dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing 3e klasse (za en zo) 24 maart en 25...

Voorbeschouwing 3e klasse (za en zo) 24 maart en 25 maart 2018

-

Zaterdag

Derde klasse A

FC Oudewater – vv Leiden

VV Leiden speelde afgelopen zaterdag als één van de weinige ploegen in deze klasse en behaalde een verdienstelijk resultaat (0-0) tegen subtopper Van Nispen. Een paar dagen later speelde Leiden tegen Foreholte in de strijd om de Rabobank LAV Cup en verloor het nipt van de zondag tweedeklasser (2-3). Omdat de concurrenten van Leiden in competitieverband niet in actie kwamen, kroop de staartgroep uit deze afdeling weer wat dichter naar elkaar toe. Zaterdag gaat Leiden op bezoek bij FC Oudewater. FC Oudewater strijdt met nog een aantal op clubs om de 2e plaats, achter de ongenaakbare koploper Soccer Boys. Het eerste treffen tussen beide teams in De Mors eindigde in een ruime 4-0 nederlaag voor de  formatie van Cees van Tongeren.

Kagia – Soccer Boys

Kagia ontvangt zaterdag in Lisserbroek beoogd kampioen Soccer Boys.  De Bleiswijkers morsten in slechts 2 van de 17 (tot nu toe) gespeelde wedstrijden punten. Een resultaat tegen Soccer Boys  zal door Kagia als een bonus worden beschouwd. Dit biedt ook weer perspectief voor de mannen van Anton Wijsman omdat er  vrijuit kan worden gevoetbald. In Bleiswijk eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Soccer Boys. Kagia is nog altijd erg wisselvallig, maar kan met een ferme eindsprint het seizoen nog wat kleur geven. Wel zo leuk ook voor de afscheid nemende Anton Wijsman.

LSVV ’70 – DSVP

Twitterfitties met de KNVB vinden ze bij LSVV’70 van tijd tot tijd  best een leuk tijdverdrijf maar voetballen op een lekker veldje (en als het even kan ook nog met een warm zonnetje in de nek), dát is wat de mannen van Freek Jansen op zaterdag toch het liefst doen. Zaterdag mogen de Leidse studenten weer aan de bak, er staat er dan een heus degradatietreffen tegen DSVP, de club waar Dick Advocaat ooit zijn imposante trainersloopbaan begon, op het programma. De eerste wedstrijd in Pijnacker eindigde in een 4-2 overwinning voor DSVP. Winst voor de Leidenaen is wenselijk om niet verder in het degradatiegedrang verzeild te raken.

Zwammerdam – Be Fair

Zwammerdam ontvangt zaterdag subtopper Be Fair. De club van vertrekkend trainer Rob de Lange komt bij een overwinning wat steviger in de middenmoot te staan en komt dan in verliespunten op gelijke hoogte met de komende opponent. De heenwedstrijd in Waddinxveen tussen beide clubs eindige in een 2-1 overwinning voor Be Fair.  Toen waren de bezoekers echter in beduidend betere doen dan in de voorbije maanden het geval is. Afgelopen weekend hadden de groenwitten een middagje vrij vanwege afgelasting van het veld van LSVV’70, terwijl Blauw Zwart met 0-2 te sterk was voor Be Fair.

Zondag

Derde klasse A

 

Kickers’ 69  – FC Rijnland

FC Rijnland gaat zondag naar Leimuiden om de strijd aan te gaan met  Kickers ’69. De Kickers spelen dit seizoen eigenlijk een beetje voor spek en bonen omdat  de club eerder besloot om naar de zaterdag over te stappen. Hiermee komt dus een einde aan bijna 50 jaar (selectie)zondagvoetbal in Leimuiden. Volgend jaar seizoen speelt Kickers ’69 in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal en hoopt, net zoals veel eerdere debutanten in deze klasse, dat het verblijf daar tot 1 jaar beperkt zal blijven.  FC Rijnland zal tegen Kickers’69 de neergaande spiraal, tegen FC Aalsmeer werd afgelopen zondag alweer voor de 3e keer op rij verloren, willen ombuigen om zodoende wat vertrouwen te tanken voor de rest van dit seizoen. Het eerste duel  tussen beide teams in Leiden eindigde in een 2-0 zege voor FC Rijnland.

ASC – Bernardus 4-1

ASC ontvangt zondag hekkensluiter Bernardus. De club uit Hazerswoude-Dorp staat troosteloos onderaan en het lijkt  dat voor hen het verblijf in de 3e klasse tot één seizoen beperkt zal blijven. Afgelopen zondag werd alweer voor de 5e achtereenvolgende keer verloren (1-2 tegen Nicolaas Boys) en degradatie lijkt slechts een kwestie van tijd voor de oranje-witten. Gastheer ASC zal met een wat bitter gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen SJZ. Een zeker lijkende voorsprong (1-3) werd in de laatste minuten uit handen gegeven, waardoor de formatie van Mo Bougrine met een puntje huiswaarts keerde. ASC zal dus gebrand zijn om zondag in eigen huis wél de volle buit binnen te slepen, tegenstander Bernardus lijkt op papier een goede opponent om dit te bewerkstelligen. Het eerste treffen tussen beide clubs eindigde in een vrij eenvoudige 4-1 zege voor ASC.

Altior – SJZ

SJZ sleepte zondag in de thuiswedstrijd tegen ASC dus nog een punt uit het vuur en zal hieruit vertrouwen putten voor de komende wedstrijd. Dat vertrouwen is hard nodig omdat de Zoeterwoudenaars op bezoek moeten bij koploper Altior , dat imponeerde met een 0-4 zege bij het in een goede vorm verkerende Stompwijk ’92. In deze vorm lijkt Altior de ploeg te zijn die het meeste aanspraak op de titel in deze klasse kan maken en het zal een hele kluif worden voor de mannen van Ludo Pistorius om met een resultaat uit Langeraar terug te keren. De eerdere ontmoeting tussen beide clubs eindigde overigens in een 3-0 knappe overwinning voor SJZ.

Warmunda – RKDES

Warmunda kwam afgelopen zondag niet in actie, het zag het treffen tegen DIOS worden afgekeurd i.v.m. de slechte gesteldheid van het veld. De mannen van Alan Campfens ontvangen zondag  vice-koploper RKDES, dat samen met Altior en Nicolaas Boys is  verwikkeld in een felle kampioensrace. Warmunda moet in eigen huis in staat worden geacht om het RKDES flink lastig te maken. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een 4-2 zege voor de ploeg uit Kudelstaart.

Derde klasse B

Taurus- Voorschoten ‘97

Voorschoten ’97 verloor na de ruime nederlaag van een week eerder tegen Wilhelmus afgelopen zondag  opnieuw, maar voor dit resultaat hoeven de Adegeest-bewoners zich bepaald niet te schamen. Tegenstander SVV was slechts met 1-2 te sterk in Voorschoten. Er had zelfs meer in gezeten voor de formatie van Huib van Oostrom Soede. De Schiedammers zijn dit seizoen een klasse apart in deze afdeling en kunnen waarschijnlijk al over een paar weken de kampioensvlag hijsen. Zondag gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij Taurus. Het eerste treffen tegen de Delftse studenten in Voorschoten eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Must Read