maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse,10 maart en 11 maart

Voorbeschouwing derde klasse,10 maart en 11 maart

-

Derde klasse A 

Zaterdag 10 maart

DWO – vv Leiden

Ondanks de knappe opmars van de laatste weken (8 punten uit de laatste 4 wedstrijden) is vv Leiden nog steeds of beter gezegd weer (1 week was er overdracht) in bezit van de rode lantaarn. De formatie van Cees van Tongeren is er dan ook alles aan gelegen om deze spreekwoordelijke lamp zo snel mogelijk aan een andere club te overhandigen. Afgelopen zaterdag zou die mogelijkheid er zijn geweest in een directe confrontatie met plaatsgenoot en concurrent LSVV ’70, maar deze wedstrijd werd in een laat stadium toch nog afgelast. Zaterdag wacht in Zoetermeer het op de 2e plaats staande DWO. Een op het oog pittige opponent maar de Leidenaren hebben de na de winterstop bewezen in staat te zijn om resultaten te boeken tegen hoog geklasseerde tegenstanders. In Leiden eindigde de wedstrijd in een 1-2 zege voor DWO.

Zwammerdam – BSC ’68

Zwammerdam ontvangt zaterdag subtopper BSC ’68.  De club van voorzitter Jaap Peters maakte vorige week bekend  dat Jack Harmsen volgend seizoen de opvolger van de huidige trainer Rob de Lange wordt, die op zijn beurt naar AVV Alphen vertrekt. ‘Damme’ kent tot nu toe een wat flets seizoen en bevindt zich momenteel in de brede middenmoot van deze klasse. Een overwinning tegen de Benthuizenaren zou op een goed moment komen, zeker gezien de opleving in de laatste weken van de staartploegen in deze competitie. In Benthuizen won BSC ’68 de heenwedstrijd met 2-0.

Kagia-LSVV’70

Wordt later deze week separaat belicht als Krakerrr van de Week!

Derde klasse A

Zondag 11 maart

Van Nispen-FC Rijnland

FC Rijnland pakt de biezen om op bezoek te gaan in De Zilk bij Van Nispen. Zo op het oog een te nemen horde voor de formatie van trainer Ed Kluivers, maar met FC Rijnland weet je het dit seizoen nooit. Hoge toppen worden afgewisseld met diepe dalen. Kwalitatief is het wel in orde bij de Mors-ploeg , maar aan de mentale weerbaarheid lijkt het nog weleens te schorten.  Als aan dit euvel wordt gewerkt dan mag er van FC Rijnland nog wat verwacht worden in het restant van de competitie. In de heenwedstrijd pakte de Leidenaren een nipte 1-0 zege tegen de ploeg van de vertrekkende René Ras. Wim de Bolster was destijds de gevierde man aan de kant van de groen-gelen.

ASC –Warmunda

Dit thuisduel voor ASC kan voor het eerst echt worden gezien als een ‘burenstrijd’ tussen beide clubs, nu het nieuwe ASC-complex letterlijk aan de grens van Warmond is gesitueerd. ASC mag weer aan de bak na twee weken rust, terwijl Warmunda vorige week na de 2-3 zege bij FC Rijnland drie punten aan het puntentotaal mocht toevoegen. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten en staan ‘veilig’ in de middenmoot. Het eerste duel eindigde in een  0-1 zege voor de mannen van Mo Bougrine door een treffer van Ralph van Zandwijk.

Aalsmeer – SJZ

SJZ moest vorige week de zege aan rivaal Stompwijk ’92 laten (0-2), een nederlaag die volgde op drie achtereenvolgende zeges voor de groen-witten. In de uitwedstrijd tegen Aalsmeer kan de ploeg van Ludo Pistorius de teleurstelling over de laatste wedstrijd van zich afspelen. Bij een overwinning komt het linkerrijtje weer in zicht voor de Zoeterwoudenaren. Tegenstander Aalsmeer heeft twee punten minder dan SJZ en pakte vorige week een punt tegen titelkandidaat Nicolaas Boys.  De thuiswedstrijd van SJZ tegen Aalsmeer eindigde in een gelijkspel (0-0).

Derde klasse B 

Wilhelmus – Voorschoten ‘97

Door de 3-0 thuisoverwinning van vorige week tegen het Haagse WIK lonkt Voorschoten ’97 nadrukkelijk naar een plek in het linkerrijtje. Gelet op de ruime afstand die de Voorschotenaren hebben genomen van de staartploegen is een hernieuwd verblijf in de 3e klasse in ieder geval verzekerd en wellicht ligt er in dit seizoen nog meer in het verschiet voor de mannen van Huib van Oostrom Soede.  Tegenstander Wilhelmus staat op de 3e plaats op gepaste afstand van het ongenaakbare SVV.  De Schiedammers hebben inmiddels een voorsprong van 15 punten opgebouwd op runner-up ODB en de vraag is dus niet óf maar wánneer SVV de kampioensvlag kan hijsen. Het belang van het treffen in Voorburg mag duidelijk zijn: de periodetitel ligt voor het oprapen. Voorschoten’97 heeft in de tweede periode twee punten meer dan Wilhelmus. Echter is ook ODB nog niet uitgewaterd. Die ploeg heeft nog een extra wedstrijd open staan in deze klasse. Thuis kon Voorschoten’97 het eerder niet bolwerken: 0-2.

 

Must Read