dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A (zondag), 22 april

Voorbeschouwing derde klasse A (zondag), 22 april

-

De enige LAV-club die nog kans maakt op een prijs in de derde klasse A op zondag, is SJZ. De Zoeterwoudenaren strijden mee om de derde periode, maar na de 2-6 thuisnederlaag tegen RKDES van afgelopen zondag wordt ook dat een lastig verhaal. In de stand om de laatste periode staat het team van trainer Ludo Pistorius nu op de derde plek, met drie punten achterstand op koploper FC Aalsmeer. Met nog vier wedstrijden te gaan is er natuurlijk nog van alles mogelijk. Eerst moet de ploeg dan komend weekend af zien te rekenen met laagvlieger Bernardus, dat in de vorige speelronde met 0-3 klop kreeg van WVC. De eerdere ontmoeting tussen Bernardus en SJZ eindigde in een 3-2 zege voor de Hazerswoudenaren. Zijn de manschappen van Pistorius inmiddels mentaal hersteld van de draai om de oren?

Warmunda hoeft zich na de 2-0 zege op hekkensluiter Van Nispen geen zorgen meer te maken over de gevarenzone. De Warmonders lijken veilig en kunnen nu in alle vrijheid nog wat punten pakken in het restant van de competitie. Op bezoek bij Stompwijk’92 moet de equipe van trainer Alan Campfens alles uit de kast trekken om überhaupt een resultaat te halen, want de Stompwijkers hebben al vier wedstrijden op rij gewonnen. Afgelopen zondag was FC Rijnland met 6-3 het slachtoffer van de huidige nummer vier, die misschien nog wel kans maakt op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Warmunda is dus gewaarschuwd.

FC Rijnland komt zelf aanstaande zondag in actie in de ‘derby’ tegen nummer twaalf ASC. Beide ploegen zijn de afgelopen drie maanden behoorlijk uit vorm. De Leidenaren pakten uit de laatste elf wedstrijden in 2018 elf punten. De Oegstgeestenaren behaalden uit de laatste tien duels na de winterstop slechts acht punten, waaronder één punt afgelopen zondag tegen SV DIOS (0-0). ASC wacht zelfs al vijf wedstrijden op een overwinning. Eerder dit seizoen kreeg FC Rijnland nog met maar liefst 7-0 klop op Sportpark Overveer in Oegstgeest. Lukt het de ploeg om revanche te nemen op eigen veld in de Leidse Morsch?

In de derde klasse B boekte Voorschoten’97 de negende zege (2-3) van het seizoen bij De Ster, de oude club van Huib van Oostrom Soede. ,,Het was een leuk weerzien met oude bekenden, we hebben de wedstrijd gewonnen en na afloop hebben we met beide selecties nog lekker een tijdje in het zonnetje gezeten, onder het genot van een sateetje met brood, heerlijke sotosoep en een biertje’’, genoot de Haagse trainer. Dankzij de zege staan de Voorschotenaren nu op de negende plek met nog uitzicht om twee plaatsen te stijgen. Het gat met nummer zeven Full Speed bedraagt twee punten. Bij winst op SEP, dat tiende staat en zondag op bezoek komt, is een mooie plek in de middenmoot dus zomaar haalbaar.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read