Derde klasse zondag

Bernardus – SJZ

SJZ behaalde dankzij een fraaie kopbal van keeper Glenn van Nierop in de laatste seconde van de wedstrijd toch nog een punt uit de wedstrijd tegen RKDES (3-3). De groen-witten zijn dit seizoen lastig te verslaan, getuige het feit dat de mannen van Ludo Pistorius slechts tweemaal met lege handen van het veld stapten. Omdat er ook moeizaam gewonnen wordt, ook pas twee keer, en er dus veel gelijke spelen werden genoteerd, wil het nog niet echt vlotten met de klassering van SJZ. In de laatste vijf wedstrijden zal er door de Haasbroek-bewoners dus op vol op winst moeten worden gespeeld, om zodoende de felbegeerde 6e plek in de rangschikking in de halve competitie van de derde klasse te behalen. In de uitbeurt van komende zondag , tegen laagvlieger Bernardus,  is de opdracht voor Van Nierop en co dus heel simpel : winnen. Maar ja, in deze regelrechte derby zal er uiteraard niets worden weggegeven.

Graaf Willem II/VAC – Voorschoten ‘97

De veelal jonkies van Huib van Oostrom Soede zijn stilletjes aan een indrukwekkende opmars begonnen. Tegen Nicolaas Boys werd zondag alweer voor de 3e keer op rij gewonnen (2-1) en inmiddels staat Voorschoten’ 97 op een, in verliespunten, 2e plaats. Als zondag ook de lastige uitbeurt bij Graaf Willem II/VAC wordt begonnen, dan hebben de Voorschotenaren in ieder geval één concurrent minder voor de  zes plaatsen in de ‘promotiedivisie 3e klasse’. Dat Graaf Willem II/VAC  beslist geen makkie is, ondervond ASC afgelopen zondag. De Oegtgeestenaren verloren op eigen veld verrassend met 1-3 van de Wassenaarse Hagenezen.

Warmunda – Sporting Leiden

Warmunda ging met 3-0 onderuit bij koploper DIOS en staat, door dit resultaat en het gelijke spel van MMO,  nu samen met de Hoogmadenaren gedeeld laatste. Desondanks lijkt de rust, na het abrupte vertrek van trainer Ayhan Gargili van twee weken geleden, weer wat teruggekeerd in Warmond. Clubman Barry van Rijn neemt voorlopig de taken van Gargili waar en hoopt, na het gelijke spel van de week ervoor bij Alphen, ook in thuiswedstrijden resultaten te gaan bezoeken. Zondag wacht Warmunda trouwens een pittige kluif, dan komt Sporting Leiden op bezoek. De Leidenaren wonnen vrij eenvoudig van Bernardus (5-1) en lijken op papier favoriet bij deze tweestrijd. Sporting Leiden staat nu op de 5e plaats, een klassering die voldoende zou zijn om in de ‘3e klasse Hoog-competitie’’ te mogen deelnemen. Vorig seizoen werd het 2-1 voor de blauw-witten tegen toen nog FC Rijnland.

WVC – ASC

ASC gaat zondag op bezoek bij WVC. Beide ploegen kenden een teleurstellend weekend. WVC pakte pas in de laatste minuut een punt bij MMO, terwijl ASC op het eigen natuurgras kopje onder ging tegen Graaf Willem II/VAC. Het was alweer de 2e openeenvolgende nederlaag voor de rood-zwarten, die moeten oppassen om niet in een vrije val terecht te komen. De uitbeurt bij runner–up WVC  lijkt op voorhand niet de meest makkelijke opgave voor de mannen van trainer Bougrine (voormalig trainer van WVC) en een resultaat komende zondag is voor ASC wel een vereiste om niet verder weg te zakken op de ranglijst. De huidige klassering (6e plaats) zou net voldoende zijn voor plaatsing in de 3e klasse Hoog, maar het is duidelijk dat ASC de draad van eerder in het seizoen spoedig zal moeten oppakken. In de editie van het seizoen ’17-’18 werd het 1-0 voor de mannen van Loek Hendriks.