet veel meer achter de hand”, zei Van Oostrom Soede. ,,Ik had die A-junioren nog nooit gezien, maar ze deden het aardig toen ik ze in liet vallen. Vooral Nikola maakte een goede indruk in de spits. Maar verder was het een draak van een wedstrijd van beide kanten. Misschien ook wel door de wind.

Voorschoten ’97 kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via een benutte strafschop van Mike Nikic, waarbij een Graaf Willem II/VAC-verdediger, die even daarvoor met z’n hand de bal van de doellijn hield, rood had moeten krijgen volgens Van Oostrom Soede. ,,Dat gaf de scheidsrechter achteraf ook toe in de bestuurskamer. Maar goed, daar doe je niets aan. We moesten verder.”

Na de pauze kwam de thuisploeg langszij na een scrimmage voor het Voorschotense goal: 1-1. ,,Daarna hadden we weer de overhand. Vooral via standaardsituaties waren we gevaarlijk. Aan de andere kant heeft onze keeper Chris van der Mijn ons ook een aantal keer gered met fantastische reddingen. Dus al met al was een gelijkspel wel terecht.” Van Oostrom Soede haalde vooral voldoening uit het feit dat er weer een aantal jeugdspelers aan het ‘lijstje’ werden toegevoegd na de goede invalbeurten van Nikolic, Van der Zijl en Wijers. ,,Dat blijft leuk. Het is ook nog steeds mijn taak om die jonge spelers door te laten stromen naar de zondag en ze te laten debuteren in het eerste. Niet alleen in de Rabobank LAV-Cup, maar ook in de competitie.”

De Haagse trainer wil daarom misschien nog wel een jaar langer blijven in Voorschoten. ,,Dat ligt natuurlijk aan het bestuur. Er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan, dat geldt ook voor mij. Maar het gaat erom of iedereen dat accepteert en of het je gegund wordt. Ik zou eventueel nog wel een seizoen willen blijven, want ik ben nog niet klaar.” Door het gelijkspel zakte Voorschoten’97 weg naar plaats vijf, dat na de winterstop wel recht zou geven op een plek in de kampioensgroep. Aanstaande zondag is hekkensluiter Warmunda de tegenstander op Adegeest, de laatste competitiewedstrijd van 2018.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97, Luuk Oerlemans

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read